Muziek beluisteren op uw Xbox 360-console

Muziek afspelen

U kunt naar muziek luisteren op uw Xbox 360-console als u een draagbare mediaspeler aansluit, een cd plaatst of muziek afspeelt vanaf de harddisk van uw console.

Naar muziek luisteren

Muziek afspelen met een draagbare mediaspeler

picture
  1. Sluit de synchronisatiekabel van uw mediaspeler aan op een USB-poort op de Xbox 360-console. Er zijn twee USB-poorten aan de voorkant van de console, achter de ovale opening.

2. Druk op de Guide-knop op de controller.

3. Ga naar Media en selecteer Music Player.

4. Selecteer Portable Device.

5. Selecteer de muziek die u wilt afspelen.

Een cd rippen naar uw Xbox 360-harddisk

Ga als volgt te werk om muziek van een cd te rippen naar de harde schijf:

1. Plaats een muziek-cd in de schijflade van de console. De muziekspeler start automatisch.

2. Selecteer Rip CD.

3. Selecteer de nummers die u wilt kopiëren naar de harddisk en selecteer vervolgens Rip CD.

Muziek afspelen tijdens het gamen

U kunt tijdens het gamen muziek van een draagbare muziekspeler of de harddisk afspelen. Dat doet u als volgt:

1. Steek de synchronisatiekabel van uw draagbare mediaspeler in een USB-poort aan de voorzijde van de Xbox 360-console.
picture
  1. Start een game en druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Ga naar Media.
  3. Kies Select Music.
  4. Selecteer de locatie van de muziek die u wilt horen (harddisk of een aangesloten mediaspeler).
  5. Druk op de Guide-knop om terug te gaan naar de game.
  6. De muziek wordt afgespeeld in plaats van de gamesoundtrack als aangepaste muziek door de game wordt ondersteund.

iPod-muziek afspelen (AAC-indeling)

U kunt MP3-bestanden van uw iPod op elke Xbox 360-console afspelen. Als u muziek wilt beluisteren die is opgeslagen in de AAC-indeling (Advanced Audio Coding), moet u de gratis optionele media-update via Xbox Live downloaden (zie de stappen hieronder).

Opmerking Op de Xbox 360-console kunnen alleen AAC-bestanden wordt afgespeeld die niet met DRM (digital rights management) zijn beveiligd. Beveiligde AAC-bestanden worden grijs weergegeven op het Xbox Dashboard.

Download de optionele media-update

Voordat je AAC-bestanden zonder DRM kunt downloaden, moet je de optionele media-update installeren.

Dat doet u als volgt:

1. Ga naar Bing en zoek "Optional Media Update".
  2. Selecteer Optional Media Update.
  3. Selecteer nogmaals Optional Media Update.
  4. Selecteer Confirm Download. De download is gratis.
  5. Nadat de download is voltooid, selecteert u Continue en gaat u terug naar het Xbox Dashboard.

Belangrijk Als u de console van iemand anders gebruikt en de optionele media-update al op uw eigen console hebt gedownload, kunt u deze update niet nog eens downloaden. De optionele media-update mag maar eenmaal per gamertag worden gedownload. Als u echter bij iemand anders naar AAC-bestanden zonder DRM wilt luisteren, moet die ander de optionele media-update downloaden.