Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows

De Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows op uw Windows-pc aansluiten

Met de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows kunt u maximaal vier draadloze hoofdtelefoons en vier draadloze controllers op een computer met Microsoft Windows XP en Service Pack (SP2) of een hogere versie van Windows aansluiten.

Opmerking de ontvanger is niet bedoeld voor gebruik met een Xbox 360-console.

Stap 1: Sluit de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver aan op uw computer
  1. Verwijder het groene label van de USB-aansluiting op de ontvanger.
  2. Bevestig de USB-aansluiting aan een bruikbare USB 2.0-poort op de computer.
picture picture

Opmerking De USB-poorten aan de voorkant van uw computer zijn waarschijnlijk geen bruikbare USB 2.0-poorten. Probeer de poorten aan de achterkant van de computer te gebruiken.

Een groen lampje op de ontvanger betekent dat de eenheid werkt.

1. Als de wizard Nieuwe hardware toevoegen automatisch wordt gestart, selecteert u De software automatisch installeren (aanbevolen) en klikt u op Volgende. Als de software met de wizard is geïnstalleerd, klikt u op Voltooien en gaat u door naar Stap 3: Een draadloos Xbox 360-accessoire aansluiten op de computer, hieronder.

Als het niet is gelukt de software met de wizard te installeren, gaat u door naar het volgende gedeelte.

Stap 2: De software van de Xbox-ontvanger installeren

Opmerking Voordat u draadloze accessoires met uw computer kunt gebruiken, moet u misschien bepaalde software op de computer installeren.

Als u de installatieschijf hebt die bij de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver is meegeleverd, kunt u de software vanaf deze schijf installeren.

De software van de schijf installeren
  1. Plaats de installatieschijf in het cd- of dvd-station van uw computer. Als Setup niet automatisch start, gaat u naar het cd- of dvd-station en voert u daar het Setup-programma uit.
  2. Volg de stappen in de wizard om de software te installeren.

Opmerking Mogelijk wordt u gevraagd de computer opnieuw op te starten.

Stap 3: Een draadloos Xbox 360-accessoire aansluiten op de computer

1. Schakel het draadloze Xbox 360-accessoire in dat u met de ontvanger wilt gebruiken.

Als u bijvoorbeeld een controller wilt inschakelen, houdt u de Guide-knop midden op de controller ingedrukt. Lees de documentatie bij het accessoire als u niet weet hoe u het moet inschakelen.

picture
  1. Druk op de connect knop van de ontvanger. Het lampje knippert groen.
picture
  1. Druk op de connect knop van het draadloos accessoire. Op de controller bevindt de connect knop zich bijvoorbeeld aan de achterkant.
picture

Groene knipperende lampjes op het accessoire en op de ontvanger geven aan dat het apparaat een verbinding tot stand probeert te brengen. Wanneer de lampjes niet meer knipperen en blijven branden, is er verbinding met het accessoire. Op een draadloze controller blijft bijvoorbeeld een van de lampjes rond de Guide-knop branden.

picture

Problemen met de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver oplossen

Het groene lampje op de ontvanger brandt niet

Wanneer u de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows aansluit op een USB 2.0-poort, gaat het groene lampje op de Xbox 360 Wireless Receiver voor Windows niet branden. Dit heeft een van de volgende oorzaken:

• De Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows is niet goed aangesloten op de USB-poort.
  • Het apparaatstuurprogramma voor de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows werkt niet zoals verwacht of het stuurprogramma is verouderd.
  • De USB-hub is overbelast.

Belangrijk De Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows is ontworpen voor gebruik op een computer met Microsoft Windows XP met Service Pack 1 (SP1) of een hogere versie van Windows en met een bruikbare USB 2.0-poort.

Oplossingen

• Controleer de USB-aansluiting. Dat doet u als volgt: Onderzoek eerst de USB-aansluiting van de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows. Zorg dat de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows is aangesloten op een bruikbare USB 2.0-poort op de computer. De beste manier om de aansluiting te controleren is de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows los te koppelen van de USB-poort en de ontvanger daarna weer aan te sluiten. Als het lampje nog steeds niet brandt, probeert u de ontvanger aan te sluiten op een andere USB 2.0-poort op de computer.
  • Controleer het apparaatstuurprogramma. Via de volgende stappen kunt u controleren dat het apparaatstuurprogramma voor de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows correct werkt en dat u het meest recente apparaatstuurprogramma hebt geïnstalleerd.
    1. Open Apparaatbeheer. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

Voor alle versies van Windows 8 en Windows RT

1. Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en tik op Zoeken. Of als u een muis gebruikt, wijst u naar de rechterbenedenhoek van het scherm en klikt u op Zoeken.
      2. Voer devmgmt.msc in en tik of klik op Apparaatbeheer in de zoekresultaten.

Voor alle versies van Windows 7 en Windows Vista

1. Klik op Start en vervolgens op Uitvoeren.
      2. Typ devmgmt.msc in het vak Uitvoeren en klik op OK.
    2. Zoek XBOX 360 Randapparatuur in de lijst met verschillende apparaten.
    3. Zoek het plusteken (+) links van XBOX 360 Randapparatuur en klik erop. Het item wordt uitgeklapt en alle randapparaten voor Xbox 360 die zijn aangesloten op de computer worden weergegeven.
    4. Zoek het item van de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows en dubbelklik erop. Het dialoogvenster Eigenschappen van Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows wordt geopend.
    5. Controleer dat het volgende scherm verschijnt en dat in het gebied Apparaatstatus de tekst "Apparaat werkt correct" wordt weergegeven.
picture

Als het apparaat niet verschijnt in Apparaatbeheer of als in het gebied Apparaatstatus niet staat dat het apparaat werkt, controleert u dat de software correct is geïnstalleerd. Zie het deel "Stap 3: Een draadloos Xbox 360-accessoire aansluiten op de computer" hierboven.

• Controleer de USB-poort. Als de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows samen met andere apparaten is aangesloten op een USB-hub, is het mogelijk dat de USB-hub niet genoeg vermogen heeft voor alle apparaten die erop zijn aangesloten.

Opmerking De poorten aan de achterkant van een pc zijn meestal bruikbare poorten. De poorten aan de voorkant van een pc zijn wellicht onbruikbaar. Een externe USB-hub biedt ook geen bruikbare poorten als deze geen eigen voeding of AC-adapter heeft.

Volg deze stappen om te voorkomen dat u het maximale vermogen overschrijdt dat de USB-hub kan leveren:

1. Sluit de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows rechtstreeks aan op een bruikbare USB 2.0-poort aan de achterkant van de computer.
    2. Controleer dat het groene lampje op de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows brandt.

Als het probleem is opgelost met deze stappen, raden we aan dat u de andere USB-apparaten verplaatst naar een bruikbare USB 2.0-hub.