"Configuratiefout" treedt op wanneer u een Windows Media Center Extender probeert toe te voegen

Probleem

Wanneer u een Media Center Extender probeert toe te voegen op een computer met Windows Vista Media Center, kunt u het volgende foutbericht te zien krijgen:

Configuratiefout

Er is tijdens het configureren van uw computer voor gebruik met deze extender een fout opgetreden.

Dit probleem kan optreden als aan één van de volgende voorwaarden is voldaan:

• Het certificaat van Media Center is beschadigd.
  • De Network List service draait niet.

Oplossing

Probeer deze oplossingen om het probleem op te lossen:

Oplossing 1: Verwijder het certificaat van de Media Center Extender

Volg deze stappen om het certificaat van de Media Center Extender te verwijderen:

Klik op Start, typ mmc in het vak Zoekopdracht starten en druk op Enter. Als u om een beheerderswachtwoord of om bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of klikt u op Doorgaan.

1. Klik op Module toevoegen/verwijderen in het menu Bestand.
  2. Klik op Certificaten en klik vervolgens op Toevoegen.
  3. Selecteer Computeraccount en klik op Volgende.
  4. Selecteer Lokale computer en klik op Voltooien.
  5. Klik op OK.
  6. Klap in het Navigatievenster, onder Consolebasis, Certificaten uit, klap Persoonlijk uit en klik op Certificaten.
  7. Klik met de rechtermuisknop op Microsoft Windows Media Center Extender Host en klik op Verwijderen.

Wanneer u het certificaat hebt verwijderd, verwijdert u de Extender en start u Extender Setup opnieuw.

Oplossing 2: Start de Network List Service opnieuw

Volg deze stappen om de Network List Service opnieuw te starten:

1. Klik op Start, typ services.msc in het vak Zoekopdracht starten en druk op Enter. Als u om een beheerderswachtwoord of om bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of klikt u op Doorgaan.
  2. Controleer in de lijst met services dat "Gestart" verschijnt onder Status en dat "Automatisch" verschijnt onder Opstarttype voor Network List Service.
  3. Als u de instellingen voor de service moet wijzigen, dubbelklik dan op de service, voer de wijziging uit en klik op OK.
  4. Start Extender Setup opnieuw.