De Familietimer instellen op uw Xbox 360-console

Bekijk de volgende video voor informatie over de Familietimer.

Bekijk de video De Familietimer instellen om de tijd gespendeerd voor het scherm te beperken. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Gebruik de Familietimer om te bepalen hoe lang uw gezin per dag of per week de console mag gebruiken. Gezinsleden kunnen zien hoeveel tijd er nog over is door op de Guide-knop op de Xbox-controller te drukken. Wanneer de toegestane tijd voorbij is, wordt de console afgesloten en kan pas weer worden gebruikt als de Family Timer de volgende dag of week automatisch wordt gereset.

De Family Timer instellen

1.  Ga op de console naar Settings en selecteer Family.
    2.  Selecteer On om Console Safety in te schakelen.
    3.  Voer met de controller een code van 4 knoppen in.
    4.  Selecteer Family Timer.
    5.  Selecteer of u een Daily of Weekly timer wilt instellen.
    6.  Gebruik de linkerstick om de periode te verhogen of te verlagen en selecteer Continue.
    7.  Selecteer Save and Exit.

Wanneer de Familietimer is ingeschakeld, wordt een uur, een half uur, een kwartier en vijf minuten voordat de tijd om is, een melding weergegeven. Spelers krijgen zo voldoende waarschuwingen zodat ze hun games kunnen opslaan. Wanneer een van deze meldingen verschijnt, kunt u extra tijd toevoegen of de timer helemaal uitschakelen door de code in te voeren.

Extra tijd toevoegen of de Family Timer onderbreken

1.  Wanneer een melding van de Familietimer op het scherm verschijnt, drukt u op de Guide-knop om de opties voor de Familietimer te bekijken.
    2.  Voer met de controller uw toegangscode van 4 knoppen in.
    3.  Kies om extra tijd toe te voegen, de timer te onderbreken of de console uit te schakelen.

Opmerking Zie Xbox 360 instellingen voor onlineveiligheid en privacy voor informatie over het beheren van de Xbox Live-ervaring.