Aanmelden
Deze pagina delen

Ouderlijk toezicht voor Xbox 360 instellen

Overzicht

De Xbox 360-console biedt u de mogelijkheid om de toegang van uw gezinsleden tot games, films en televisieprogramma's aan te passen en te beheren. De instellingen voor ouderlijk toezicht van de Xbox 360 kunnen worden gebruikt om de console zelf en de toegang tot content op Xbox Live te beheren, inclusief:

• Welke games kunnen worden gespeeld.
  • Naar welke films en televisieprogramma's mag worden gekeken.
  • Hoe lang elk gezinslid de console per dag of per week mag gebruiken.
  • Of een gezinslid wel of niet toegang heeft tot Xbox Live.

Opmerkingen

Op deze pagina

Hoe schakel ik het ouderlijk toezicht in op mijn Xbox 360-console?

Instellingen voor ouderlijk toezicht voor Xbox 360 kunnen worden ingesteld via de console zelf of op Xbox Live via uw computer.

Het ouderlijk toezicht is onderverdeeld in twee groepen: toezicht op de console en op de instellingen voor onlineveiligheid en privacy. Toezicht op de console kan worden ingesteld in het gebied Family Settings of Family Center op de console (afhankelijk van het type Xbox Live-lidmaatschap).

Ouderlijk toezicht instellen op uw Xbox 360-console

1. Ga op de console naar Settings en selecteer Family.
picture
  1. Selecteer de gamertag van het kind wiens instellingen u wilt aanpassen.
  2. Selecteer Change Settings onder Privacy & Online Settings.
  3. Werk de instellingen bij en verlaat het scherm om ze op te slaan.

Ouderlijk toezicht instellen via uw computer

1. Meld u aan bij uw Xbox-account.
  2. Tik of klik op Mijn account.
  3. Tik of klik op Beveiliging, familie en forums.
  4. Tik of klik op Xbox 360 Onlineveiligheid en selecteer de account die u wilt aanpassen. (De avatar van uw kind wordt hier naast uw eigen avatar weergegeven.)
  5. Selecteer Toegestaan of Geblokkeerd naast de gebieden waartoe u de toegang wilt beperken of toestaan, en tik of klik op Opslaan.

Wat kan ik instellen op de console?

U kunt het volgende beheren op de Xbox 360-console:

• Ratings and Content: hiermee kunt u de content van games en video's beperken op basis van de beoordeling van de inhoud. U kunt ook instellen of inhoud waarvoor geen beoordeling bestaat of die niet geschikt is voor kinderen, op deze console mag worden afgespeeld.
    Tip U kunt uitzonderingen voor afzonderlijke games instellen die buiten de algemene beoordelingsinstellingen vallen.
  • Family Timer: hiermee kunt u bepalen hoe lang de console per dag of per week mag worden gebruikt.
  • Xbox Live Access: hiermee kunt u bepalen of uw gezinsleden verbinding mogen maken met Xbox Live vanaf deze console.
  • Xbox Live Membership Creation: hiermee kunt u bepalen of er vanaf de console nieuwe Xbox Live-lidmaatschappen mogen worden aangegaan.
  • Change Pass Code: hiermee kunt u uw code wijzigen.
  • Reset to Default Settings: met deze instelling kunt u de instellingen terugzetten naar de originele fabrieksinstellingen.

Hoe kan ik mijn toegangscode wijzigen op de console?

Uw code wijzigen:

1. Ga op de console naar Settings en selecteer Family.
  2. Voer uw code van 4 knoppen in.
  3. Selecteer Change Pass Code.
  4. Selecteer nogmaals Change Pass Code.
  5. Voer tweemaal een nieuwe toegangscode van 4 knoppen in.
  6. Selecteer Gereed.
  7. Selecteer Save and Exit.

Wat kan ik doen als ik de code die ik heb ingesteld voor ouderlijk toezicht ben vergeten?

Als u uw code bent vergeten, kunt u de code resetten door de vraag te beantwoorden die u hebt ingesteld in ouderlijk toezicht. Dat doet u als volgt:

1. Ga op de console naar Settings en selecteer Family.
  2. Selecteer de instelling voor het beheer van content die u wilt wijzigen.
  3. Voer een code in wanneer dat wordt gevraagd (zelfs als de code verkeerd is).
  4. Selecteer Reset Pass Code wanneer u wordt gemeld dat uw code verkeerd is.
  5. Als de vraag voor uw code verschijnt, gebruik dan uw controller of chatpad om het antwoord in te voeren en selecteer Done.

Als u het antwoord op de vraag voor uw code niet meer weet, moet u contact opnemen met Xbox Support voor verdere hulp.

Hoe stel ik de Family Timer in op de console?

Gebruik de Family Timer om te bepalen hoe lang uw gezin per dag of per week de console mag gebruiken. Gezinsleden kunnen zien hoeveel tijd er nog over is door op de Guide-knop op de Xbox-controller te drukken. Wanneer de toegestane tijd voorbij is, wordt de console afgesloten en kan pas weer worden gebruikt als de Family Timer de volgende dag of week automatisch wordt gereset.

De Family Timer instellen

1. Ga op de console naar Settings en selecteer Family.
  2. Selecteer On om Console Safety in te schakelen.
  3. Voer met de controller een code van 4 knoppen in.
  4. Selecteer Family Timer
  5. Selecteer of u een Daily of Weekly timer wilt instellen.
  6. Beweeg de linkerstick naar beneden naar de gewenste tijdsperiode om deze te verhogen of te verlagen en selecteer Continue.
  7. Selecteer Save and Exit.

Wanneer de Family Timer is ingeschakeld, wordt een uur, een half uur, een kwartier en vijf minuten voordat de tijd om is, een melding weergegeven. Gamers krijgen zo voldoende waarschuwingen zodat ze hun games kunnen opslaan. Wanneer een van deze meldingen verschijnt, kunt u extra tijd toevoegen of de timer helemaal uitschakelen door de code in te voeren.

Extra tijd toevoegen of de Family Timer onderbreken

1. Wanneer een melding van de Family Timer op het scherm verschijnt, drukt u op de Guide-knop om de opties voor de Family Timer te bekijken.
  2. Voer met de controller uw toegangscode van 4 knoppen in.
  3. Kies om extra tijd toe te voegen, de timer te onderbreken of de console uit te schakelen.

Opmerking Zie Xbox 360 instellingen voor onlineveiligheid en privacy voor kinderaccounts voor informatie over het beheren van de Xbox Live-ervaring.