Video's kopen en huren op uw Xbox 360-console

Overzicht

Informatie over hoe u video's (tv-programma's, films en muziekvideo's) kunt kopen en huren op uw Xbox 360-console.

Oplossingen

Hoe u een film koopt of huurt op uw Xbox-console

1. Druk op de controller op de Guide-knop en selecteer Xbox Home.
  2. Selecteer tv & movies en selecteer vervolgens Xbox Video.
  3. Selecteer movies.
  4. Selecteer één van de opties om door de beschikbare titels te bladeren. Selecteer bijvoorbeeld Featured.
  5. Blader door de titels en kies een video die u wilt bekijken.
  6. Als u de film wilt bekijken, selecteert u Rent of Buy.

Meer informatie over films huren

Wanneer u een film huurt via Xbox Video, kunt u er 14 dagen over beschikken. Deze periode van 14 dagen begint wanneer u de aankoop doet. Wanneer u de film begint af te spelen, begint een tweede klok te tikken: u hebt 24 uur de tijd om de film zo vaak te bekijken als u wilt.

Stel dat u op 1 mei om 15:00 uur een film huurt. Als u de film op 5 mei om 20:00 uur gaat bekijken, loopt de huurperiode af op 6 mei om 20:00 uur.

Opmerking In tegenstelling tot een film die u koopt, moet een gehuurde film worden bekeken op het apparaat waarop deze werd gehuurd (bijvoorbeeld op de Xbox 360-console, een computer of een Windows Phone 7).

Hoe u een video koopt of huurt op uw Xbox-console

1. Druk op de controller op de Guide-knop en selecteer Xbox Home.
  2. Selecteer tv & movies en selecteer vervolgens Xbox Video.
  3. Selecteer TV.
  4. Selecteer één van de opties om door de beschikbare titels te bladeren. Selecteer bijvoorbeeld New Releases.
  5. Blader door de titels en selecteer iets dat u wilt bekijken.
  6. Als u de video wilt bekijken, selecteert u een aankoopoptie, zoals Buy Season Pass of selecteert u See all episodes om aparte afleveringen te bekijken en te kopen.

Gratis tv-programma's bekijken op de Xbox-console

Xbox Video biedt een geweldige selectie van de nieuwste gratis tv-programma's in onze catalogus. U kunt uit 100 afleveringen kiezen die u gratis kunt bekijken.

1. Druk op de controller op de Guide-knop en selecteer Xbox Home.
  2. Selecteer tv & movies en selecteer vervolgens Xbox Video.
  3. Selecteer TV.
  4. Selecteer Free TV.
  5. Blader door de titels en selecteer iets dat u wilt bekijken.
  6. Als u de video wilt bekijken, selecteer dan Purchase.

Tv-programma's of films in HD bekijken

U kunt films en video's in HD rechtstreeks van uw Xbox 360-console downloaden en afspelen op uw HDTV via een HDMI-kabel, de Xbox 360 component HD AV-kabel of de Xbox 360 VGA HD AV-kabel. Volledige 1080p resolutie is alleen beschikbaar bij Xbox 360, en vereist een voor 1080p geschikte HDTV met HDCP, plus een HDMI-kabel of de Xbox 360 VGA HD AV-kabel.

Als uw thuisnetwerk snel genoeg is, kunt u video's ook streamen. Met de HDMI-aansluiting van de Xbox 360-console of de Xbox 360 VGA HD AV-kabel kunt u resoluties tot 1080p bekijken. Met de Xbox 360 component HD AV-kabel kunt u resoluties tot 720p of 1080i bekijken.

U kunt op de meeste tv's ook SD-video's (480p) bekijken met een van de volgende onderdelen: Xbox 360 component HD AV-kabel, Xbox 360 VGA HD AV-kabel, Xbox 360 composiet AV-kabel of Xbox 360 S-Video AV-kabel. Welke kabel u moet gebruiken, hangt af van de AV-ingang op uw tv.

Streamen en downloaden

Wanneer u een video koopt of huurt van Xbox Video, moet u soms kiezen of u de film wilt streamen of downloaden.

Streamen om nu te bekijken

Streamen is geweldig als u een snel netwerk en een snelle internetverbinding hebt en de video direct wilt zien. Hoewel het downloaden van video's door elke internetverbinding wordt ondersteund, is het toch raadzaam een breedband internetverbinding (kabel, DSL of LAN) te gebruiken voor Xbox Video, vooral als u video's wilt streamen.

Als u niet zeker weet of uw verbinding snel genoeg is voor streamen, is dat niet erg. Er wordt een verbindingstest uitgevoerd voordat u een video gaat streamen, zodat u zeker weet of dat praktisch mogelijk is voor u. Omdat netwerksnelheden variëren als gevolg van variaties in netwerkactiviteit (zoals downloaden op de achtergrond), wordt deze test elke keer uitgevoerd dat u wilt streamen.

Als uw netwerk niet snel genoeg is om de video te streamen, wordt u daarvan op de hoogte gesteld voordat u de betaling bevestigt. Als uw netwerk te traag is voor HD-streamen, kunt u misschien de SD-versie streamen of de film gewoon downloaden.

Downloaden om later te bekijken

Downloaden werkt goed wanneer u een tragere internetverbinding hebt, wanneer u zeker wilt weten dat u de best mogelijke beeldkwaliteit krijgt van begin tot eind van de film, of wanneer uw computer of apparaat offline is wanneer u de video bekijkt.

Ongeacht of een netwerk bedraad of draadloos is, zullen downloadsnelheden variëren per regio, internetserviceprovider en individueel netwerk. Als u de downloadsnelheid wilt optimaliseren, kunt u een breedband internetverbinding en een bedrade (in plaats van draadloze) verbinding gebruiken voor Xbox Video.