Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows

De ontvanger aansluiten op uw computer met Windows

Met de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows kunt u maximaal vier draadloze hoofdtelefoons en vier draadloze controllers op een computer met Microsoft Windows XP en Service Pack (SP2) of een hogere versie van Windows aansluiten.

Stap 1: Sluit de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver aan op uw computer

1. Verwijder het groene label van de USB-aansluiting op de ontvanger.
  2. Bevestig de USB-aansluiting aan een bruikbare USB 2.0-poort op de computer.
picture picture

Opmerking De USB-poorten aan de voorkant van uw computer zijn waarschijnlijk geen bruikbare USB 2.0-poorten. Probeer een USB-poort aan de achterkant van de computer te gebruiken.

Een groen lampje op de ontvanger betekent dat de eenheid werkt.

1. Als de wizard Nieuwe hardware toevoegen automatisch wordt gestart, selecteert u De software automatisch installeren (aanbevolen) en selecteert u daarna Volgende.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit
    • Als de software met de wizard is geïnstalleerd, selecteert u Voltooien en gaat u door naar Stap 3: Sluit een draadloos Xbox 360-accessoire aan op de computer, hieronder.
    • Als het niet is gelukt de software met de wizard te installeren, gaat u door naar het volgende gedeelte (Stap 2): Installeer de software van de Wireless Gaming Receiver".
Stap 2: Installeer de software van de Wireless Gaming Receiver

Opmerking Voordat u draadloze accessoires met uw computer kunt gebruiken, moet u misschien bepaalde software op de computer installeren.

De software van de disc installeren

1. Plaats de installatiedisc in het cd- of dvd-station van uw computer.
  2. Als Setup niet automatisch start, gaat u naar het cd- of dvd-station en voert u daar het Setup-programma uit.
  3. Volg de stappen in de wizard om de software te installeren. Start desgevraagd de computer opnieuw op.

Stap 3: Sluit een draadloos Xbox 360-accessoire aan op de computer

1. Schakel het draadloze Xbox 360-accessoire in dat u met de ontvanger wilt gebruiken.
picture
  1. Druk op de connect knop van de ontvanger. Het lampje knippert groen.
picture
  1. Druk op de verbindingsknop van het draadloos accessoire. Op de draadloze controller bevindt de verbindingsknop zich bijvoorbeeld aan de achterkant.
picture

Groene knipperende lampjes op het accessoire en de ontvanger geven aan dat het apparaat een verbinding tot stand probeert te brengen. Wanneer de lampjes niet meer knipperen en blijven branden, is er verbinding met het accessoire. Op een draadloze controller blijft bijvoorbeeld een van de lampjes rond de Guide-knop branden.

picture

Problemen met de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver oplossen

Het groene lampje op de ontvanger brandt niet

Wanneer u de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows aansluit op een USB 2.0-poort, gaat het groene lampje op de ontvanger niet branden. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

• De Wireless Gaming Receiver is niet goed aangesloten op de USB-poort.
  • Het apparaatstuurprogramma voor de Wireless Gaming Receiver werkt niet zoals verwacht of het stuurprogramma is verouderd.
  • De USB-hub is overbelast.

Oplossingen

• Controleer de USB-verbinding. Zorg dat de Wireless Gaming Receiver voor Windows is aangesloten op een bruikbare USB 2.0-poort op de computer. De beste manier om de verbinding te controleren is de Wireless Gaming Receiver los te koppelen van de USB-poort en deze daarna weer aan te sluiten. Als het lampje nog steeds niet brandt, probeert u de ontvanger aan te sluiten op een andere USB 2.0-poort op de computer.
  • Controleer het apparaatstuurprogramma. Volg deze stappen om te controleren of u het recentste stuurprogramma hebt:
    1. Open Apparaatbeheer. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

Voor Windows 8 en Windows RT

1. Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en tik op Zoeken. Of als u een muis gebruikt, wijst u naar de rechterbenedenhoek van het scherm en klikt u op Zoeken.
      2. Voer devmgmt.msc in en tik of klik op Apparaatbeheer in de zoekresultaten.

Voor Windows 7 en Windows Vista

1. Klik op Start en vervolgens op Uitvoeren.
      2. Typ devmgmt.msc in het vak Uitvoeren en klik op OK.
    2. Zoek XBOX 360 Randapparatuur in de lijst met verschillende apparaten.
    3. Tik of klik op het plusteken (+) links van XBOX 360 Randapparatuur om alle randapparatuur voor Xbox 360 die is aangesloten op de computer weer te geven.
    4. Zoek Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows en dubbelklik erop. Het dialoogvenster Eigenschappen van Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows wordt geopend.
    5. Controleer dat in het gedeelte Apparaatstatus van het dialoogvak de tekst "Apparaat werkt correct" wordt weergegeven.
picture

Als het apparaat niet verschijnt in Apparaatbeheer of als in het gedeelte Apparaatstatus niet staat dat het apparaat werkt, controleert u dat de software correct is geïnstalleerd. Zie Stap 3: Sluit een draadloos Xbox 360-accessoire aan op de computer hierboven.

• Controleer de USB-poort. USB-hubs kunnen slechts een beperkt aantal USB-apparaten van stroom voorzien. Het is mogelijk dat uw USB-hub niet genoeg stroom kan bieden voor alle apparaten die erop zijn aangesloten.

Opmerking De USB-poorten aan de achterkant van een pc zijn meestal bruikbare poorten. De USB-poorten aan de voorkant van een pc zijn wellicht onbruikbaar.

Volg deze stappen om te voorkomen dat u het maximale vermogen overschrijdt dat de USB-hub kan leveren:

1. Sluit de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows rechtstreeks aan op een bruikbare USB 2.0-poort aan de achterkant van de computer.
    2. Controleer dat het groene lampje op de Wireless Gaming Receiver brandt.

Als het probleem is opgelost met deze stappen, raden we aan dat u de andere USB-apparaten verplaatst naar een bruikbare USB 2.0-hub.