U kunt de Zune-software op uw pc niet bijwerken of installeren of u kunt de software van de Zune-speler niet bijwerken

Overzicht

Als de Zune-software op uw speler niet vanzelf wordt bijgewerkt of als u problemen hebt om de Zune Muziek- + videosoftware bij te werken, kunt u het volgende proberen om het probleem op te lossen.

Kan de Zune-software niet bijwerken of installeren op uw pc

Hier zijn een aantal algemene foutberichten die u mogelijk te zien krijgt wanneer u de Zune Muziek- + videosoftware probeert bij te werken en oplossingen die u kunt gebruiken om het probleem te verhelpen.

Als een vereist onderdeel ontbreekt

Wanneer u de Zune Muziek- + videosoftware probeert te installeren, kunt u één van de volgende foutberichten te zien krijgen:

• "Het medium voor het installatiepakket kan niet worden gevonden. Het medium is mogelijk onvolledig of beschadigd."
  • "Setup moet worden beëindigd omdat het vereiste pakket niet is geïnstalleerd."
  • "Er kan geen verbinding met Microsoft Update worden gemaakt. Probeer het later opnieuw."
  • "De vereiste onderdelen kunnen niet van Microsoft Update worden gedownload. Probeer het later opnieuw."
  • "De vereiste onderdelen kunnen niet van Microsoft Update worden geïnstalleerd. Probeer het later opnieuw."
  • "Het gekozen pad is ongeldig."
  • "Installatie mislukt, Zune-pakket niet geïnstalleerd"
  • "Geen installatiemedium"
  • "Het medium voor het installatiepakket ".NET framework Runtime 2.0" kan niet worden gevonden. Het medium is mogelijk onvolledig of beschadigd."
  • Foutcode 0x80070002

Wanneer u één van deze foutberichten te zien krijgt, wordt de Zune-software niet geïnstalleerd. Deze fouten kunnen optreden wanneer softwareonderdelen of -updates vereist zijn voor de installatie van de Zune-software, maar deze niet beschikbaar zijn op uw computer of niet in de basisdownload zitten. Probeer deze oplossingen om het probleem te verhelpen:

• Zorg ervoor dat één van de volgende besturingssystemen op uw computer draait:
    • Windows 7 en Windows 8 (alle versies)
    • Windows Vista (alle versies)
    • Windows XP met Service Pack 3 (Home, Professional, Tablet PC of Media Center Edition 2005 met Rollup Update 2)
    • Opmerking De Zune Muziek- + videosoftware werkt niet op versies van Windows ouder dan Windows XP SP3, een 64-bits versie van Windows XP of elke versie van Windows Server.

• Mac OSX met Boot Camp die draait op Windows 7 of Windows Vista
  • Zorg ervoor dat uw computer voldoet aan de volgende minimale systeemvereisten:
    • 256 MB RAM
    • Videokaart met 64 MB RAM (video RAM of VRAM) en DirectX 9.0b
    • Microsoft Internet Explorer 6 of recenter

Zie Computervereisten voor Zune Muziek + video voor een volledige lijst met systeemvereisten.

• Controleer op updates. Ga hiervoor naar de Microsoft Update-site en klik op Controleren op updates.
  • Installeer de Zune-software opnieuw via een Microsoft Fix It-oplossing. Controleer dat u administratorrechten hebt om software te installeren en voer daarna de Fix It-oplossing uit.
  • Klik op de koppeling Los dit probleem op. Klik vervolgens op Uitvoeren in het dialoogvenster Bestand downloaden en volg de stappen in deze wizard.

Dit probleem oplossen
Microsoft Fix it 50577

Opmerkingen:

• Deze wizard is mogelijk alleen in het Engels. De automatische fix werkt echter ook voor andere taalversies van Windows.
  • Als u niet op de computer met het probleem werkt, kunt u de automatische fix opslaan op een flashstation of een cd, zodat u deze kunt uitvoeren op de computer met het probleem.

Fout: "Systeemupdates vereist"

Wanneer u de Zune-software probeert te installeren, kunt u één van de volgende foutberichten te zien krijgen:

Systeemupdates vereist

De installatie van de Zune-software kan pas worden voortgezet wanneer je een of meer vereiste updates hebt geïnstalleerd.

Windows Update moet worden bijgewerkt om dit programma te kunnen uitvoeren.

