Fout 80153003 treedt op wanneer u content op Xbox 360 downloadt of koopt

U krijgt de volgende foutcode en foutbericht te zien wanneer u content probeert te downloaden of te kopen op Xbox Live:

Can't retrieve information from Xbox Live.

Status Code: 80153003

Dit kan betekenen dat de download of aankoop is mislukt of dat de content niet meer beschikbaar is in de Store. Als u de content niet meer kunt vinden wanneer u zoekt op Xbox.com, kan de content verwijderd zijn. Probeer de onderstaande oplossingen als de content wel nog beschikbaar is.

Oplossingen

Oplossing 1: Verwijder oude gegevens en wis uw cache

Probeer eerst uw Xbox Live-gegevens te updaten door uw cache te wissen. Het is mogelijk dat er een oudere versie van het item dat u probeert te downloaden of te kopen op uw console staat. Dat doet u als volgt:

1. Verwijder de Marketplace-systeemgegevens. Voer hiervoor de volgende stappen uit:
    1. Druk op de Guide-knop op de controller.
    2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
    3. Selecteer Storage en selecteer het primaire opslagapparaat.
    4. Selecteer System Items.
    5. Selecteer Content Cache en selecteer Delete.
  2. Wis de cache van de console. Dat doet u als volgt:
    1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
    2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
    3. Selecteer Storage of Memory.
    4. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op uw controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u kiest. De cache wordt op alle opslagapparaten gewist.)
    5. Selecteer Clear System Cache.
    6. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.
  3. Start uw Xbox 360-console opnieuw.
  4. Probeer uw aankoop of download van Xbox Live opnieuw uit te voeren.

Als u dit foutbericht nog steeds te zien krijgt, kan er een probleem zijn met het aanbod op Xbox Live. Neem contact op met Xbox Support.

Oplossing 2: Verwijder de content en download deze opnieuw

Verwijder eventuele actieve downloads op het scherm met actieve downloads, verwijder eventuele gedeeltelijk gedownloade content en probeer de de content opnieuw te downloaden. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  1. Ga naar Games & Apps.
  2. Selecteer Active Downloads en selecteer daarna Cancel All.

Nadat de actieve downloads zijn geannuleerd, verwijdert u eventuele gedeeltelijk gedownloade content. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop op de controller en ga naar Settings.
  2. Selecteer System Settings.
  3. Selecteer Storage en selecteer uw opslagapparaat.
  4. Druk op X op uw controller voor suggesties om te verwijderen.
  5. Blader door de suggesties en verwijder alle content met een geel uitroepingsteken. Het uitroepingsteken geeft aan dat de content beschadigd of onvolledig is.

Nu de gedeeltelijk gedownloade content is verwijderd, probeert u de content opnieuw te downloaden. Dat doet u als volgt:

1. Ga naar de hub Settings en selecteer Account.
  2. Selecteer Download History.
  3. Selecteer het item waarmee u problemen had om het te downloaden.
  4. Selecteer Download Again.

Als u de content nog steeds niet volledig kunt downloaden, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 3: Zorg ervoor dat u verbonden bent met Xbox Live

Test de verbinding met Xbox Live om te zien dat het probleem niet ligt aan een slechte verbinding. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de controller op de Guide-knop (Xbox-knop in het midden van uw controller).
  2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  3. Selecteer Network Settings.
  4. Selecteer desgevraagd uw draadloze netwerk of Wired Network.
  5. Selecteer Test Xbox Live Connection.
  6. Kies Yes wanneer wordt gevraagd of u de consolesoftware wilt updaten.

Wanneer u verbinding hebt gemaakt met Xbox Live, ziet u dit op het scherm:

Als u verbonden bent met Xbox Live en de content nog steeds niet kunt downloaden, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 4: Controleer uw factuurgegevens

Zelfs als u niets hebt gekocht, kunt u zich aanmelden bij uw Microsoft-account en controleren dat alle factuurgegevens actueel zijn. Verkeerde informatie kan een download toch nog voorkomen.

Oplossing 5: Vraag een reparatie aan

Als het probleem niet is opgelost met de vorige oplossingen, moet uw Kinect-sensor worden gerepareerd. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.