Fout 80004004 treedt op wanneer u vanaf Xbox 360 toegang probeert te krijgen tot een gamebestand dat is opgeslagen in de cloud

U krijgt de volgende foutcode en bericht te zien wanneer u toegang probeert te krijgen tot een gamebestand dat is opgeslagen op Xbox Live via opslag in de cloud:

Can't retrieve information from Xbox Live. Please try again later.

Status code: 80004004

Dit betekent dat u geen toegang hebt tot de Xbox Live-servers en dat sommige functies van Xbox niet beschikbaar zijn. Dit probleem kan optreden omwille van systeemonderhoud of een tijdelijk probleem met Xbox Live.

Opmerking Wanneer dit probleem optreedt, kunt u aanvullende problemen ervaren, zoals bijvoorbeeld gekochte content die niet kan worden afgespeeld.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-07-23T14:22:59.2639153+00:00
Sociaal en gaming: actief en werkend
2017-07-23T14:22:59.2639153+00:00

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Oplossing 2: kopieer het opgeslagen gamebestand naar een opslagapparaat

Wanneer u de status van Xbox Live controleert, is het mogelijk dat u een soortgelijk bericht te zien krijgt:

XBOX Live Service

Gebruikers kunnen problemen ervaren met de volgende services:

• Toegang tot opgeslagen games en gegevens bij opslag in de cloud

De volgende Xbox Live-platforms worden hierdoor beïnvloed:

• Xbox 360-console

Om dit probleem te omzeilen, kopieert u het opgeslagen gamebestand naar een opslagapparaat op uw Xbox 360-console. U kunt de opgeslagen game bijvoorbeeld kopiëren naar een Xbox 360 harddisk of een USB-flashstation.

Zie Opgeslagen Xbox-games, profielen en avataritems kopiëren, verplaatsen of verwijderen voor informatie over hoe u opgeslagen gamebestanden van opslag in de cloud naar een lokaal opslagapparaat op de Xbox 360-console kunt kopiëren.

Oplossing 3: start uw hardware opnieuw en test u uw Xbox Live-verbinding

Dat doet u als volgt:

1. Schakel de Xbox 360-console en alle netwerkhardware uit (bijvoorbeeld uw modem en router).
Een Xbox 360-console aangesloten op een Ethernet-router.
  1. Wacht 30 seconden.
  2. Schakel de modem in en wacht tot deze weer online is (ongeveer een minuut).
  3. Schakel het volgende hardwareonderdeel uit (bijvoorbeeld de router) en wacht nog een minuut.
  4. Start de Xbox-console opnieuw.

Nadat uw hardware opnieuw is opgestart, test u uw Xbox Live-verbinding:

1. Druk op uw controller op de Guide-knop , selecteer vervolgens Instellingen, selecteer Systeeminstellingen en selecteer Netwerkinstellingen.
  2. Selecteer de naam van uw draadloze netwerk of selecteer Wired Network voor een bekabelde verbinding.
  3. Selecteer Test Xbox Live Connection.

Als deze oplossing heeft gewerkt zal de console verbinding maken met Xbox Live.

Bij een geslaagde netwerkverbinding op de Xbox 360-console branden alle groene stippen op het scherm Xbox Live-verbinding testen.

Opmerking Kies Ja wanneer wordt gevraagd of u de consolesoftware wilt bijwerken.