Fout 80190864 treedt op wanneer u iets koopt op Xbox 360

U krijgt de volgende foutcode en foutbericht te zien wanneer u een aankoop probeert uit te voeren op uw Xbox 360-console:

Sorry, er is een probleem met de Xbox-service. Probeer later nogmaals.
Statuscode: 80190864.

Dit kan het volgende betekenen:

• Uw bank geeft geen toestemming voor uw betalingsoptie (uw creditcard is bijvoorbeeld verlopen of geblokkeerd of is geweigerd).
  • Er is een openstaand saldo in uw account.
  • Er zijn te veel recente aankooppogingen gebeurd vanaf uw Microsoft-account.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: controleer dat uw creditcard of bankpas werkt

Uw aankoop kan mislukt zijn om de volgende redenen:

• Uw creditcard of bankpas is niet geactiveerd.
  • De kaart is geweigerd wegens onvoldoende saldo.
  • De kaart accepteert geen online aankopen of automatische afschrijvingen.
  • De creditcardmaatschappij heeft het gebruik van de kaart opzettelijk geblokkeerd.

Neem contact op met uw creditcardmaatschappij of bank en zorg dat de door u gebruikte betalingsmethode is geactiveerd en over voldoende saldo beschikt en dat de transactie niet om een of andere reden wordt geblokkeerd.

Probeer de volgende oplossing als u dit foutbericht steeds opnieuw krijgt.

Oplossing 2: wijzig hoe u uw Xbox-abonnement betaalt

Als de betalingsoptie die u gebruikt voor uw Xbox-abonnement, is verlopen of niet meer geldig is, moet u deze bijwerken, zodat u de toegang tot uw abonnement niet verliest. Zo kunt u wijzigen hoe u uw Xbox-abonnement online betaalt:

1. Meld u in een browser met uw Microsoft-account aan op de pagina Services en abonnementen.

Opmerking Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.

2. Zoek het Xbox-abonnement waarvoor u de betalingsoptie in de lijst wilt wijzigen en selecteer Wijzigen hoe je betaalt.
Op het scherm 'Services en abonnementen' staat een Xbox-abonnement en de optie 'Wijzigen hoe je betaalt'.
  1. Selecteer uw nieuwe betalingsoptie in de lijst, of selecteer Een nieuwe manier om te betalen toevoegen en volg de instructies.
Op het scherm 'Wijzigen hoe je je Xbox Live-abonnement betaalt' staan de opties 'Betalen met' en 'Een nieuwe manier om te betalen toevoegen'.
  1. Nadat u de betalingsoptie hebt gewijzigd, selecteert u Volgende. Zo wordt een eventueel verschuldigd saldo overgedragen en wordt dit onmiddellijk afgeschreven van de nieuwe betalingsoptie.

Wanneer u hebt aangepast hoe u uw Xbox Live-abonnement betaalt, kunt u de betalingsoptie die u niet meer wenst te gebruiken verwijderen.

Als u een prepaid abonnementscode wilt gebruiken in plaats van een abonnement te vernieuwen, kunt u een prepaidcode online inwisselen. U moet uw huidige abonnement nog steeds annuleren om eventuele kosten voor vernieuwen te voorkomen.

Opmerking Als uw abonnement moet worden betaald, kunt u het verschuldigd saldo niet betalen door een prepaid abonnementscode toe te voegen. U moet het verschuldigd saldo betalen via de bovenstaande stappen voordat u uw prepaidcode kunt inwisselen.

Zie Een betalingsoptie online verwijderen, selecteer Een betalingsoptie verwijderen links op het scherm en volg de instructies als u een betalingsoptie wilt verwijderen die op dit moment is gekoppeld aan een Xbox-abonnement.

Probeer de volgende oplossing als u dit foutbericht steeds opnieuw krijgt.

Oplossing 3: gebruik een Microsoft-cadeaukaart

U kunt een Microsoft-cadeaukaart kopen in de winkel en deze gebruiken om aankopen te doen. Denk eraan dat niet alle aankopen prepaidopties ondersteunen. Voor u een Microsoft-cadeaukaart koopt, moet u controleren dat de prepaidoptie beschikbaar is voor het item dat u wilt kopen.