Systeemupdates vereist

De installatie van de Zune-software kan pas worden voortgezet wanneer je een of meer vereiste updates hebt geïnstalleerd.

Versie 3.1 van Windows Installer is vereist om dit programma uit te kunnen voeren.

http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=101231

Dit probleem treedt op wanneer Windows Update niet is ingeschakeld. U kunt de volgende oplossingenwizard gebruiken om dit automatisch op te lossen. Klik op de onderstaande koppeling om de wizard te starten.

Online oplossingenwizard
picture
Er is een stapsgewijze oplossing beschikbaar om dit probleem op te lossen.

Als de wizard niet werkt, probeer dan systeemupdates van Microsoft Update te installeren.

• Windows 8, Windows 7 en Windows Vista
  • Ga naar artikel 949104 in de Microsoft Knowledge Base voor de recentste updates voor Windows 8, Windows 7 of Windows Vista en installeer de Windows Update Agent.

Opmerking: Als u een voorlopige versie van Windows 7 (build 7600 of ouder) gebruikt, moet u bijwerken naar de uitgegeven versie van het besturingssysteem. Hier kunt u uw versie van Windows controleren.

• Windows XP
  • Ga naar de Microsoft Update-site om de recentste updates voor Windows XP op te halen.

Als Windows Update is uitgeschakeld, moet u Windows Update handmatig installeren. Ga hiervoor naar artikel 949104 in de Microsoft Knowledge Base.

Fout: "Microsoft Update is vereist"

Wanneer u de Zune-software probeert te installeren, kunt u één van de volgende foutberichten te zien krijgen:

• Microsoft Update is vereist
  • Microsoft Update is vereist om te kunnen controleren of er updates zijn. Klik op de volgende koppeling voor meer informatie over Microsoft Update en hoe je dit onderdeel aan je systeem kunt toevoegen.
  • Foutcode: 0x80248015

Volg deze stappen om dit probleem op te lossen:

1. Ga naar de Microsoft Update-site.
  2. Controleer op updates. Installeer eventuele dringende updates die u hebt gevonden.
  3. Installeer de Zune-software opnieuw. Zie artikel 929358 in de Microsoft Knowledge Base voor meer informatie over hoe u dit kunt doen.

Fout: 0x80070656

Wanneer u de Zune Muziek- + videosoftware probeert te installeren, kunt u het volgende foutbericht te zien krijgen:

DE INSTALLATIE IS MISLUKT

Setup moet worden beëindigd omdat het vereiste pakket 'Zune' niet is geïnstalleerd.

Fout bij openen logbestand installatie. Controleer dat de opgegeven locatie van het logbestand bestaat en dat u ernaar kunt schrijven.

Foutcode: 0x80070656

Volg deze stappen om dit probleem op te lossen:

1. In Windows 8: Typ Uitvoeren op het Startscherm, klik of tik op Uitvoeren in de categorie Apps in het menu aan de rechterkant, typ C:\Program Files\Zune in het vak Zoekopdracht starten en druk op Enter op het toetsenbord.
  2. In Windows 7 of Windows Vista: Klik op Start, typ C:\Program Files\Zune in het vak Zoekopdracht starten en druk op Enter op uw toetsenbord.

In Windows XP: Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ C:\Program Files\Zune in het vak Zoekopdracht starten en klik op OK.

Opmerking: "C:\Program Files" is de standaardlocatie voor de Zune Muziek- + videosoftware. Als u de Zune-software op een andere plaats hebt geïnstalleerd, typt u die locatie in.

3. Zoek het bestand ZuneReboot.bin in het Zune-venster en verwijder het.
  4. Download de Zune-software en installeer de Zune-software opnieuw.

