Fout 80073302 treedt op wanneer u content van Xbox Live downloadt op Xbox 360

U krijgt de volgende fout en bericht te zien wanneer u content van Xbox Live op uw Xbox 360-console probeert te downloaden:

• The Download could not be completed. Please try again later.
  • Status Code: 80073302

Dit kan betekenen dat de Xbox Live-content die u probeert te downloaden, momenteel niet beschikbaar of ontoegankelijk is. Dit probleem kan bijvoorbeeld optreden als uw Xbox 360-console geen verbinding kan maken met de Xbox Live-servers omwille van een tijdelijk netwerkprobleem.

Oplossingen

Probeer deze oplossingen om het probleem te verhelpen. Als een bepaalde oplossing niet werkt, gaat u u door met de volgende.

Oplossing 1: Download de content opnieuw

Probeer de content opnieuw te downloaden vanuit uw downloadgeschiedenis. Dat doet u als volgt:

1. Meld u via uw console aan bij Xbox Live.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Account.
  3. Selecteer Downloadgeschiedenis.
  4. Blader door uw downloadgeschiedenis. Selecteer het item en download het nogmaals volgens de instructies.

Probeer de volgende oplossing als het downloaden weer niet lukt.

Oplossing 2: Maximaliseer de netwerkbandbreedte

Controleer of andere computers in huis geen bestanden aan het downloaden of overbrengen zijn als u content downloadt van Xbox Live. Wanneer iemand anders in huis op internet is, wordt netwerkbandbreedte gebruikt die u voor de console zou kunnen gebruiken.

Opmerking Bandbreedte is de hoeveelheid informatie die tegelijk via uw internetverbinding kan worden overgebracht.

U kunt ook proberen apparaten die op uw thuisnetwerk zijn aangesloten, tijdelijk uit te schakelen of los te koppelen.

Als u de netwerkbandbreedte hebt vergroot, probeert u de content opnieuw te downloaden.

Oplossing 3: Download op een ander tijdstip

Sommige internetserviceproviders (ISP's) blokkeren of beperken grote downloads tijdens het spitsuur. Als een ISP na een bepaalde periode een verbinding "reset" of de grootte van downloads beperkt, kan er een foutbericht worden weergegeven. Als u problemen ondervindt bij het downloaden van content, vraagt u uw ISP of zij beperkingen stellen aan de downloadgrootte of -snelheid, of aan de hoeveelheid content die kan worden gedownload.

Draadloze thuisnetwerken zijn vaak het drukst in de avonduren als de meeste mensen thuis zijn. Overdag krijgt u mogelijk de hoogste snelheden van de internetverbinding.

Oplossing 4: Open netwerkpoorten

Als u een firewall of een router hebt, moet u misschien de configuratie wijzigen, zodat de Xbox 360-console kan communiceren met Xbox Live. Dit wordt soms het 'openen van poorten' of 'port forwarding' genoemd.

Zie Netwerkpoorten die worden gebruikt door Xbox Live om te ontdekken welke netwerkpoorten Xbox Live gebruikt.

Als het openen van netwerkpoorten geen optie is, kunt u proberen met Xbox Live verbinding te krijgen via een directe modemverbinding (in plaats van via een router of gateway). Steek een netwerkkabel in de achterkant van de Xbox 360-console en het andere uiteinde in uw modem — zo passeert u andere netwerkapparaten, zoals een router of firewall.

Als dit probleem aanhoudt, neemt u contact op met Xbox Support.

Verwante problemen