Problemen met audio of video op Xbox 360

Symptomen

Als u problemen hebt beeld of geluid, probeert u deze stappen en daarna de oplossingen hieronder.

Als u een foutcode of statuscode te zien krijgt wanneer het probleem optreedt, dan kunt u een oplossing zoeken op de pagina Xbox-foutcode/statuscode zoeken.

Problemen met beeld en geluid

Geen beeld of een leeg scherm

Probeer de oplossingen in Consolebeeld op tv of beeldscherm is leeg.

Vier rode lampjes rond de aan/uit-knop

(alleen voor de originele Xbox 360-console).

Probeer de Oplossing voor knipperende rode lampjes.

Scherm hangt vast

Beeld is onduidelijk of vaag

Beeld is uitgerekt

Dit probleem kan optreden als u een VGA-kabel gebruikt bij een originele Xbox 360-console of een Xbox 360 S-console. U kunt de weergave-instellingen wijzigen om het beeld te verbeteren.

Voer de eerste stappen in dit artikel uit en probeer een van de volgende oplossingen of beide:

• Wijzig de schermindeling van de console in Normaal.
  • Wijzig de schermresolutie.

Beeld heeft een groene of paarse tint, knippert of is wazig

Probeer het volgende:

De console verbinden met de tv:

1. Verwijder eventuele apparaten tussen de console en de tv.
  2. Sluit de HDMI-kabel vanuit de achterkant van de console rechtstreeks aan op de HDMI-poort van de hdtv of monitor.
  3. Bij gebruik van een AV-kabel voor alleen audio koppelt u deze los en sluit u de HDMI-kabel vanuit de achterkant van de console rechtstreeks aan op de HDMI-poort van de hdtv of monitor.

Meer informatie over het aansluiten van uw console op een tv.

Opmerking Als uw hdtv een afbeeldingsverbeteringsfunctie of ander type functie voor digitale ruisonderdrukking heeft, schakelt u deze functie uit. Raadpleeg de handleiding van uw hdtv voor instructies.

Afbeeldingen zijn vervormd of worden niet goed weergegeven

Video of film wordt met lagere resolutie afgespeeld

Het HDCP-protocol (High-bandwidth Digital Content Protection) is nodig om een dvd, een hd-dvd of een gedownloade film in high-definition af te spelen. Niet alle hdtv's, beeldschermen of adapters ondersteunen dit protocol.

Geluid zonder beeld

Probeer het volgende:

• Controleer of de tv aan staat.
  • Verander de AV-bronnen en ingangen op uw tv.
  • Verwijder eventuele apparaten tussen de console en de tv, zoals een ontvanger.
  • Als uw tv een eco-/energiebesparingsmodus heeft, schakelt u deze functie in de video-opties van uw tv uit.

Probeer het volgende als u de Xbox 360 E-console gebruikt:

1. Zet de console uit.
  2. Koppel alle audio- en videokabels (inclusief hoofdtelefoons) aan de achterkant van de console los.
  3. Sluit alleen de HDMI-kabel aan op de achterkant van de console. Sluit daarna de HDMI-kabel aan op een ingang voor de tv.

Beeld zonder geluid

Beeld en geluid lopen niet synchroon

Probeer uw console en tv weer te verbinden:

1. Verwijder eventuele apparaten tussen de console en de tv.
  2. Sluit de HDMI-kabel vanuit de achterkant van de console rechtstreeks aan op de HDMI-poort van de hdtv of monitor.
  3. Bij gebruik van een AV-kabel voor alleen audio koppelt u deze los en sluit u de HDMI-kabel vanuit de achterkant van de console rechtstreeks aan op de HDMI-poort van de hdtv of monitor.

Problemen met beeld of geluid in een app

Als u problemen met buffering ervaart in een video-app zoals Netflix, test u eerst uw verbinding met Xbox Live. Dat doet u als volgt:

1. Ga vanuit het Xbox Dashboard naar Settings en selecteer System.
  2. Selecteer Network Settings.
  3. Selecteer het netwerk dat u gebruikt om verbinding te maken met internet.
  4. Selecteer Test Xbox Live Connection.
  5. Volg de instructies/suggesties op het scherm.

Zie Problemen met verbindingssnelheid of verbinding verbroken voor meer hulp.

Als u nog steeds problemen met buffering hebt, verwijdert u de gegevens van opgeslagen games uit de app. Dat doet u als volgt:

1. Ga vanuit het Xbox Dashboard naar Settings en selecteer System.
  2. Selecteer Storage en selecteer het primaire opslagapparaat.
  3. Selecteer Games and Apps.
  4. Selecteer de app waarmee u problemen hebt.
  5. Selecteer alle registraties met "Saved Game", selecteer Delete en bevestig het verwijderen.

Als de video-app niet meer reageert, verwijdert u de app en installeert u ze opnieuw. Dat doet u als volgt:

1. Ga vanuit het Xbox Dashboard naar Settings en selecteer System.
  2. Selecteer Storage.
  3. Selecteer uw primaire opslagapparaat (meestal Hard Drive).
  4. Selecteer Games and Apps.
  5. Zoek en selecteer alle items met betrekking tot de app.
  6. Selecteer Delete.
  7. Ga terug naar het Xbox Dashboard.
  8. Ga naar Apps en selecteer Browse Apps.
  9. Blader of zoek de app.
  10. Selecteer de app om ze te downloaden.

Als u andere problemen met beeld of geluid ervaart met een app, gaat u naar de pagina Apps, klikt u op de app waarmee u problemen hebt en klikt u op de link "Problemen oplossen" op die pagina.

Opmerking De Internet Explorer-app ondersteunt Adobe Flash niet. Video's waarvoor Adobe Flash is vereist, worden niet weergegeven in deze app.