Kan de software van de Zune-speler niet bijwerken

Algemene problemen oplossen

Probeer deze stappen als u problemen hebt met het bijwerken van de software op uw Zune-speler:

1. Koppel de speler los van uw computer.
  2. Zorg ervoor dat u werkt met de recentste versie van de Zune-software. Open hiervoor de Zune-software en klik op Instellingen, Software en daarna op Algemeen. Klik op Controleren op updates onder Software-updates.
picture
  1. Volgt de instructies om eventuele Zune-software-updates te installeren. Start daarna uw computer opnieuw op.
  2. Sluit uw speler via de USB-kabel aan op een USB-poort aan de achterkant van uw computer. Gebruik geen USB-hub.
  3. Start uw speler opnieuw op.
  4. Open de Zune-software en ga naar Instellingen, Apparaat en daarna naar Update. Volgt de instructies om eventuele updates voor de speler te installeren.
picture

Uw Zune-software herkent uw Zune-speler niet

Als de Zune Muziek- + videosoftware uw Zune-speler niet herkent, gebruikt u de Online oplossingenwizard hieronder om het probleem automatisch op te lossen. U kunt het probleem ook handmatig oplossen. Wat u ook doet, zorg ervoor dat u daarna uw Zune-speler bijwerkt.

Online oplossingenwizard
picture
Er is een stapsgewijze oplossing beschikbaar om dit probleem op te lossen.

Volg deze stappen om dit handmatig probleem op te lossen:

Stap 1: Werk de Zune-software bij

Controleren op eventuele updates voor de Zune-software en deze installeren:

1. Open de Zune-software op uw computer en klik op Instellingen bovenaan op het scherm.
  2. Klik op Software linksboven op het scherm.
  3. Klik op Algemeen in de lijst aan de linkerkant.
  4. Klik op Controleren op updates om te zien of er updates zijn die moeten worden geïnstalleerd. Als er updates zijn, volgt u de instructies om de software bij te werken.
  5. Nadat u eventuele updates hebt voltooid, start u de computer opnieuw op en sluit u de Zune-speler opnieuw aan.

Stap 2: Controleer uw verbinding.

Wanneer u de Zune-synchronisatiekabel aansluit op de aansluitpoort van de Zune-speler, moet u ervoor zorgen dat beide uiteinden van de synchronisatiekabel op hun plaats klikken. Gebruik geen USB-hub of de poorten aan de voorkant van de computer.

picture

Stap 3: Start uw Zune-speler opnieuw op.

Een Zune-speler zonder aanraakscherm opnieuw opstarten:

picture

1. Zet de Vasthouden-schakelaar op ontgrendeld.

Opmerking Om ervoor te zorgen dat de Vasthouden-schakelaar op ontgrendeld staat, moet u de schakelaar wellicht heen en weer bewegen tot de schakelaar in de juiste positie staat.
2. Houd de knop Terug ingedrukt terwijl u op de bovenkant van de Zune Pad drukt.
3. Laat de knoppen los wanneer uw Zune begint met opnieuw opstarten.

Een Zune HD opnieuw opstarten:

picture

Houd de Aan-/uitknop ongeveer 10 seconden ingedrukt totdat de speler opnieuw start.

Stap 4: Werk uw Zune-speler bij

1. Open de Zune-software op uw computer terwijl uw Zune-speler is aangesloten op uw computer.
  2. Klik op Instellingen bovenaan op het scherm.
  3. Klik op Apparaat linksbovenaan op het scherm.
  4. Klik op Bijwerken in de lijst aan de linkerkant.

Foutcodes

Als u een foutcode te zien krijgt wanneer u uw Zune-speler probeert bij te werken, volgt u de instructies die overeenkomen met de foutcode in de volgende tabel.

Foutcode Wat u kunt doen
80200049
80070422

Er was een probleem met BITS (Background Intelligent Transfer Service). Probeer de BITS-service in te schakelen en opnieuw op te starten en de taakwachtrij van BITS te wissen. U kunt een automatische of een handmatige fix proberen.

Het is mogelijk dat u dit probleem automatisch kunt oplossen. Klik op de koppeling Los dit probleem op. Klik vervolgens op Uitvoeren in het dialoogvenster Bestand downloaden en volg de stappen in deze wizard.

Dit probleem oplossen

Microsoft Fix It 50581

Opmerkingen

• Deze wizard is mogelijk alleen in het Engels. De automatische fix werkt echter ook voor andere taalversies van Windows.
  • Als u niet op de computer met het probleem werkt, kunt u de automatische fix opslaan op een flashstation of een cd, zodat u deze kunt uitvoeren op de computer met het probleem.

