Fout 3F4B treedt op wanneer u een update van Xbox Live probeert te downloaden

Probleem

U krijgt wellicht het volgende foutbericht te zien wanneer u een update van Xbox Live probeert te downloaden

Update Failed

Can't download the update. To test your connection, open System Settings and select Network Settings, Test Xbox Live Connection.

If the problem persists, go to www.xbox.com/support.

Status Code 3f4B-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx

Opmerking De tekens "x" variëren.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen.

Oplossing 1: Probeer de update opnieuw te installeren
  1. Start de console opnieuw.
  2. Druk op de Xbox Guide-knop op uw controller (de grote X-knop in het midden).
  3. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  4. Selecteer Network Settings.
  5. Selecteer desgevraagd Wired Network of de naam van uw draadloze netwerk.
  6. Selecteer Test Xbox Live Connection.
  7. Kies Yes wanneer wordt gevraagd of u de consolesoftware wilt bijwerken.

Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 2: Zorg dat u genoeg opslagruimte hebt

Voor de meest recente consolesoftware-update is minstens 190 MB aan opslagruimte vereist (of 256 MB als u in Japan woont). Als er niet voldoende vrije ruimte is, moet u ruimte maken door items te verplaatsen of verwijderen. Zie Content kopiëren, verplaatsen of verwijderen.

Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 3: Wis de systeemcache

Wellicht kunt u het probleem oplossen door de tijdelijke bestanden van de console te verwijderen. Zie Hoe kunt u de Xbox 360-systeemcache wissen.

Probeer nadat u de cache hebt gewist opnieuw om de consolesoftware bij te werken. Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 4: Plaats het opslagapparaat opnieuw

Probeer nadat u het opslagapparaat opnieuw hebt geplaatst, nogmaals om de consolesoftware bij te werken. Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 5: Kopieer de update naar een USB-flashstation of cd/dvd en installeer de update vanaf de disc

Kopieer de console-update van uw computer naar een USB-flashstation of cd/dvd en installeer daarna de update op uw console. Dat doet u als volgt:

Kopiëren naar een USB-flashstation

Opmerking Het USB-flashstation moet het bestandssysteem FAT32 gebruiken.

1. Sluit het USB-flashstation aan op een USB-poort op de computer.
  2. Download het updatebestand.
  3. Klik op Opslaan om het .zip-bestand van de console-update op de computer op te slaan.
  4. Pak het bestand uit.
  5. Kopieer de inhoud van het .zip-bestand naar de hoofdmap van het USB-flashstation.
  6. Koppel het USB-flashstation los van de computer.
  7. Sluit het USB-flashstation aan op een USB-poort van de Xbox 360-console.
  8. Start de console opnieuw.
  9. Wanneer de console opnieuw is gestart, wordt het installatieprogramma automatisch gestart. Selecteer Yes wanneer u wordt gevraagd of u de nieuwe consolesoftware wilt bijwerken.

Branden op een cd of dvd

U kunt de update ook downloaden op uw computer, de update op een cd of dvd branden en de update vervolgens op de console installeren. Dat doet u als volgt:

1. Op de computer downloadt u het updatebestand.
  2. Klik op Opslaan om het .zip-bestand van de console-update op de computer op te slaan.
  3. Pak het bestand uit.
  4. Plaats een lege, beschrijfbare cd of dvd in de computer.
  5. Kopieer de inhoud van het .zip-bestand naar de hoofdmap van de cd of dvd en geef op dat u de bestanden naar de disc wilt schrijven (branden).
  6. Wanneer de bestanden op de disc zijn gebrand, haalt u de disc uit de computer en plaatst u de disc in het disc-station van de Xbox 360-console.
  7. Start de console opnieuw.
  8. Wanneer de console opnieuw is gestart, wordt het installatieprogramma automatisch gestart. Selecteer Yes wanneer u wordt gevraagd of u de nieuwe consolesoftware wilt bijwerken.
Oplossing 6: Verwijder updates
  1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Storage.
  3. Blader naar beneden naar uw geheugenapparaat of harddisk, zodat deze gemarkeerd is.
  4. Druk op de linker-bumper, druk op de rechter-bumper en druk op X.
  5. Druk opnieuw op de linker-bumper, druk op de rechter-bumper en druk op X.
  6. Selecteer Yes.

Zo worden eventuele systeemupdates verwijderd die zijn geïnstalleerd en wordt de console opnieuw opgestart. U wordt dan gevraagd om eventuele updates in de wachtrij te installeren. Installeer deze updates.

Als dit probleem nog steeds optreedt, neemt u contact op met Xbox Support. Klik hiervoor op de koppeling "Contact" onder aan deze pagina.