Fout C00D1364 treedt op wanneer u zich aanmeldt bij de Zune-software

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten.

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u zich aanmeldt bij de Zune-software:

COOD1364

Dit kan betekenen dat uw internetverbinding is verbroken, dat er een probleem is met de draadloze verbinding of dat de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u voor Zune gebruikt, niet juist zijn.

Oplossingen

Probeer een of meer van de volgende oplossingen om dit probleem op te lossen:

Oplossing 1: Controleer uw internetverbinding

Zorg ervoor dat u verbonden bent met internet. Mogelijk is de draadloze verbinding uitgevallen, is de service uit de lucht of is de router offline en moet deze opnieuw worden opgestart. Om de draadloze verbinding op de computer met het probleem te controleren:

Windows 8.1

Typ op het Startscherm "netwerkverbindingen weergeven" en tik of klik op Netwerkverbindingen weergeven in het venster met resultaten aan de rechterkant van uw scherm. In dit venster wordt gemeld of u al dan niet verbinding hebt met een netwerk.

• Als er geen verbinding is, houdt u Draadloze netwerkverbinding ingedrukt (of klikt u erop met de rechtermuisknop) en tikt of klikt u op Verbinding maken/verbreken. Selecteer een draadloos netwerk en voer desgevraagd uw gegevens in.
  • Als u verbinding hebt met het verkeerde netwerk, selecteert u het juiste netwerk en voert u desgevraagd uw gegevens in.

Windows 7

1. Klik op Start en klik op Configuratiescherm.
  2. Klik of tik op Netwerk en internet en klik of tik op Netwerkstatus en -taken weergeven. In dit scherm wordt gemeld of u al dan niet verbinding hebt met een netwerk.
    • Als er geen verbinding is, klikt of tikt u vanuit het statusvenster op Verbinding met een netwerk maken en selecteert u een beschikbaar netwerk.
    • Als u verbinding hebt met het verkeerde netwerk, selecteert u het juiste netwerk en voert u desgevraagd uw wachtwoord in.

Zie Problemen met netwerkverbinding oplossen voor meer informatie over hoe u uw Windows-netwerkverbinding kunt testen.

Oplossing 2: Controleer de status van de Zune-service

Controleer de status van de Zune-service op Status van Xbox Live-service. Als de service niet beschikbaar is, probeert u het later opnieuw.

Als u nog steeds geen verbinding kunt maken, kan er een probleem zijn met uw internetservice. Wacht even en probeer u nog eens aan te melden of neem contact op met uw internetserviceprovider.

Oplossing 3: Controleer uw gegevens

Controleer of u het juiste e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd. Hier volgen enkele tips:

• Controleer of de caps lock-toets op het toetsenbord niet is ingeschakeld.
  • Het e-mailadres en wachtwoord voor uw Zune-account zijn dezelfde als waarmee u zich aanmeldt bij uw Xbox-account en uw Microsoft-account.
  • Als u onlangs een Microsoft-account hebt toegevoegd of gewijzigd en u hebt een oudere account gebruikt om uw Zune-account in te stellen, werkt de nieuwe Microsoft-account niet om u aan te melden bij uw Zune-account. Als u uw Zune-account wilt koppelen aan een nieuwe Microsoft-account, moet u een nieuwe Zune-account openen. Deze zal losstaan van de account die u al hebt.

Als u uw wachtwoord bent vergeten of het wachtwoord werkt niet, zie Uw wachtwoord opnieuw instellen.

Herstart uw computer en meld u opnieuw aan bij Zune.