U kunt ook proberen dit zelf op de lossen door deze stappen te volgen:

1. Open het consolevenster Services.
    • Als u werkt met Windows 8, typt u services.msc op het Startscherm en klikt of tikt u op de tegel wanneer deze verschijnt.
    • Als u werkt met Windows 7 of Windows Vista, klikt u op Start, typt u services.msc in het vak Zoekopdracht starten en drukt u op Enter. Als u om een administratorwachtwoord of om bevestiging wordt gevraagd, voet u het wachtwoord in of klikt u op Doorgaan.
    • Als u werkt met Windows XP, klikt u op Start en vervolgens op Uitvoeren. In het vak Openen typt u services.msc en drukt u op Enter. Als u om een administratorwachtwoord of om bevestiging wordt gevraagd, voet u het wachtwoord in of klikt u op Doorgaan.
  2. Zoek Background Intelligent Transfer Service onder Naam en controleer dat de Status is ingesteld op Gestart.
  3. Als de Status leeg is of het Type opstarten is ingesteld op Uitgeschakeld klikt u met de rechtermuisknop op Zoek Background Intelligent Transfer Service en vervolgens op Eigenschappen. Zoek Type opstarten in het venster dat verschijnt en kies Automatisch of Automatisch (Vertraagde start) in de vervolgkeuzelijst. Klik op Toepassen, klik op Start en klik vervolgens op OK.
  4. Start de service opnieuw op als de Status reeds Gestart was. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op Background Intelligent Transfer Service en klik op Opnieuw opstarten.
  5. Als u Windows 7 of Windows Vista gebruikt: Klik op Start, typ cmd in het vak Zoekopdracht starten en druk op Enter. Als u om een administratorwachtwoord of om bevestiging wordt gevraagd, voet u het wachtwoord in of klikt u op Doorgaan. Typ de code bitsadmin /reset en druk op Enter.
  6. Als u werkt met Windows XP moet u misschien eerst bitsadmin van het pakket Windows XP Service Pack 2 Support Tools installeren.

C00D11A0
8004500A

U hebt meerdere Zune-spelers gesynchroniseerd of bijgewerkt. Om dit probleem op te lossen, koppelt u de speler los van de computer en sluit u deze opnieuw aan.

C00D11D2

De update van de Zune-software kan niet worden gedownload. Controleer dat uw computer is verbonden met het internet en probeer het Zune-apparaat opnieuw bij te werken.

C00D1249

Uw Zune-speler is in de zelfherstelmodus gegaan tijdens de update. Mogelijk krijgt u ook het volgende foutbericht op uw speler te zien:

START DE ZUNE-SOFTWARE OP UW PC EN HERSTEL UW ZUNE

Om dit probleem op te lossen, sluit u uw Zune-speler opnieuw aan op de computer en probeert u de software op de speler bij te werken.

C00D124F

Er is onvoldoende ruimte beschikbaar op het opslagapparaat voor de update. Probeer een deel van of alle inhoud van het apparaat te verwijderen en probeer de update opnieuw uit te voeren. Alle inhoud van het apparaat verwijderen:

1. Klik in de Zune-software op INSTELLINGEN, klik op APPARAAT en vervolgens op SYNCHRONISATIEOPTIES.
  2. Klik op Alle inhoud wissen onder Apparaatopties en bevestig dat u de gesynchroniseerde media wilt verwijderen.

Als het probleem nog steeds optreedt nadat u alle inhoud hebt verwijderd, probeer dan de software van het apparaat te wissen en daarna te herstellen.

Zie artikel 927001 in de Microsoft Knowledge Base voor meer informatie over hoe u de software van uw Zune-apparaat kunt herstellen.

Zie artikel 974593 in de Microsoft Knowledge Base voor meer informatie over hoe u de software van uw Zune HD-speler opnieuw kunt installeren.

C00D1195

Er is onvoldoende ruimte beschikbaar op de harddisk van uw computer. Verwijder eventuele niet-essentiële programma's, documenten of mediabestanden en probeer het opnieuw. U kunt ook wat ruimte vrijmaken door de wizard Schijfopruiming uit te voeren. Om Schijfopruiming uit te voeren:

1. Klik op Start.
  2. Klik op Alle programma's.
  3. Klik op Bureau-accessoires.
  4. Klik op Systeemwerkset.
  5. Klik op Schijfopruiming.
8000FFFF

Het is mogelijk dat u onlangs uw Zune-apparaat hebt gewist en daarna games hebt geïnstalleerd. Om dit probleem op te lossen, koppelt u het Zune-apparaat los van de computer en sluit u het opnieuw aan.