Fout 3F4A-0000 treedt op wanneer u een update van Xbox Live probeert te downloaden

Probleem

U krijgt het volgende foutbericht en foutcode te zien wanneer u een update probeert te downloaden van Xbox Live:

Update Failed

Can't download the update. To test your connection, open System Settings and select Network Settings, Test Xbox Live Connection.

If the problem persists, go to www.xbox.com/support.

Status Code 3F4A-0000-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx

Opmerking De tekens "x" in de foutcode variëren.

Oplossingen

Oplossing 1: Probeer de update opnieuw te installeren

1. Start de console opnieuw.
  2. Druk op de controller op de Xbox Guide-knop (X-knop in het midden).
  3. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  4. Selecteer Network Settings.
  5. Selecteer desgevraagd Wired Network of de naam van uw draadloze netwerk.
  6. Selecteer Test Xbox Live Connection.
  7. Kies Yes wanneer wordt gevraagd of u de consolesoftware wilt bijwerken.

Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 2: Zorg dat u genoeg opslagruimte hebt

Voor de meest recente consolesoftware-update is minstens 190 MB aan opslagruimte vereist (of 256 MB als u in Japan woont). Als er niet voldoende vrije ruimte is, moet u ruimte maken door items te verplaatsen of verwijderen. Zie Opgeslagen Xbox-games, profielen en avataritems kopiëren, verplaatsen of verwijderen.

Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 3: Wis de systeemcache

Wellicht kunt u het probleem oplossen door de tijdelijke bestanden van de console te verwijderen. Zie hiervoor Systeemcache van de Xbox 360 wissen.

Probeer nadat u de cache hebt gewist opnieuw om de consolesoftware bij te werken. Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 4: Plaats het opslagapparaat opnieuw

Probeer nadat u het opslagapparaat opnieuw hebt geplaatst, nogmaals om de consolesoftware bij te werken. Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 5: Installeer de update vanaf een USB-flashstation of schijf

Kopieer de update van uw computer naar een USB-flashstation, cd of dvd, en installeer daarna de update op uw console. Dat doet u als volgt:

Kopiëren naar een USB-flashstation

Opmerking Het USB-flashstation moet het bestandssysteem FAT32 gebruiken.

1. Sluit het USB-flashstation aan op een USB-poort op de computer.
  2. Download het updatebestand.
  3. Klik op Opslaan om het .zip-bestand van de update op de computer op te slaan.
  4. Dubbelklik op het bestand om het uit te pakken.
  5. Kopieer de inhoud van het .zip-bestand naar de hoofdmap van het USB-flashstation.
  6. Koppel het USB-flashstation los van de computer.
  7. Sluit het USB-flashstation aan op een USB-poort van de Xbox 360-console.
  8. Start de console opnieuw.
  9. Wanneer de console opnieuw is gestart, wordt het installatieprogramma automatisch gestart. Selecteer Yes wanneer u wordt gevraagd of u de consolesoftware wilt bijwerken.

Branden op een cd of dvd

U kunt de update ook downloaden op uw computer, de update op een cd of dvd branden en de update vervolgens op de console installeren. Dat doet u als volgt:

1. Op de computer downloadt u het updatebestand.
  2. Klik op Opslaan om het .zip-bestand van de console-update op de computer op te slaan.
  3. Dubbelklik op het bestand om het uit te pakken.
  4. Plaats een lege, beschrijfbare cd of dvd in de computer.
  5. Kopieer de inhoud van het .zip-bestand naar de hoofdmap van de cd of dvd en geef op dat u de bestanden naar de cd wilt schrijven (branden).
  6. Wanneer de bestanden op schijf zijn gebrand, haalt u de schijf uit de computer en plaatst u de schijf in het schijfstation van de Xbox 360-console.
  7. Start de console opnieuw.
  8. Wanneer de console opnieuw is gestart, wordt het installatieprogramma automatisch gestart. Selecteer Yes wanneer u wordt gevraagd of u de consolesoftware wilt bijwerken.

Oplossing 6: Verwijder updates

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  3. Selecteer Storage.
  4. Blader naar beneden om uw geheugenapparaat of harddisk te markeren.
  5. Druk op de linker bumper, druk op de rechter bumper en druk op X.
  6. Druk op de linker bumper, druk op de rechter bumper en druk op X.
  7. Selecteer Yes.

Zo worden eventuele systeemupdates verwijderd die in het geheugen zijn opgeslagen en wordt de Xbox 360-console opnieuw opgestart. U wordt dan gevraagd om eventuele updates in de wachtrij te installeren. Installeer deze updates in de wachtrij.

Als dit probleem nog steeds optreedt, neemt u contact op met Xbox Support. Klik hiervoor op de koppeling "Contact opnemen" onderaan deze pagina.