Fout 8C010003 treedt op wanneer u iets probeert te kopen via Xbox Live

Probleem

U krijgt de volgende foutcode en foutbericht te zien wanneer u een aankoop probeert uit te voeren op Xbox Live:

8C010003

There’s a problem with Xbox Live. Please try again later.

Dit kan het volgende betekenen:

• Er wordt onderhoud aan Xbox Live uitgevoerd. Controleer de status van de Xbox Live-service om te controleren of Xbox Live goed werkt.
  • U probeert content via de Xbox 360-console te kopen die alleen op Xbox.com kan worden gekocht.
  • Er is een probleem met uw betalingsoptie.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

• Wacht en probeer de transactie later nog eens uit te voeren. Als uw transactie niet kon worden uitgevoerd omwille van een onderhoudsprobleem, wacht dan een paar minuten tot het probleem is opgelost.
  • Als u uw aankoop via de Xbox 360-console probeert uit te voeren, probeer het dan eens op de computer. Ga naar de juiste pagina op Xbox.com, zoek de content die u wilt aankopen en probeer de content op die manier te kopen.
  • Verwijder alle betalingsopties die u niet gebruikt (creditcards) uit uw Xbox Live-account. Dat doet u als volgt:
    1. Ga naar Mijn account op Xbox.com.
    2. Klik onder Betaling en facturering op Betalingsopties beheren. Meld u desgevraagd aan met de Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) die aan uw Xbox Live-account is gekoppeld.
      Als u uw Microsoft-accountgegevens niet meer weet, gaat u naar Microsoft-account: veelgestelde vragen.
    3. Klik naast de betalingsoptie die u wilt verwijderen op Verwijderen.
    1. Selecteer Ja om het verwijderen te bevestigen.

Zie Foutcodes met creditcard op Xbox Live voor meer informatie om problemen met creditcardfouten op Xbox Live op te lossen.

Als het probleem nog steeds optreedt, neemt u contact op met Xbox Support. Klik hiervoor op de link "Contact" onder aan deze pagina.