Foutcode C00D11CD of C00D1126 treedt op wanneer u de Zune-software gebruikt

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten.

Overzicht

Als u foutcode C00D11CD of C00D1126 te zien krijgt wanneer u de Zune-software probeert te gebruiken, kan dit betekenen dat er problemen zijn met een netwerkverbinding, met een software-installatie of conflicten met medialicenties.

Op deze pagina

Onderwerpen

Probleem

Als u foutcode C00D11CD of C00D1126 te zien krijgt, kan dit één van de volgende oorzaken hebben:

• Uw internetverbinding is verbroken.
  • De Zune-server is uitgevallen.
  • Er is iets misgegaan tijdens de installatie van de Zune Muziek- + videosoftware.
  • De Zune-software detecteert conflicten met de medialicenties voor de content die u hebt gedownload van de Zune Muziek- + video Marketplace.

Oplossingen

Probeer deze oplossingen om het probleem op te lossen:

• Zorg ervoor dat u content afspeelt van de computer waarop u uw account hebt ingesteld.
  • Controleer de status van de Zune-service op Status van Xbox Live-service. Als de service niet beschikbaar is, probeert u het later opnieuw.
  • Het lijkt misschien evident, maar zorg ervoor dat u verbonden bent met internet. Mogelijk is de draadloze verbinding uitgevallen, is de service uit de lucht of is de router offline en moet deze gewoon opnieuw worden opgestart.
  • De verbinding op de computer met het probleem controleren:
    1. Klik op Start en klik op Configuratiescherm.

Als u Windows 8 gebruikt: Typ op het Startscherm configuratiescherm en druk op Enter voor toegang tot het configuratiescherm.

2. Tik of klik op Netwerk en internet en tik of klik op Netwerkstatus en -taken weergeven. In dit scherm wordt gemeld of u al dan niet verbinding hebt met een netwerk.
    3. Als er geen verbinding is, klikt of tikt u vanuit het statusvenster op Verbinding met een netwerk maken en selecteert u een beschikbaar netwerk.
    4. Als u ziet dat u verbinding hebt met het verkeerde netwerk, selecteert u het juiste netwerk en voert u desgevraagd uw wachtwoord in.
  • Als u nog steeds geen internetverbinding kunt maken, kan er een probleem zijn met uw internetservice. U kunt even wachten en later nog eens proberen aan te melden of contact opnemen met uw serviceprovider.
  • Controleer of u het juiste e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd. Hier zijn een paar tips wanneer u zich aanmeldt bij uw Zune-account:
    • Controleer of de caps lock-toets op het toetsenbord niet is ingeschakeld.
    • Het e-mailadres en wachtwoord voor uw Zune-account zijn dezelfde als waarmee u zich aanmeldt bij uw Microsoft-account, voorheen Windows Live ID.
    • Als u onlangs een Microsoft-account (of Windows Live ID) hebt toegevoegd of gewijzigd en u hebt een oudere account gebruikt om Zune in te stellen, kunt u zich met deze nieuwe account niet aanmelden bij uw Zune-account.
    • Als u uw Zune-account wilt koppelen aan een nieuwe Microsoft-account en wachtwoord, kunt u dat alleen doen door een aparte, nieuwe Zune-account te openen.
  • Als u uw wachtwoord bent vergeten of u niet kunt aanmelden met het juiste wachtwoord, probeert u Uw wachtwoord opnieuw in te stellen.
  • Als u een fout hebt ontvangen tijdens het downloaden van de Zune-software, controleert u of er Microsoft-updates beschikbaar zijn en installeert u de Zune-software opnieuw.
    1. Ga in uw browser naar Microsoft Update en volg de instructies om alle beschikbare updates te installeren.

Opmerking Als uw internetverbinding traag is, kan het uren duren om uw besturingssysteem bij te werken.

