Fout 80151006 treedt op wanneer u verbinding maakt met Xbox Live op Xbox 360

U krijgt wellicht de volgende foutcode te zien wanneer u verbinding probeert te maken met de Xbox Live-service op uw Xbox 360-console:

80151006

Dit kan het volgende betekenen:

• Er is een tijdelijk probleem met de Xbox Live-service.
  • Uw Microsoft-account is geldig, maar is niet gekoppeld aan een gamertag.
  • De naamswijziging van een gamertag is niet met succes voltooid.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: controleer de status van de Xbox Live-service

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-03-28T23:00:05.3626269+00:00
Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Oplossing 2: meld u aan voor een Microsoft-account

Om Xbox Live op uw Xbox 360-console te openen, moet er een Microsoft-account zijn gekoppeld aan uw gamertag.

Zie Een e-mailadres kiezen voor gebruik met uw Microsoft-account om u aan te melden.

Opmerking
U wordt wellicht gevraagd de Gebruiksvoorwaarden te accepteren en beveiligingsgegevens op te geven. Zie Overzicht van beveiligingsgegevens Microsoft-account voor details over beveiligingsgegevens.

Oplossing 3: zet uw console uit en weer aan en wis de cache

Het probleem kan wellicht worden opgelost door uw console opnieuw te starten en de cache te wissen:

1. Druk op de Xbox-knop op de console om uw Xbox-console uit te schakelen.
  2. Verwijder alle accessoires van de console (Kinect-sensor, headsets, bekabelde controllers, enz.).
  3. Druk op de Xbox-knop op de console om de console weer aan te zetten.
  4. Wis de cache:
    1. Druk op uw controller op de Guide-knop , ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
    2. Selecteer Opslag of Geheugen.
    3. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op uw controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
    4. Selecteer Clear System Cache.
    5. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Ja.
  5. Zet de console uit en start de console opnieuw.

Oplossing 4: als u uw gamertag onlangs hebt gewijzigd, verwijder dan uw profiel en download het daarna opnieuw
Als u uw gamertag onlangs hebt gewijzigd, is de naamswijziging wellicht niet met succes voltooid. Verwijder uw gamerprofiel, wis de systeemcache en download uw gamerprofiel daarna opnieuw om het probleem op te lossen. Dat doet u als volgt:

Verwijder uw gamerprofiel

1. Druk op uw controller op de Guide-knop , ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  2. Selecteer Opslag.
  3. Selecteer Alle apparaten.
  4. Selecteer Gamerprofielen.
  5. Selecteer de gamertag die u wilt verwijderen.
  6. Selecteer Verwijderen.
  7. Selecteer Alleen profiel verwijderen. (Hiermee wordt het profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en achievements bewaard)

Wis uw systeemcache
Zie de instructies om de cache te wissen in Oplossing 3 hierboven.

Download uw gamerprofiel opnieuw

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  2. Selecteer Profiel downloaden.
  3. Selecteer Profiel downloaden onder aan het scherm Profiel downloaden.
  4. Voer het e-mailadres van uw Microsoft-account in die is gekoppeld aan uw Xbox-profiel. Als u dat niet weet, gebruik dan de Oplossing voor verloren account.
  5. Voer het wachtwoord van uw Microsoft-account in. Als u het bent vergeten, moet u uw wachtwoord opnieuw instellen.
  6. Als u externe opslag op de console gebruikt, selecteert u het opslagapparaat waarop u het profiel wilt opslaan. Als u geen externe opslag gebruikt, wordt uw profiel gedownload.

Verwante problemen