Fout 800700E8 treedt op wanneer u content van Xbox Live downloadt op Xbox 360

U krijgt de volgende foutcode en bericht te zien wanneer u content van Xbox Live op uw Xbox 360-console probeert te downloaden:

Sorry, er is een probleem met de Xbox-service. Probeer het later opnieuw.

Statuscode: 800700E8

Dit kan betekenen dat er een fout is opgetreden met Xbox Live of dat uw Xbox-console verbindingsproblemen met het netwerk ondervindt.

Opmerking Dit is slechts een tijdelijke fout, die wellicht niets te maken heeft met uw betaal- of accountgegevens.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-03-29T04:40:54.8254415+00:00

Oplossing 2: Voer uw aankoop uit via een browser

Als u dit probleem ervaart terwijl u een aankoop doet, kunt u het probleem omzeilen door de aankoop online uit te voeren op Xbox.com via een browser in plaats van de console. Dat doet u als volgt:

1. Meld u op account.microsoft.com aan met uw Microsoft-account.
  2. Selecteer of tik op Store en selecteer de categorie waarvan u iets wilt kopen. Als u bijvoorbeeld een video wilt kopen, selecteert u Entertainment en daarna Films en tv.

Oplossing 3: Wis de systeemcache

1. Druk op uw controller op de Guide-knop , ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  2. Selecteer Storage.
Het scherm Systeeminstellingen wordt weergegeven, met 'Opslag' geselecteerd.
  1. Markeer het opslagapparaat maar selecteer het niet en druk op de Y-knop op uw controller voor Apparaatopties.

Opmerking Het maakt niet uit welk opslagapparaat u markeert. De cache wordt op alle opslagapparaten gewist.
Het scherm Opslagapparaten wordt weergegeven, met 'Harddisk' geselecteerd.
  1. Selecteer Clear System Cache op het scherm Device Options.
Het scherm Apparaatopties wordt weergegeven, met 'Systeemcache leegmaken' gemarkeerd.
  1. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Ja.

Opmerking Wanneer u de systeemcache hebt gewist, gaat u terug naar het scherm Opslagapparaten. U kunt dan op de Guide-knop op de controller drukken en terugkeren naar Xbox Home.

Oplossing 4: Zet uw Xbox 360-console uit en weer aan

Zet de console uit en zet ze weer aan om te zien of het probleem hiermee is opgelost. Dat doet u als volgt:

1. Raak de aan/uit-knop aan de voorzijde van de console aan om de console uit te zetten. (Zie de groene knoppen hieronder)
Rond de aan/uit-knop op de originele Xbox 360-console en op de Xbox 360 E-console zijn er groene strepen om de knop te benadrukken.
  1. Raak de aan/uit-knop weer aan om de console weer in te schakelen.

Oplossing 5: Los problemen met uw netwerkverbinding op

Voer de Oplossing voor Xbox 360-verbindingsfout uit. Via deze stapsgewijze oplossing kan het probleem worden opgespoord, het kan een slechte internetverbinding of een probleem met de router zijn.