2. Verwijder de Zune-software op uw computer en download de Zune-software opnieuw. Ga voor meer informatie naar Zune Muziek- + videosoftware en software van de Zune-speler downloaden of installeren.
  • Als deze fout is opgetreden tijdens het kopen, downloaden of synchroniseren van media-items, probeert u zich af te melden uit de Zune-software en daarna weer aan te melden. Zo zouden de licenties van items die u hebt gedownload van de Marketplace automatisch moeten worden bijgewerkt. In sommige gevallen is Microsoft niet in staat om conflicten met medialicenties op te lossen.
  • Voer een schone startprocedure uit om eventuele problemen met firewalls van andere fabrikanten te vinden. Dat doet u als volgt:
    1. Ga naar uw systeemconfiguratiescherm. Dat doet u als volgt:

Typ in Windows 8 msconfig en klik of tik op het pictogram wanneer het op het scherm verschijnt.

Klik in Windows 7 of Windows Vista op Start, typ msconfig in het vak Zoekopdracht starten en klik op msconfig.exe onder Programma's.

Klik in Windows XP op Start, klik op Uitvoeren, typ msconfig en klik op OK.

2. Op het tabblad Algemeen in het venster Systeemconfiguratie klikt of tikt u op Selectief opstarten.
    3. Op het tabblad Services selecteert u het selectievakje Alle Microsoft-services verbergen, in de linkerbenedenhoek van het scherm en klikt of tikt u op Alles uitschakelen.
    4. Klik of tik op OK en klik of tik vervolgens op Herstarten.
    5. Start de Zune-software. Als het foutbericht "zorg dat u verbonden bent met het internet" niet meer wordt weergegeven, neemt u contact op met de fabrikant van de firewall om te weten te komen hoe u de firewall moet instellen om met de Zune-software te werken.
  • Voeg Zune toe aan de uitzonderingen van Windows Firewall. Dat doet u als volgt:

• In Windows 8 en Windows 7:

1. Klik op Start, typ firewall.cpl in het vak Zoekopdracht starten en druk op Enter.

In Windows 8: Begin op het Startscherm firewall.cpl te typen en klik of tik op het pictogram wanneer het op het scherm verschijnt.

2. Klik op Een programma via Windows Firewall toestaan, in de linkerkolom.

In Windows 8: Klik op Een toepassing of onderdeel toegang geven via Windows Firewall.

3. Klik of tik op Een ander programma/toepassing toestaan, in de rechterbenedenhoek.
      4. Zoek en selecteer Zune in het venster Een programma/toepassing toevoegen en klik op Toevoegen.
      5. Selecteer Zune en klik op Toevoegen.
      6. Klik twee keer op OK om uw wijzigingen op te slaan.
    • In Windows Vista:

1. Klik op Start, typ firewall.cpl in het vak Zoekopdracht starten en druk op Enter.
      2. Klik op Een programma via Windows Firewall toestaan. Als u om een beheerderswachtwoord of om bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of klikt u op Doorgaan.
      3. Klik op Programma toevoegen en klik vervolgens op Bladeren.
      4. Zoek Zune en klik op Openen.

Opmerking Standaard is Zune geïnstalleerd in de map C:\Program Files\Zune.

5. Klik twee keer op OK om uw wijzigingen op te slaan.
    • In Windows XP

1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ firewall.cpl en klik op OK.
      2. Klik op de tab Uitzonderingen.
      3. Klik op Programma toevoegen en klik vervolgens op Bladeren.
      4. Zoek en selecteer Zune.exe en klik op Openen.

Opmerking Standaard is Zune geïnstalleerd in de map: C:\Program Files\Zune.

5. Klik twee keer op OK om uw wijzigingen op te slaan.
  • Probeer het bestand Wmnetmgr.dll te registreren. Volg hiervoor deze stappen in Windows 8, Windows 7 of Windows Vista:

1. Klik op Start, typ cmd in het vak Zoekopdracht starten en klik met de rechtermuisknop op het cmd-bestand wanneer dit verschijnt.

In Windows 8: Begin op het Startscherm cmd te typen en klik of tik op het pictogram Opdrachtregel wanneer dit op het scherm verschijnt.

2. Klik of tik op Uitvoeren als beheerder en klik vervolgens op Ja.
    3. Typ de volgende opdrachten op de opdrachtregel. Druk op Enter na elke opdrachtregel:
      cd\windows\system32
      regsvr32 wmnetmgr.dll
    4. Typ exit op de opdrachtregel en druk op Enter om het Opdrachtvenster te sluiten.