Fout 80153048 treedt op wanneer u een code inwisselt of content downloadt op Xbox 360

U krijgt de volgende foutcode en foutbericht te zien wanneer u content op uw Xbox 360-console probeert te downloaden:

Er kunnen geen gegevens worden opgehaald van Xbox Live. Probeer het later opnieuw.

Statuscode: 80153048

Dit kan betekenen dat u al een abonnement hebt voor de prepaidcode die u probeert in te wisselen of dat er een probleem is met de factureringsgegevens voor uw Microsoft-account.

Opmerking Dit probleem kan ook optreden als er een tijdelijk probleem is met de Xbox Live-service.

Oplossingen

Probeer deze oplossingen om het probleem te verhelpen.

Oplossing 1: controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-03-30T23:40:07.4002556+00:00
Content kopen en gebruiken: actief en werkend
2017-03-30T23:40:07.4002556+00:00

Oplossing 2: voer de Xbox Live-verbindingstest uit

Als er geen probleem is met de service en u deze fout te zien krijgt wanneer u content probeert te downloaden, volg dan deze stappen op uw Xbox 360-console:

1. Selecteer Instellingen.
  2. Selecteer Systeem.
  3. Selecteer Netwerkinstellingen.
  4. Selecteer uw netwerk.
  5. Selecteer Xbox Live-verbinding testen.

Oplossing 3: controleer de gegevens van uw Microsoft-account

Controleer de factureringsgegevens voor uw Microsoft-account via een internetbrowser. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
  2. Selecteer Betaling en facturering en selecteer daarna Betalingsopties.
  3. Controleer de gegevens voor elke betalingsmethode en pas deze gegevens aan.
  4. Selecteer Betaling en facturering en selecteer vervolgens Factuurgegevens om het adres in uw account te controleren.
  5. Meld u af bij uw Microsoft-account en meld u weer aan.
  6. Meld u aan bij Xbox Live en probeer de content opnieuw te downloaden.

Opmerking Als u een prepaidcode probeert te gebruiken, kan deze niet worden gebruikt of geactiveerd als er een openstaand saldo is in uw account of als uw betalingsoptie verlopen of niet meer geldig is. Zie Verschuldigd saldo voor een Xbox-abonnement betalen voor meer informatie.