De cloud van Xbox Music

Overzicht

Met Xbox Music is uw muziek verbonden met de cloud. Dat betekent dat u uw favoriete nummers kunt beluisteren wanneer u bent aangemeld bij Xbox Music.

Elke pc met Xbox Music is gratis verbonden met de cloud. Als u uw favoriete nummers thuis toevoegt aan Mijn muziek, kunt u deze collectie prachtige nummers ook beluisteren op het werk. Met een Xbox Music-pas blijft u ook verbonden via uw Windows Phone 8, uw apparaten met Windows 8.1 en Windows RT 8.1, Xbox One- en Xbox 360-console, iOS-apparaten, Android-apparaten en music.xbox.com, zodat u nooit meer een nummer mist, waar u ook bent.

Uw muziek afstemmen op de cloud

Er zijn miljoenen nummers beschikbaar in de cloud. Misschien weet u dus niet goed waar te beginnen. Daarvoor is muziek afstemmen erg handig - we beginnen uw persoonlijke collectie in de cloud met de muziek die reeds op uw pc staat.

Nadat de muziek van uw pc is toegevoegd zal Xbox Music vragen of u uw muziek op andere apparaten wilt beluisteren. Kijk uit naar deze melding in uw collectie of zoek de melding later door te tikken of te klikken op Instellingen en daarna op Voorkeuren.

Muziek afstemmen vindt automatisch nummers en albums op uw pc die overeenkomen met wat er op Xbox Music staat en voegt die nummers uit uw muziekcollectie dan toe aan de cloud. U krijgt ze dan automatisch te zien op uw andere apparaten die verbonden zijn met de cloud en u kunt ze afspelen op een Xbox One- of Xbox 360-console, Windows Phone 8, iOS-apparaat, Android-apparaat of op music.xbox.com of vanaf elk apparaat met Windows 8.1 of Windows RT 8.1 met een Music-pas.

Het is soms moeilijk om automatisch een exacte overeenkomst te vinden. U kunt op elk moment zelf (zelfs als muziek afstemmen is uitgeschakeld) een album selecteren. Kies dan Toevoegen aan en daarna Muziek in de cloud (alleen beschikbaar met een geldige Xbox Music-pas). Zo kunt u de beste afstemming in Xbox Music kiezen.

Streamen uit de cloud

Gratis muziek die u hebt toegevoegd aan uw collectie in de cloud wordt af en toe voorzien van advertenties wanneer u deze streamt naar uw andere pc's. Als u de muziekbestanden zelf naar uw apparaten kopieert, krijgt u geen advertenties te horen. Xbox Music-pasabonnees kunnen steeds zonder advertenties muziek beluisteren op alle apparaten.

U kunt de muziek die u individueel hebt gekocht steeds downloaden en als u een Xbox Music-pas hebt, kunt u alle muziek via streaming downloaden. Selecteer hiervoor gewoon meer en klik op Downloaden.

Muziek lokaal afspelen

Om muziek lokaal af te spelen, selecteert u op deze pc in het vervolgkeuzemenu naast Nummers.

picture