Fout 831188FE treedt op wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live op Xbox 360

Het is mogelijk dat u de volgende foutcode en bericht te zien krijgt wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live op uw Xbox 360-console:

831188FE
Sorry, something's wrong with your Microsoft account. Go to https://account.live.com for help.

Dit betekent dat er een probleem kan zijn met uw Microsoft-account of uw Xbox-profiel.

Oplossing

Controleer voordat u de onderstaande oplossing probeert of er servicewaarschuwingen zijn op Xbox Live-status of controleer of er een servicewaarschuwing boven aan deze pagina staat. Als er momenteel waarschuwingen zijn, wacht dan even en probeer het later opnieuw.

Opmerking Als een specifieke service of app niet actief is, kunt u Microsoft vragen u te melden wanneer de service of app weer actief is. Klik onder de naam van de app of service op Mij melden wanneer deze service of app actief is.

Stap 1: zorg ervoor dat er geen problemen zijn met uw beveiligingsgegevens

1. Ga naar Uw beveiligingsgegevens beheren en meld u aan bij de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw Xbox-profiel.
  2. Controleer nauwgezet alle telefoonnummers, alternatieve e-mailadressen en beveiligingsvragen en -antwoorden die aan uw Microsoft-account zijn gekoppeld.
    • Zorg dat u eventuele verouderde of verkeerde gegevens bijwerkt.

Opmerking Pas de verkeerde beveiligingsgegevens aan, verwijder ze niet. Als u verkeerde beveiligingsgegevens verwijdert, hebt u geen toegang meer tot uw account.

• Zorg dat er minstens twee beveiligingsgegevens in uw account staan. De beveiligingsgegevens moeten minstens één telefoonnummer of e-mailadres omvatten.

Zie Overzicht van beveiligingsgegevens Microsoft-account voor details over beveiligingsgegevens.

Stap 2: verwijder uw Xbox Live-profiel

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  3. Selecteer Opslag.
Het scherm Systeeminstellingen met de categorie Opslag gemarkeerd
  1. Selecteer Alle apparaten.
  2. Selecteer Profiles.
  3. Selecteer het profiel dat u wilt verwijderen.
  4. Selecteer Verwijderen.
  5. Selecteer Alleen profiel verwijderen. Hiermee wordt het profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en achievements bewaard.

Belangrijk Selecteer Delete Profile and Items niet. Hiermee worden het profiel en de gekoppelde games en achievements verwijderd.

Stap 3: wis de systeemcache van uw Xbox 360-console

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  3. Selecteer Opslag of Geheugen.
Het scherm Systeeminstellingen met de categorie Opslag gemarkeerd
  1. Markeer een opslagapparaat en druk op Y  op uw controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  2. Selecteer Clear System Cache.
  3. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Ja.
  4. Start uw console opnieuw.

Stap 4: download uw Xbox Live-profiel opnieuw

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  2. Selecteer Profiel downloaden.

Opmerking Ziet u Download Profile niet? Dit betekent dat u bent aangemeld met een ander profiel. Druk op de X  om u af te melden, bevestig en selecteer Profiel downloaden.

3. Selecteer Profiel downloaden onder aan het scherm Profiel downloaden.
  4. Voer de Microsoft-account in die is gekoppeld aan uw profiel. Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, zie dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.

Opmerking Als uw account een Xbox-kinderaccount is, moet u de Microsoft-accountgegevens van de ouder invoeren om het profiel te downloaden.

5. Als u externe opslag op de console gebruikt, selecteert u het opslagapparaat waarop u het profiel wilt opslaan. Als u geen externe opslag gebruikt, wordt uw profiel onmiddellijk gedownload.

U moet zich nu kunnen aanmelden op de console met uw Xbox-profiel.

Belangrijk Als u uw profiel naar een andere console hebt gedownload en u hebt de optie Wachtwoord onthouden geselecteerd, dan kunt u het wachtwoord op afstand verwijderen zodat niemand anders via deze console toegang kan krijgen tot uw profiel. Zie Uw aanmeldingsvoorkeuren op uw Xbox 360-console beheren voor meer informatie.

Stap 5: start uw console opnieuw

Start uw console opnieuw en probeer u aan te melden bij Xbox Live.