Foutcode 80070026 treedt op wanneer u uw profiel naar uw Xbox 360-console downloadt

U krijgt de volgende fout en bericht te zien wanneer u uw profiel probeert te downloaden naar uw Xbox 360-console:

Sorry, Xbox Live profiles can't be downloaded right now. Try again later.
Status Code: 80070026

Als u dit bericht en deze foutcode te zien krijgt, betekent het dat er een probleem is met uw profiel. Uw profiel kan bijvoorbeeld beschadigd zijn of er kan een probleem zijn met het opslagapparaat waarop uw profiel is opgeslagen.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer of uw profiel bestaat en dat het niet beschadigd is

1. Selecteer Instellingen en selecteer vervolgens Systeem.
  1. Selecteer Storage.
  1. Selecteer het gewenste opslagapparaat en selecteer Profiles.
  2. Controleer dat uw profiel bestaat en dat het niet beschadigd is.
    Opmerking Als het pictogram "!" naast uw profiel wordt weergegeven, is het profiel beschadigd. Als uw gamerprofiel is beschadigd, selecteert u het profiel en selecteert u Delete.
  3. Probeer uw profiel opnieuw te downloaden.
  4. Als u uw profiel nog steeds niet kunt downloaden, verwijdert u de Xbox-harddisk en probeert u uw profiel te downloaden naar een USB-apparaat.
    Opmerking Zie Een Xbox 360-harddisk toevoegen of verwijderen voor informatie over hoe u uw Xbox-harddisk kunt verwijderen.
  5. Koppel alle apparaten los die zijn aangesloten op uw Xbox 360-console. Trek de stekker van de console uit het stopcontact.
  6. Sluit uw console vervolgens weer aan op het stopcontact, sluit alle apparaten weer aan en probeer uw profiel opnieuw te downloaden.

Oplossing 2: Wis de systeemcache

In de cache van het Xbox 360-systeem worden items opgeslagen zoals game-updates, installatiepakketten voor systeemupdates en gamerafbeeldingen van uw vrienden. Problemen met de Xbox 360 kunnen vaak worden opgelost door de systeemcache te wissen.

Als u de cache wist, worden de volgende items niet verwijderd:

• Uw gamertag
  • Content die u hebt gedownload
  • Gamebestanden
  • Consolesoftware-updates.

Als u de cache wist, worden eerder gedownloade game-updates wel verwijderd. U moet deze updates opnieuw downloaden de volgende keer dat u de game wilt spelen.

Volg deze stappen om de systeemcache te wissen.

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  3. Selecteer Storage of Memory.
  4. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  5. Selecteer Clear System Cache.
  6. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.
  7. Start de console opnieuw.

Oplossing 3: Download uw profiel opnieuw

In de volgende situaties wilt u uw Xbox Live-profiel wellicht downloaden:

• U wilt uw Xbox Live-gamertag gebruiken op een andere Xbox 360-console.
  • U hebt uw Xbox Live-gamertag per ongeluk verwijderd van uw eigen Xbox 360-console.

U kunt uw Xbox Live-profiel downloaden naar elke Xbox 360-console. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de controller op de Guide-knop (de grote "X"-knop in het midden).
  1. Selecteer Download Profile.

Opmerking
    Ziet u Download Profile niet? Dit betekent dat u bent aangemeld met een ander profiel. Druk op de X om u af te melden, bevestig en selecteer Download Profile.
  1. Selecteer Profiel downloaden onder aan het scherm Profiel downloaden.
  1. Voer het e-mailadres van uw Microsoft-account in die is gekoppeld aan uw Xbox Live-profiel. Als u dat niet weet, zie de Oplossing voor verloren account.
  2. Voer het wachtwoord van uw Microsoft-account in. Zie  Uw wachtwoord opnieuw instellen of zie de Oplossing voor verloren wachtwoord als u uw wachtwoord vergeten bent of het wachtwoord werkt niet.
    Opmerking Als uw account een Xbox Live-kinderaccount is, moet u de Microsoft-accountgegevens van de ouder invoeren om het profiel te downloaden.
  3. Als u externe opslag op de console gebruikt, selecteert u het opslagapparaat waarop u het profiel wilt opslaan. Als u geen externe opslag gebruikt, wordt uw profiel onmiddellijk gedownload.
    U moet zich nu kunnen aanmelden op de console met uw Xbox Live-profiel.
    Belangrijk Als u uw profiel naar een andere console hebt gedownload en u hebt de optie  Remember Password geselecteerd, kunt u het wachtwoord op afstand verwijderen zodat niemand via deze console toegang kan krijgen tot uw profiel. Zie  Uw aanmeldingsvoorkeuren op uw Xbox 360-console beheren om te weten te komen hoe dat moet.

Verwante problemen