Fout 80150101 treedt op wanneer u content van Xbox Live probeert te downloaden

U krijgt de volgende foutcode en foutbericht te zien wanneer u content probeert te downloaden van Xbox Live:

Can't retrieve information from Xbox Live. Try again later.

Status code 80150101.

Dit betekent dat er een onverwacht netwerkprobleem is opgetreden toen u content probeerde te downloaden.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer de servicestatus en uw verbinding met Xbox Live

1. Ga naar de Servicestatus-pagina en controleer of er momenteel een probleem is met de service.
  2. Als er geen problemen zijn met de service en u krijgt deze fout nog steeds wanneer u het item probeert te downloaden, wacht u een paar minuten en probeert u de content daarna opnieuw te downloaden.
  3. Test de Xbox Live-verbinding:
    1. Selecteer Settings vanuit het Xbox Dashboard.
    2. Selecteer System.
    3. Selecteer Network Settings.
    4. Selecteer uw netwerk.
    5. Selecteer Test Xbox Live Connection.

Oplossing 2: Download de content opnieuw

Probeer de content opnieuw te downloaden vanuit uw downloadgeschiedenis. Dat doet u als volgt:

1. Meld u via uw console aan bij Xbox Live.
  2. Ga naar Settings en selecteer Account.
  3. Selecteer Download History.
  4. Blader door uw downloadgeschiedenis, selecteer het item en download het nogmaals volgens de instructies op het scherm.

Probeer de volgende oplossing als het downloaden weer niet lukt.

Oplossing 3: Maximaliseer de netwerkbandbreedte

Controleer of andere computers in huis geen bestanden aan het downloaden of overbrengen zijn als u content downloadt van Xbox Live. Wanneer iemand anders in huis op internet is, wordt netwerkbandbreedte gebruikt die u voor de console zou kunnen gebruiken. (Bandbreedte is de hoeveelheid informatie die tegelijk via uw internetverbinding kan worden overgebracht)

U kunt ook proberen apparaten die op uw thuisnetwerk zijn aangesloten, tijdelijk uit te schakelen of los te koppelen.

Nadat u de beschikbare netwerkbandbreedte hebt vergroot, probeert u de content opnieuw te downloaden. Probeer de volgende oplossing als het downloaden weer niet lukt.

Oplossing 4: Download op een ander tijdstip

Sommige ISP's (internetserviceproviders) blokkeren of beperken grote downloads tijdens het spitsuur. Als een ISP na een bepaalde periode een verbinding "reset" of de grootte van downloads beperkt, wordt er een foutbericht weergegeven.

Draadloze thuisnetwerken zijn vaak het drukst in de avonduren als de meeste mensen thuis zijn. Tijdens de kantooruren krijgt u mogelijk de hoogste verbindingssnelheden. Als u problemen ondervindt bij het downloaden van content, vraagt u uw ISP of zij beperkingen stellen aan de downloadgrootte of -snelheid, of aan de hoeveelheid content die kan worden gedownload.

Als de content op een ander tijdstip downloaden niet lukt, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 5: Open netwerkpoorten

Als u een firewall of een router hebt, moet u misschien de configuratie wijzigen, zodat de Xbox 360-console kan communiceren met Xbox Live. Dit wordt soms het 'openen van poorten' of 'port forwarding' genoemd.

Zie Netwerkpoorten die worden gebruikt door Xbox Live om te ontdekken welke netwerkpoorten Xbox Live gebruikt.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem nog steeds optreedt nadat u de bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd.