Xbox Live-messaging op Xbox 360

Gebruik tekst- of spraakberichten om te chatten met uw vrienden vanaf uw console of computer.

Tekst- of spraakberichten sturen vanaf een Xbox 360-console

1. Meld u aan bij Xbox Live.
  2. Druk op de Xbox-knop op de controller.
  3. Selecteer Berichten.
  4. Selecteer Nieuwe maken.
  5. Selecteer Bericht.
  6. Selecteer een gamertag of selecteer Gamertag invoeren.
  7. Selecteer Tekst toevoegen of Spraak toevoegen.
  8. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als u Tekst toevoegen hebt geselecteerd: Voer uw bericht in. U kunt het toetsenbord op het scherm gebruiken of een USB-toetsenbord dat op de USB-poort aan de voorkant van de console is aangesloten.
    • Als u Spraak toevoegen hebt geselecteerd: Neem een spraakbericht op via uw hoofdtelefoon of Kinect-sensor.
      Opmerking Nadat u uw spraakbericht hebt opgenomen, kunt u het eerst afluisteren voordat u het verzendt door op Play te drukken.
  9. Selecteer Bericht verzenden.

Tekstberichten vanaf een computer verzenden

1. Ga naar het berichtencentrum van Xbox Live. Meld u desgevraagd aan met uw Microsoft-account.
  2. Selecteer Nieuw bericht.
  3. Selecteer de vrienden aan wie u een bericht wilt sturen of voer hun gamertag in en selecteer Toevoegen.
  4. Typ uw bericht en selecteer Verzenden.

Opmerking Berichten worden maximaal 30 dagen bewaard, waarna ze automatisch worden verwijderd.