Firewall van andere fabrikanten configureren voor Windows Media Center op Xbox

De firewall handmatig instellen

Als u een firewall van een andere fabrikant dan Microsoft gebruikt, moet u de firewall misschien handmatig configureren om bepaalde programma´s toegang te geven tot de benodigde poorten. De fabrikant van de firewall vraagt u misschien de firewall op een van de onderstaande manieren te configureren:

• Configureer de firewall zo dat alleen specifieke programma´s toegang krijgen tot bepaalde poorten.
  • Wijzig de specifieke poorten die het programma gebruikt.

Als u een firewall wilt configureren, moet u het volgende weten:

• De naam van het programma.
  • De poorten die het programma moet gebruiken.
  • De richting van het communicatiesignaal.

Gebruik de volgende informatie om firewalls van andere fabrikanten te configureren:

Toepassing

Protocol/poort

Richting

Netwerk

svchost.exe

UDP 1900

Inkomend

Lokaal subnet

svchost.exe

UDP 1900

Inkomend

Lokaal subnet

svchost.exe

TCP 2177

Uitgaand, Inkomend

Lokaal subnet

svchost.exe

UDP 2177

Uitgaand, Inkomend

Lokaal subnet

systeem

TCP 10244

Uitgaand, Inkomend

Lokaal subnet

ehshell.exe

TCP 554

Uitgaand, Inkomend

Lokaal subnet

ehshell.exe

UDP 5004, 5005

Uitgaand, Inkomend

Lokaal subnet

ehshell.exe

TCP 8554-8558

Uitgaand, Inkomend

Lokaal subnet

ehshell.exe

UDP 5004, 5013

Uitgaand, Inkomend

Lokaal subnet

ehshell.exe

UDP 7777-7781

Uitgaand, Inkomend

Lokaal subnet

mcrmgr.exe

Willekeurig

Uitgaand, Inkomend

Internet

mcx2prov.exe

Willekeurig

Uitgaand, Inkomend

Internet

De procedure voor het handmatig configureren van een firewall per fabrikant en model anders. Zie de documentatie bij de firewall voor meer informatie over hoe u de firewall configureert.

Voor meer informatie over hoe u een firewall van een andere fabrikant moet configureren gaat u naar Een programma toestaan te communiceren via Windows Firewall. (Deze website is mogelijk niet in alle talen beschikbaar.)