Fout 80153005 treedt op wanneer u content van Xbox Live probeert te downloaden

Probleem

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u content van Xbox Live probeert te downloaden:

Can't retrieve information from Xbox Live. Please try again later.

Status code: 80153005

Dit kan het volgende betekenen:

• De content is niet meer beschikbaar. Bijvoorbeeld: een gamedemo is niet meer beschikbaar.
    Opmerking Of u kunt misschien geen content downloaden omwille van een probleem met de netwerkverbinding. Zie het deel "Oplossingen" om te controleren dat u toegang hebt tot alle functies van Xbox Live.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer de servicestatus en uw verbinding met Xbox Live. Voer deze stappen uit:

1. Ga naar Servicestatus en controleer of er momenteel problemen zijn met de service.
  2. Als er geen problemen met de service gemeld zijn, wacht u een paar minuten en probeert u het daarna opnieuw.
  3. Test de Xbox Live-verbinding:
    1. Selecteer Settings op het Xbox Dashboard.
    2. Selecteer System.
    3. Selecteer Network Settings.
    4. Selecteer uw netwerk.
    5. Selecteer Test Xbox Live Connection

Oplossing 2: Probeer de content opnieuw te downloaden. Zoek opnieuw op Xbox Live. Als u de content niet kunt vinden, is de content waarschijnlijk verwijderd van Xbox Live. Controleer regelmatig of de content opnieuw beschikbaar is gesteld.

Oplossing 3: Controleer uw lidmaatschap. Dat doet u als volgt:

1. Klik op Aanmelden bovenaan op een willekeurige pagina op xbox.com (zoals deze pagina).
  2. Voer uw Microsoft-accountgegevens in en klik op Aanmelden.
  3. Klik op Mijn Account.
  4. Controleer uw lidmaatschap onder Xbox Live.