Chatten op Xbox Live op de Xbox 360-console

Overzicht

Gebruik uw Xbox 360-headset of Kinect-sensor om met uw vrienden te chatten via de Xbox 360-console, in een party of in privégesprekken.

Als u problemen hebt met chatten, is de Xbox Live-service wellicht onderbroken. Controleer of er servicewaarschuwingen zijn op Xbox Live-status of controleer of er een Xbox Live-servicewaarschuwing boven aan deze pagina staat.

Zie Problemen met chatten op Xbox Live oplossen op Xbox 360 voor andere problemen met chatten op Xbox Live.

Chatten op Xbox Live

Wat hebt u nodig?

Vereisten voor privéchat, partychat en spraakcommunicatie tijdens het gamen:

Optioneel Als u sneller wilt kunnen typen, sluit u de Xbox 360-chatpad of een USB-toetsenbord op de console aan.

Chatten instellen

De communicatie instellen is heel eenvoudig. Sluit de Xbox 360-headset of Kinect-sensor aan en configureer de instellingen voor online veiligheid. U kunt communicatie met iedereen toestaan of alleen met uw vrienden.

1. Uw hoofdtelefoon of Kinect-sensor aansluiten:
    • Als u een bekabelde headset gebruikt: sluit deze aan op uw controller.
    • Als u een draadloze headset gebruikt: sluit deze aan op uw console.
    • Als u een Kinect-sensor gebruikt:
      1. Meld u aan bij Xbox Live.
      2. Druk op de controller op de Guide-knop .
      3. Selecteer Chat.
      4. Zet de Kinect-microfoon op On.
      Tip Als u de Kinect-sensor kalibreert voor spraak en audio, kan dit het chatten verbeteren. Zie hiervoor De audiotuner op uw Kinect-sensor voor Xbox 360 gebruiken. Zie Kinect-spraakopdrachten voor meer informatie over het gebruik van spraakopdrachten met Kinect.

2. De instellingen voor onlineveiligheid opgeven:
    1. Ga naar Settings en selecteer Privacy.
    2. Selecteer Change settings.
    3. Selecteer Aanpassen.
    4. Selecteer Voice and Text.
    5. Selecteer Iedereen, Alleen vrienden of Geblokkeerd en druk op B .
    6. Selecteer Save and Exit.

Opmerking Als u een kinderaccount gebruikt op Xbox Live, moet deze wijziging via de account een volwassene worden goedgekeurd.

Privéchat

Privéchat is een gesprek tussen u en één andere persoon. Niemand anders kan deze chat horen of eraan meedoen. Uw vriend speelt misschien dezelfde game als u, of een andere game, of bekijkt een film of luistert naar muziek.

U kunt maximaal vier privéchats tegelijk hebben:

• Tijdens een Xbox Live-multiplayergame, naast uw openbare communicatie binnen de game.
  • Wanneer u een Xbox Live-party geeft.

Privéchat instellen

1. Sluit uw Xbox 360-headset of Kinect-sensor aan en meld u dan aan bij Xbox Live.
  2. Druk op de controller op de Guide-knop .
  3. Selecteer Chat.
  4. Selecteer een beschikbaar kanaal voor Privéchat en selecteer of typ de gamertag van de persoon met wie u wilt chatten.
Het scherm Chatten op Xbox Live, met een privéchatkanaal geselecteerd
  1. Selecteer Send Message. De persoon die u uitnodigt, moet binnen vijf minuten reageren. Na vijf minuten gaat Xbox Live ervan uit dat uw vriend niet beschikbaar is en wordt de uitnodiging geannuleerd. U kunt op een later tijdstip nog een uitnodiging sturen.

Opmerking Wanneer iemand een chatuitnodiging afwijst, weet de afzender niet of de uitnodiging is verlopen of afgewezen. De afzender krijgt alleen een melding dat de uitnodiging is geannuleerd.

Het chatkanaal wijzigen

U kunt de chatkanalen wijzigen zodat u kunt kiezen met wie u wilt spreken.

Om… Doe dit...
Alleen met spelers in uw game te praten
  1. Druk op de Guide-knop .
  2. Selecteer Party en vervolgens Party Options.
  3. Selecteer Chat Channel en daarna Game Chat.
Alleen met partydeelnemers te praten
  1. Druk op de Guide-knop .
  2. Selecteer Party en vervolgens Party Options.
  3. Selecteer Chat Channel en daarna Party Chat.
Een individuele speler te dempen
  1. Druk op de Guide-knop .
  2. Selecteer Party en daarna de gamertag van de speler.
  3. Selecteer Mute.