Fout 8007000B treedt op wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live op Xbox 360

Het is mogelijk dat u de volgende fout en foutbericht te zien krijgt wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live op de Xbox 360-console:

• Sorry, there's a problem with the Xbox service. Try again later.
  • Status code: 8007000B

Dit betekent dat uw console geen verbinding kan maken met de Xbox Live-service. Dit probleem heeft een van de volgende oorzaken:

• Sommige Xbox Live-functies zijn niet beschikbaar omwille van systeemonderhoud of een onverwacht probleem met Xbox Live.
  • Wellicht is uw console niet verbonden met de Xbox Live-service.
  • De benodigde poorten zijn misschien niet geopend op uw netwerk.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Het is mogelijk dat sommige Xbox Live-functies niet beschikbaar zijn tijdens gepland systeemonderhoud of omwille van tijdelijke problemen met Xbox Live. Ga naar de Xbox Live-statuspagina om de status van de Xbox Live-service te bepalen.

Als u een servicewaarschuwing van Xbox Live krijgt, wacht u totdat de Xbox Live-service weer beschikbaar is en probeert u het opnieuw. Probeer de volgende oplossing als de Xbox Live-service beschikbaar is en u dit foutbericht blijft krijgen.

Oplossing 2: Test uw verbinding met de Xbox Live-service

Test de Xbox Live-verbinding op uw Xbox 360-console. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Network Settings.
  3. Selecteer desgevraagd Wired Network of de naam van uw draadloze netwerk.
  4. Selecteer Test Xbox Live Connection.

Opmerking Als de test mislukt en u geen verbinding kunt maken met Xbox Live, probeert u stappen in de Oplossing voor Xbox Live-verbindingsfout.

Probeer de volgende oplossing als de Xbox Live-service beschikbaar is maar uw verbinding niet werkt.

Oplossing 3: Open netwerkpoorten

Om toegang te krijgen tot Xbox Live moeten er meerdere poorten geopend zijn in uw netwerkhardware of firewall. Zie Netwerkpoorten die worden gebruikt door Xbox Live voor informatie over welke poorten geopend moeten zijn voor Xbox Live.

Als het probleem met deze oplossingen niet is verholpen, neemt u contact op met Xbox Support.