Windows 8: Xbox 360 instellen als Windows Media Center Extender

Overzicht

Opmerking Xbox One ondersteunt het streamen van media vanaf Windows Media Center niet.

U kunt met behulp van Windows Media Center muziek, afbeeldingen en video vanaf elke gewenste computer in uw thuisnetwerk streamen naar uw Xbox 360-console. De volgende stappen zijn voor Windows 8. Zie Windows Media Center voor hulp bij het installeren of instellen van Windows Media Center op uw computer.

Zie de volgende artikels om Windows Media Center in te stellen in andere versies van Windows:

Stap 1: Verbind de console met het netwerk

Als u de console reeds hebt verbonden met uw netwerk, kunt u naar stap 2 hieronder gaan.

Als dat niet zo is, sluit u uw console op uw thuisnetwerk aan via een vaste of draadloze verbinding. Voer daarna een test uit om te controleren dat de Xbox-console goed is verbonden. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-controller op de Guide-knop.

Druk op de Guide-knop op uw Xbox-controller.
  1. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
Selecteer Systeeminstellingen.
  1. Selecteer Netwerkinstellingen.
Selecteer Netwerkinstellingen.
  1. Selecteer de naam van uw draadloze netwerk of selecteer Bekabeld netwerk voor een bekabelde verbinding.
Selecteer
  1. Selecteer Xbox Live-verbinding testen.
Selecteer

Als de netwerkstatus van de verbinding met uw netwerk wordt weergegeven als Verbonden, kunt u naar stap 2 hieronder gaan. Als dat niet zo is, selecteert u More Info op de console en volgt u de suggesties.

Stap 2: Verwijder eerdere verbindingen (indien nodig)

Als u de computer nog niet met de Xbox 360-console hebt verbonden, ga dan naar stap 3. Als u dat wel hebt gedaan, moet u de bestaande verbinding verwijderen. U kunt de voorgaande stappen op uw computer of uw Xbox-console verwijderen:

Stappen op de computer: Verwijder eerdere verbindingen

1. Start Windows Media Center.
  2. Selecteer onderaan in het menu de pijl omlaag en selecteer Instellingen onder Taken.
Selecteer
  1. Selecteer Extender.

Selecteer
  1. Selecteer Xbox 360 Media Center Extender.
  2. Selecteer Verwijderen.
  3. Selecteer Volgende.

Stappen op de console: Verwijder eerdere verbindingen

1. Ga naar Mijn instellingen en selecteer Systeem.
  2. Selecteer Computers.
  3. Selecteer Windows Media Center.
  4. Selecteer Disconnect.
  5. Druk op de B-knop op de controller om terug te gaan naar het Xbox Dashboard.

Stap 3: Haal de installatiesleutel op uw console op

1. Ga op de console naar Apps, selecteer My Apps en selecteer vervolgens Windows Media Center.
  2. Selecteer Continue.
  3. Noteer de 8-cijferige installatiecode.

Stap 4: Installeer Windows Media Center

Als u Windows Media Center al hebt geïnstalleerd op uw computer, ga dan naar stap 5.

Als u dat nog niet hebt gedaan, volgt u de stappen op de pagina Windows 8 Pro om Windows 8 Media Center Pack of Windows 8 Pro Pack te installeren.

Stap 5: Voeg uw console toe aan Windows Media Center

1. Start Windows Media Center op uw computer.
  2. Schuif omlaag naar Taken en selecteer Extender toevoegen.
  3. Selecteer Volgende op het Setup-scherm van Extender.
Selecteer
  1. Voer desgevraagd de 8-cijferige installatiesleutel uit stap 3 in.
Voer uw 8-cijferige installatiesleutel in.
  1. Selecteer Volgende om de installatie te voltooien.
Selecteer

Stap 6: Start Windows Media Center op uw console

Ga naar Apps, selecteer My Apps en selecteer daarna Windows Media Center. Als u Windows Media Center voor het eerst op de console gebruikt, kan het enige tijd duren om de mediabibliotheken op te bouwen.