Fout 80150019 treedt op wanneer u uw Xbox Live-account probeert te downloaden of te wijzigen

Probleem

U krijgt de volgende foutcode en foutbericht te zien wanneer u uw Xbox Live-account probeert te downloaden of te wijzigen. U kunt deze fout ook te zien krijgen wanneer u content probeert te kopen of te downloaden:

This action cannot be performed at this time, please try again later. For more information, go to www.xbox.com/support: 80150019.

Dit kan het volgende betekenen:

• Er is een tijdelijk probleem met de Xbox Live-service.
  • Er is een tijdelijk probleem met een partnerservice van Xbox Live, zoals Microsoft-account.
  • Er is een probleem met de factuurgegevens voor uw account.

Oplossingen

Oplossing 1: Wis de systeemcache. Dat doet u als volgt.

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  3. Selecteer Storage of Memory.
  4. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  5. Selecteer Clear System Cache.
  6. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.

Oplossing 2: Controleer de status van de Xbox Live-service. Tijdens gepland systeemonderhoud of onverwachte problemen met Xbox Live is het mogelijk dat sommige Xbox Live-functies niet beschikbaar zijn. Ga naar Status van Xbox Live-service om de status van de Xbox Live-service te bepalen.

Oplossing 3: Controleer de factuurgegevens voor uw Microsoft-account. Dat doet u als volgt:

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
  2. Klik op Facturering.
  3. Controleer uw factuurgegevens.
  4. Meld u af bij uw Microsoft-account en meld u opnieuw aan.
  5. Meld u aan bij Xbox Live en probeer de content opnieuw te downloaden.

Oplossing 4: Neem contact op met uw bank
De Xbox Live-aankoop kan om de volgende redenen zijn mislukt:

• Uw creditcard is niet geactiveerd.
  • De creditcard is geweigerd wegens onvoldoende saldo.
  • De creditcard is niet geautoriseerd voor online aankopen of automatische afschrijvingen.
  • De creditcardmaatschappij blokkeert de transactie.

Neem contact op met uw creditcardmaatschappij of bank en zorg dat de door u gebruikte kaart is geactiveerd, dat u over voldoende saldo beschikt en dat de transactie niet om een of andere reden wordt geblokkeerd.

Oplossing 5: Gebruik indien beschikbaar een prepaidkaart voor Microsoft Points of lidmaatschap
U kunt ook in de winkel een prepaidkaart voor Microsoft Points kopen en deze gebruiken om aankopen te doen. Denk eraan dat niet alle aankopen Microsoft Points of prepaidopties ondersteunen. Voor u Microsoft Points of een prepaidkaart koopt, moet u ervoor zorgen dat die betalingsoptie beschikbaar is voor het item dat u wilt kopen.

Oplossing 6: Probeer de aankoop later opnieuw

Wacht en probeer de transactie over 24 tot 48 uur nog eens uit te voeren.

Als dit probleem nog steeds optreedt, neemt u contact op met Xbox Support. Klik hiervoor op de koppeling "Contact" onder aan deze pagina.