Beslissen of u Xbox Video wilt streamen of downloaden naar uw Xbox 360

Wanneer u een video koopt of huurt in de Xbox Video Store op uw Xbox 360, op een pc of apparaat met Windows 8.1 of Windows 8.1 RT of op een Windows Phone, moet u wellicht beslissen of u de video wilt streamen of downloaden. Dit artikel helpt u deze beslissing te nemen.

Streamen om nu te bekijken

Een video streamen is geweldig als u een snel netwerk en een snelle internetverbinding hebt en de video direct wilt bekijken.

Wanneer u voor het eerst een video probeert te streamen op de Xbox 360-console, wordt een verbindingstest uitgevoerd, om te bepalen of het praktisch mogelijk is om de video te streamen. Als uw netwerk niet snel genoeg is om de video te streamen, wordt u daarvan op de hoogte gesteld voordat u de betaling bevestigt. Als uw netwerk te traag is voor HD-streamen (high-definition), kunt u misschien als alternatief de SD-versie (standard-definition) streamen of de video gewoon downloaden.

Downloaden om later te bekijken

Een video downloaden werkt goed wanneer u een tragere internetverbinding hebt, wanneer u zeker wilt weten dat u de best mogelijke beeldkwaliteit krijgt of wanneer uw u offline zult zijn wanneer u de video bekijkt. Hoewel een breedband internetverbinding (kabel, DSL of LAN) wordt aanbevolen voor Xbox Video, vooral als u video's wilt streamen, ondersteunen de meeste internetverbindingen het downloaden van een video.

Na bevestiging van de betaling start de download onmiddellijk. Wanneer een bepaald percentage van de video is gedownload, verschijnt de knop Afspelen en kunt u de video beginnen te bekijken. Of u kunt de download voltooien en naar uw Videocollectie gaan om de video later af te spelen.

Neem contact op met Xbox Support als u problemen hebt om video's te streamen of te downloaden.