Fout 8007274C treedt op wanneer u een update naar uw Xbox 360-console downloadt

Probleem

U krijgt een van de volgende foutberichten samen met foutcode 8007274C te zien wanneer u een update naar uw Xbox 360-console probeert te downloaden:

• Cannot process update.
    Status code: 8007274C
  • Some Xbox Live content is temporarily unavailable. You can still access your profile, communicate with other players, and play games online. The content will automatically appear when it's available.
    Status code: 8007274C

Als u deze foutcode en één van deze berichten te zien krijgt, betekent het dat de update niet is gedownload naar uw console. Zelfs als u geen update van uw Xbox 360-console uitvoert, kunt u het volgende foutbericht te zien krijgen wanneer u zich aanmeldt, verbinding maakt met Xbox Live of een game start of afsluit:

• Some Xbox Live content is temporarily unavailable. Please try again later.
    Status code: 8007274C

Als u dit bericht en deze foutcode te zien krijgt, betekent het dat de verbinding is mislukt.

Opmerking De foutcode 8007274C kan voorafgegaan worden door vier sets van 4 tekens die variëren (xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-8007-274C).

Oplossingen

Opmerking Als u een update downloadt, probeer dan de eerste oplossing. Anders probeert u de tweede oplossing.

Oplossing 1: Download de update opnieuw

1. Start de console opnieuw.
  2. Druk op de controller op de Guide-knop (grote "X"-knop in het midden).
  3. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  4. Selecteer Network Settings.
  5. Selecteer Wired Network of desgevraagd de naam van uw draadloze netwerk.
  6. Selecteer Test Xbox Live Connection.
  7. Kies Yes wanneer wordt gevraagd of u de consolesoftware wilt bijwerken.

Als het probleem nog steeds optreedt, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 2: Controleer uw Xbox Live-verbinding

Als u problemen ondervindt met het maken of behouden van een verbinding met Xbox Live, raadpleegt u Xbox Live: Maak verbinding met Xbox Live.

Als het probleem nog steeds optreedt, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 3: Zorg dat u genoeg opslagruimte hebt

Voor de meest recente consolesoftware-update is minstens 190 MB aan opslagruimte vereist (of 256 MB als u in Japan woont). Als er niet voldoende vrije ruimte is, moet u ruimte maken door items te verplaatsen of verwijderen. Zie Xbox 360-content kopiëren, verplaatsen of verwijderen.

Als het probleem nog steeds optreedt, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 4: Wis de systeemcache

Wellicht kunt u het probleem oplossen door de tijdelijke bestanden van de console te verwijderen. Volg de instructies in Wis de systeemcache van de Xbox 360 en probeer de update opnieuw te downloaden.

Als het probleem nog steeds optreedt, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 5: Plaats het opslagapparaat opnieuw

Probeer nadat u het opslagapparaat opnieuw hebt geplaatst, nogmaals om de update te downloaden.

Als het probleem nog steeds optreedt, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 6: Configureer de verbinding opnieuw

• Draadloze verbinding:
    1. Koppel alle draadloze hoofdtelefoons van derden los.
    2. Plaats de Xbox 360-console dichter bij de draadloze router.
    3. Problemen met de Xbox Live-verbinding oplossen.
  • Bekabelde verbinding:
  • Waarschuwing Uw netwerk kan door deze stappen kwetsbaarder worden voor kwaadwillige gebruikers of kwaadaardige software, zoals virussen. We bevelen u deze procedure niet aan. We geven deze echter wel, zodat u zelf kunt beslissen of u deze wilt volgen. Voer de volgende stappen op eigen risico uit.

1. Schakel de firewall van uw modem of router tijdelijk uit en controleer of u verbinding kunt maken met Xbox Live.
    2. Als u verbinding kunt maken, zet u de firewall terug aan en controleert u dat de juiste netwerkpoorten geopend zijn op uw modem of router. Een lijst met netwerkpoorten vindt u op Netwerkpoorten die worden gebruikt door Xbox Live.

Als het probleem nog steeds optreedt, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 7: Kopieer de update naar een USB-flashstation, cd of dvd en installeer de update vervolgens op uw console.

Als het probleem niet is opgelost met de bovenstaande oplossingen, kopieert u de console-update van uw computer naar een USB-flashstation, cd of dvd, en installeert u daarna de update op uw console. Dat doet u als volgt:

• Kopiëren naar een USB-flashstation
  • Opmerking Het USB-flashstation moet het bestandssysteem FAT32 gebruiken.

1. Sluit het USB-flashstation aan op een USB-poort op de computer.
    2. Download het updatebestand.
    3. Klik op Opslaan om het .zip-bestand van de console-update op de computer op te slaan.
    4. Pak het bestand uit.
    5. Kopieer de inhoud van het .zip-bestand naar de hoofdmap van het USB-flashstation.
    6. Koppel het USB-flashstation los van de computer.
    7. Sluit het USB-flashstation aan op een USB-poort van de Xbox 360-console.
    8. Start de console opnieuw.
    9. Wanneer de console opnieuw is gestart, wordt het installatieprogramma automatisch gestart. Selecteer Yes wanneer u wordt gevraagd of u de nieuwe consolesoftware wilt bijwerken.
  • Branden op een cd of dvd
  • U kunt de update ook downloaden naar uw computer, de update op een cd of dvd branden en de update vervolgens op de console installeren. Dat doet u als volgt:

1. Op de computer downloadt u het updatebestand.
    2. Klik op Opslaan om het .zip-bestand van de console-update op de computer op te slaan.
    3. Pak het bestand uit.
    4. Plaats een lege, beschrijfbare cd of dvd in de computer.
    5. Kopieer de inhoud van het .zip-bestand naar de hoofdmap van de cd of dvd en geef op dat u de bestanden naar de cd wilt schrijven (branden).
    6. Wanneer de bestanden op schijf zijn gebrand, haalt u de schijf uit de computer en plaatst u de schijf in het schijfstation van de Xbox 360-console.
    7. Start de console opnieuw.
    8. Wanneer de console opnieuw is gestart, wordt het installatieprogramma automatisch gestart. Selecteer Yes wanneer u wordt gevraagd of u de nieuwe consolesoftware wilt bijwerken.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem nog steeds optreedt.