Foutbericht "The correct ports cannot be opened" treedt op wanneer u Windows Media Center Extender op Xbox 360 gebruikt

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u het installatieprogramma van de Windows Media Center Extender hebt geïnstalleerd:

Xbox 360 Setup is Finished. The correct ports cannot be opened

Dit kan betekenen dat Windows Firewall is uitgeschakeld op uw computer.

Oplossing

Tijdens de installatie van Windows Media Center Extender moet Windows Firewall worden bijgewerkt om communicatie tussen de computer met Windows Media Center en de Xbox 360-console mogelijk te maken. Als de Windows Firewall-service is gestopt, kunnen deze updates niet worden uitgevoerd en wordt het installatieprogramma van Windows Media Center Extender niet geïnstalleerd.

Opmerking Dit artikel bevat informatie waarmee u de beveiligingsinstellingen op een computer kunt verlagen of uitschakelen. U kunt deze wijzigingen aanbrengen om een bepaald probleem te omzeilen. Voordat u deze wijzigingen aanbrengt, is het raadzaam de risico's in ogenschouw te nemen die verbonden zijn aan deze procedure in uw specifieke omgeving. Als u deze maatregelen neemt, moet u de computer op een andere manier extra beveiligen.

Windows Firewall starten op een computer met Windows 8.1

1. Typ ´Windows Firewall´ op het Startscherm.
  2. Tik of klik op Windows Firewall.
  3. Tik of klik in het linkermenu op Windows Firewall in- of uitschakelen.
  4. Tik of klik op het keuzerondje naast elke instantie van Windows Firewall inschakelen op de pagina.
  5. Selecteer OK.
  6. Voer het installatieprogramma van Windows Media Center Extender opnieuw uit.

Windows Firewall weer uitschakelen

Als u Windows Firewall eerder niet hebt gebruikt en weer terug wilt naar die configuratie op een computer met Windows 8.1, volgt u onderstaande stappen.

Opmerking Als u Windows Firewall wilt uitschakelen, moet u eerst Windows Media Center Extender hebben geïnstalleerd.

WAARSCHUWING Het gebruik van deze maatregelen is voor eigen risico. Een computer of netwerk kan door deze maatregelen kwetsbaarder worden voor kwaadwillige gebruikers of kwaadaardige software, zoals virussen. Wij raden deze maatregelen niet aan, maar geven u deze informatie zodat u de oplossing naar eigen keuze kunt uitvoeren.

1. Typ ´Windows Firewall´ op het Startscherm.
  2. Tik of klik op Eigenschappen van Windows Firewall.
  3. Tik of klik in het linkermenu op Windows Firewall in- of uitschakelen.
  4. Tik of klik op het keuzerondje naast elke instantie van Windows Firewall uitschakelen op de pagina.
  5. Selecteer OK.

Zie voor meer informatie over het gebruik van extenders bij uw Xbox 360-console de website van Windows Media Center. Deze website is mogelijk niet in alle talen beschikbaar.