Fout 80070570 treedt op wanneer u content van Xbox Live downloadt op Xbox 360

U krijgt de volgende foutcode en bericht te zien wanneer u content van Xbox Live op uw Xbox 360-console probeert te downloaden:

Statuscode: 80070570

Sorry, er is een probleem met de Xbox service. Probeer later nogmaals.

Dit kan het volgende betekenen:

• De Xbox Live-service is tijdelijk niet beschikbaar.
  • De systeemcache van uw console moet wellicht worden gewist.
  • Er is mogelijk een probleem met uw profiel.
  • Er is mogelijk een probleem met de harddisk waarop u content probeert te downloaden.

Oplossingen

Probeer deze oplossingen om het probleem te verhelpen. Als een bepaalde oplossing niet werkt, gaat u door met de volgende.

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-06-23T15:51:40.9861592+00:00

Oplossing 2: wis de Xbox Live-cache en de systeemcache

Soms kunnen downloadproblemen worden opgelost door de cache van Xbox Live en de systeemcache van uw console te wissen. Dat doet u als volgt:

1. Druk op uw controller op de Guide-knop , ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
Een pijl wijst naar de Guide-knop op uw controller.
  1. Selecteer Opslag.
  2. Markeer het opslagapparaat maar selecteer het niet en druk op Y op uw controller voor Apparaatopties.
    Opmerking Het maakt niet uit welk opslagapparaat u kiest. De cache wordt op alle opslagapparaten gewist.
Een afbeelding benadrukt één van de opslagapparaatopties op het scherm Opslagapparaten.
  1. Selecteer Systeemcache leegmaken op het scherm Apparaatopties.
  2. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Ja.

Opmerking Wanneer u de systeemcache hebt gewist, gaat u terug naar het scherm Opslagapparaten. U kunt dan op de Guide-knop op de controller drukken en terugkeren naar Xbox Home.

Oplossing 3: verwijder uw profiel en download het opnieuw

Soms kunnen downloadproblemen worden opgelost door uw profiel te verwijderen en opnieuw te downloaden. Dat doet u als volgt:

Stap 1: verwijder uw profiel van uw Xbox 360-console

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeem.
  3. Selecteer Opslag.
  4. Als u geen externe opslagapparaten aansluit op uw Xbox 360-console, selecteert u Harddisk. Als u externe opslag gebruikt, selecteert u Alle apparaten.
  5. Selecteer Profielen.
Profielen is gemarkeerd op het scherm Alle apparaten.
  1. Selecteer het profiel dat u wilt verwijderen.
  2. Selecteer Verwijderen.
  3. Selecteer Alleen profiel verwijderen. Met deze optie wordt het profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en achievements bewaard.
    Opmerking Als u de optie Profiel en items verwijderen selecteert, verwijdert u het profiel en de bijbehorende opgeslagen games en achievements.

Stap 2: download uw Xbox Live-profiel opnieuw naar uw Xbox 360-console

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Selecteer Profiel downloaden.
    Opmerking Ziet u Profiel downloaden niet? Dit betekent dat u bent aangemeld met een ander profiel. Druk op de X om u af te melden, bevestig en selecteer Profiel downloaden.
Profiel downloaden is gemarkeerd op het scherm Xbox Guide.
  1. Selecteer Profiel downloaden onder aan het scherm Profiel downloaden.
Profiel downloaden is gemarkeerd onder aan het scherm Profiel downloaden.
  1. Voer het e-mailadres van uw Microsoft-account in die is gekoppeld aan uw Xbox Live-profiel. Als u dat niet weet, gebruik dan de Oplossing voor verloren account.
  2. Voer het wachtwoord van uw Microsoft-account in. Als u het bent vergeten, moet u uw wachtwoord opnieuw instellen
    Opmerking Als uw account een Xbox Live-kinderaccount is, zijn de Microsoft-accountgegevens van een ouder nodig om het profiel te downloaden.
  3. Als u externe opslag op uw Xbox 360-console gebruikt, selecteert u het opslagapparaat waarop u het profiel wilt opslaan. Als u geen externe opslag gebruikt, wordt uw profiel gedownload.
  4. Nadat u uw profiel opnieuw hebt gedownload, wordt u gevraagd of u wilt dat het wachtwoord wordt onthouden op de Xbox 360-console.
    • Vink de optie Wachtwoord onthouden aan als u zich wilt aanmelden zonder dat het wachtwoord telkens wordt gevraagd.
    • Denk eraan dat wanneer u deze optie kiest, alle anderen die uw console gebruiken zich met uw gegevens kunnen aanmelden en uw accountgegevens kunnen gebruiken. Dit omvat alle creditcardgegevens die u eventueel hebt opgeslagen.
    • Laat de optie Wachtwoord onthouden afgevinkt als u wilt dat de console een wachtwoord vraagt om aan te melden bij uw account. Dit is een goed idee als anderen bij u thuis makkelijk toegang kunnen krijgen tot uw console of als u uw profiel bij een vriend thuis hebt gedownload.

Oplossing 4: annuleer alle downloads in de wachtrij en gedeeltelijke downloads en download de content opnieuw

Stap 1: annuleer downloads in behandeling

1. Meld u op uw Xbox 360-console aan bij Xbox Live met de gamertag die u hebt gebruikt toen u de content de eerste keer kocht.
  2. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  3. Ga naar Games en apps.
  4. Selecteer Actieve downloads.
  5. Selecteer Alles annuleren.

Stap 2: annuleer gedeeltelijke downloads

1. Ga op uw Xbox 360-console naar Instellingen en selecteer Systeem.
  2. Selecteer Opslag en selecteer uw opslagapparaat.
  3. Selecteer het type content dat u probeert te downloaden.
  4. Zoek het item dat u wilt downloaden (het wordt misschien met een geel waarschuwingspictogram weergegeven).
  5. Als het item in de lijst staat, selecteert u het en daarna Verwijderen.

Stap 3: download de content opnieuw
Probeer de content opnieuw te downloaden vanuit uw downloadgeschiedenis. Dat doet u als volgt:

1. Meld u op uw Xbox 360-console aan bij Xbox Live.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Account.
  3. Selecteer Downloadgeschiedenis.
  4. Blader door uw downloadgeschiedenis, selecteer het item en download het nogmaals volgens de instructies op het scherm.

Oplossing 5: download het item naar een USB-flashstation

Als u het item naar een harddisk probeert te downloaden, probeer het dan naar een ander opslagapparaat te downloaden.

Als deze oplossing werkt, kan er een probleem zijn met uw harddisk. Zie Problemen met Xbox 360-harddisks oplossen. Zie voor meer informatie Veelgestelde vragen over USB-flashstation Xbox 360 en Xbox 360-opslag.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.

Oplossing 6: vraag een reparatie aan

Als het probleem met de voorgaande oplossingen niet is verholpen, moet uw Xbox 360-console worden gerepareerd. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.