Fout 801540B7 treedt op wanneer u uw Xbox Live-profiel naar de Xbox 360-console downloadt

U krijgt de volgende foutcode en bericht te zien wanneer u uw Xbox Live-profiel naar uw Xbox 360-console probeert te downloaden:

Sorry, Xbox Live profiles can't be downloaded right now. Try again later

Status code: 801540B7

Dit kan betekenen dat er een probleem is met Xbox Live of de gegevens in uw profiel.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Controleer of er servicewaarschuwingen zijn op Xbox Live-status of controleer of er een Xbox Live-servicewaarschuwing boven aan deze pagina staat. Als er momenteel servicewaarschuwingen zijn, wacht dan even en probeer het later opnieuw.

Opmerking Als een specifieke service of app niet actief is, kunt u Microsoft vragen u te melden wanneer de service of app weer actief is. Klik hiervoor onder de naam van de app of service op Mij melden wanneer deze service of app actief is.

Oplossing 2: Controleer de beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account

Volg deze stappen om te bevestigen dat we de juiste beveiligingsgegevens voor u hebben:

1. Meld u aan bij account.microsoft.com.
  2. Klik bovenaan op Beveiliging en wachtwoord. Omwille van de gevoelige aard van deze gegevens, wordt u gevraagd de beveiligingscode die u ontvangt in te voeren. Selecteer het telefoonnummer of e-mailadres waar u wilt dat we de code naartoe sturen.
  3. Klik op Geavanceerde beveiliging beheren. Als naast sommige telefoonnummers of e-mailadressen als beveiligingsgegevens het woord "Controleren" staat, moet u klikken op die link om te bevestigen dat we uw correcte gegevens hebben. U ontvangt dan een beveiligingscode. Voer die code in het daarvoor bestemde veld in en klik op Controleren.
  4. Meld u af bij uw Microsoft-account en meld u opnieuw aan.
  5. Probeer u nogmaals aan te melden bij Xbox Live.

Opmerkingen Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account bent vergeten, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.

Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 3: Wis de systeemcache

Als u uw accountgegevens hebt bijgewerkt maar u nog steeds niet kunt aanmelden, moet u wellicht uw systeemcache wissen zodat uw nieuwe gegevens worden gebruikt. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Storage.
  1. Markeer het opslagapparaat maar selecteer het niet en druk op Y op de controller voor Device Options.

Opmerking
    Het maakt niet uit welk opslagapparaat u kiest. De cache wordt op alle opslagapparaten gewist.
  1. Selecteer Clear System Cache op het scherm Device Options.
  1. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.

Opmerking Wanneer u de systeemcache hebt gewist, gaat u terug naar het scherm Storage Devices. U kunt dan op de Guide-knop op de controller drukken en terugkeren naar Xbox Home.

Oplossing 4: Verplaats uw Xbox Live-profiel en download het opnieuw

Soms moet u uw profiel verplaatsen en opnieuw downloaden om problemen met uw Microsoft-account op te lossen. Dat doet u als volgt:

1. Formatteer een reserve USB-flashstation als geheugenkaart.
  2. Verwijder uw profiel naar het USB-flashstation. Voer hiervoor de volgende stappen uit:
    1. Sluit het USB-flashstation aan op de console.
    2. Ga naar Settings en selecteer Storage.
    3. Selecteer All Devices.
    4. Selecteer Gamer Profiles en selecteer uw gamerprofiel.
    5. Selecteer Move.
    6. Selecteer het USB-flashstation waarnaar u uw profiel wilt verplaatsen.
    7. Verwijder het USB-flashstation uit de console.
  3. Download uw profiel opnieuw. Zie "Verplaats uw Xbox Live-profiel en download het opnieuw" in Fout 801540B7 treedt op wanneer u uw Xbox Live-profiel naar de Xbox 360-console downloadt voor hulp.

Als het probleem met deze oplossingen niet is verholpen, neemt u contact op met Xbox Support.