De instellingen van uw Xbox 360 wijzigen

Overzicht

U kunt de datum, tijd, talen en andere instellingen voor de Xbox 360-console instellen of wijzigen vanaf het Xbox Dashboard.

Console-instellingen

De Xbox Guide en het Dashboard

picture

Met de Xbox 360 Guide hebt u onmiddellijk toegang tot veelgebruikte functies, ongeacht of u een game speelt, naar een dvd kijkt of het Xbox Dashboard gebruikt.

1. Druk op de Guide-knop op de controller voor toegang tot de Xbox Guide.
picture
  1. Druk nu op Y op de controller om naar het Xbox Dashboard te gaan. Zie Uw Xbox 360-consolesoftware updaten als uw Dashboard-scherm er niet hetzelfde uitziet.

Opmerking Het is mogelijk dat een game wordt onderbroken wanneer u het dashboard tijdens een spel opent. Wanneer u het dashboard hebt geopend, kunt u met het navigatiepad of de linker stick door de beschikbare menuopties navigeren.

Oorspronkelijke Xbox 360-instellingen

De consoletaal instellen

Wanneer u de Xbox 360-console voor de eerste keer start, wordt u gevraagd een taal te selecteren.

De standaardtaal instellen

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Console Settings.
  3. Selecteer Language and Locale.
  4. Selecteer Language en selecteer vervolgens de taal die u wilt gebruiken.

De landinstellingen van de console instellen

De landinstellingen instellen

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Console Settings.
  3. Selecteer Language and Locale.
  4. Selecteer Locale, en selecteer vervolgens de plaats waar u woont.

De datum en tijd instellen

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Console Settings.
  3. Selecteer Clock.
  4. Wijzig de klokinstellingen.

Opmerking U kunt de klokinstellingen niet wijzigen als u verbonden bent met Xbox Live.

• Datum en tijd: Stel de datum en tijd in.
    • Tijdnotatie: Kies de 12-uurs of de 24-uurs notatie.
    • Tijdzone: Geef uw tijdzone op.
    • Zomertijd: Kies On als u wilt dat de klok van de console automatisch wordt aangepast aan de zomertijd.

De Xbox 360-console aanpassen

Het thema wijzigen

1. Meld u aan via de console met uw profiel.
  2. Ga naar Social en selecteer daarna uw avatar.
  3. Selecteer Change Theme.
  4. Selecteer een thema.

Opmerking U kunt ook extra thema's kopen op Xbox Live. Ga op de console naar Games, selecteer Browse Games, selecteer Extras en selecteer Themes.

Selecteren wat er bij het opstarten wordt gestart

Kiezen wat er wordt gestart wanneer u de console aanzet

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Console Settings.
  3. Selecteer Startup and Shutdown.
  4. Selecteer Startup.
  5. Selecteer een van de volgende opstartopties:

• Disc
      Selecteer Disc als u wilt dat de schijf in uw console automatisch wordt afgespeeld wanneer u de console aanzet.
    • Xbox Dashboard
      Selecteer Xbox Dashboard als u wilt dat het dashboard wordt weergegeven wanneer u de console aanzet.
    • Windows Media Center
      Selecteer Windows Media Center als u wilt dat Windows Media Center wordt gestart wanneer u de console aanzet.

De screensaver op de console in- of uitschakelen

Wanneer u de screensaver inschakelt, wordt het scherm na 10 minuten inactiviteit donkerder.

De screensaver in- of uitschakelen

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Console Settings.
  3. Selecteer Display.
  4. Selecteer Screen Saver.
  5. Selecteer Enable of Disable om de screensaver in of uit te schakelen.