Uw Zune-speler of Windows Phone 7 synchroniseren

Overzicht

Met de synchronisatieopties in de Zune Muziek- + videosoftware kunt u kiezen hoe u elk type media - muziek, video's, afbeeldingen en nog veel meer - kunt synchroniseren. Telkens wanneer u uw Zune-speler of Windows Phone 7 aansluit op uw computer, synchroniseert Zune onmiddellijk uw mediacollectie naar dat apparaat, volgens uw synchronisatie-instellingen.

Oplossingen

picture

Uw synchronisatieopties selecteren

Wanneer u uw speler of telefoon voor het eerst op uw computer aansluit, kunt u uw synchronisatieopties instellen. Als er voldoende ruimte is op uw apparaat, is de standaardinstelling om al uw muziek, video's en afbeeldingen ernaar te synchroniseren. Als u niet wilt dat al uw media op uw apparaat worden geladen, kunt u de sychronisatie-instellingen gewoon aanpassen (klik op Meer synchronisatieopties om alle beschikbare opties te zien).

U kunt een van de volgende synchronisatieopties kiezen voor elk type media:

• Alles: Alles van dat type media in uw collectie automatisch synchroniseren met uw speler of telefoon. Wanneer u synchroniseert worden eventuele media-items die u hebt toegevoegd aan uw collectie ook toegevoegd aan uw apparaat, op voorwaarde dat er voldoende vrije ruimte is. Eventuele items die u verwijderd hebt uit uw collectie, worden ook verwijderd van uw apparaat.
  • Door mij gekozen items: U kiest welke specifieke items of categorieën van items die u automatisch wilt synchroniseren (u kunt bijvoorbeeld kiezen om artiesten, genres, afspeellijsten, mappen met afbeeldingen enzovoort te synchroniseren). Kies een item door het naar het apparaatpictogram te slepen. Wanneer u dat doet, wordt een synchronisatiegroep met het item aangemaakt. Wanneer u uw apparaat synchroniseert met uw collectie, worden eventuele wijzigingen die u hebt uitgevoerd aan items in uw collectie die deel uitmaken van een synchronisatiegroep, ook uitgevoerd op uw speler of telefoon.
  • Handmatig: Kies handmatige synchronisatie om exact te regelen wat naar uw apparaat wordt gesynchroniseerd, in plaats van dat Zune Muziek + video automatisch de wijzigingen in uw collectie synchroniseert. Wanneer u synchroniseert, kunt u items handmatig toevoegen aan en verwijderen van uw apparaat.

Opmerking Wanneer een apparaat is aangesloten op uw computer als gast, wordt dit niet automatisch gesynchroniseerd. Zie Uw apparaat synchroniseren met een andere computer als gast voor meer informatie.

Om te demonstreren hoe deze synchronsatieopties van elkaar verschillen, stel u voor dat u net twee albums hebt toegevoegd en één nummer hebt verwijderd uit uw muziekcollectie en u een Windows Phone 7 hebt. Wanneer u uw telefoon aansluit op uw computer:

• Als uw synchronisatie-instelling voor muziek Alles is, worden beide albums toegevoegd aan uw telefoon en wordt het nummer ervan verwijderd.
  • Als uw synchronisatie-instelling voor muziek Door mij gekozen items is, wordt er niets toegevoegd aan of verwijderd van uw telefoon, tenzij de muziek die u hebt toegevoegd of verwijderd deel uitmaakt van een synchronisatiegroep.

Stel dat u bijvoorbeeld een artiest als een synchronisatiegroep hebt gekozen. De Zune-software voegt de albums alleen toe aan uw telefoon als ze van die artiest zijn. De software verwijdert het nummer alleen van uw telefoon als het een nummer van die artiest is.

• Als uw synchronisatie-instelling voor muziek Handmatig is, wordt er niets toegevoegd aan of verwijderd van uw telefoon. Desgewenst kunt u de albums handmatig toevoegen en het nummer handmatig verwijderen van uw telefoon.

Uw synchronisatieopties wijzigen

Uw synchronisatieopties worden ingesteld wanneer u uw apparaat voor het eerst op uw computer aansluit, maar u kunt ze op elk moment wijzigen. De instellingen zijn specifiek voor elke Zune-speler of Windows Phone 7 die u hebt. U moet de synchronisatieopties dus voor elk apparaat apart aanpassen.

1. Uw Zune-speler of Windows Phone 7 aansluiten op uw computer:
  2. Klik in de Zune Muziek- + videosoftware op Instellingen bovenaan op het scherm, klik op Apparaat of Telefoon linksboven en klik op Synchronisatieopties in de lijst aan de linkerkant.
  3. Kies een synchronisatieoptie onder elk mediatype: Alles, Door mij gekozen items of Handmatig.
picture
  1. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.

Specifieke items synchroniseren met uw apparaat

1. Sluit uw Zune-speler of Windows Phone 7 aan op uw computer.
  2. Selecteer in de Zune Muziek- + videosoftware de items die u automatisch wilt synchroniseren:
    • Om items toe te voegen, zoekt u de items die u wilt synchroniseren in de Collectie en sleept u deze naar het apparaat- of telefoonpictogram (linkerbenedenhoek van het scherm).
    • Het apparaatpictogram toont het apparaat dat het laatst werd aangesloten. Als u met een andere speler of telefoon wilt synchroniseren, wijst u het apparaatpictogram aan en selecteert u die speler of telefoon in de lijst.
picture
    • De software maakt een synchronisatiegroep aan voor elk item of elke categorie die u selecteert en sleept.
    • Als u wilt voorkomen dat specifieke items in een synchronisatiegroep worden gesynchroniseerd, klikt u met de rechtermuisknop op een item en klikt u op Nooit met <naam van uw apparaat> synchroniseren. Eventuele items die u verwijdert van uw uw speler of telefoon worden ook automatisch overgeslagen tijdens het synchroniseren.
    • Om een item te herstellen dat u had gemarkeerd om nooit te synchroniseren, sleept u het item opnieuw naar het apparaatpictogram.
    • Het synchroniseren start onmiddellijk.

Synchronisatiegroepen bekijken en bewerken

1. Sluit uw Zune-speler of Windows Phone 7 aan op uw computer.
  2. Klik in de Zune Muziek- + videosoftware op Instellingen bovenaan op het scherm.
  3. Klik op Apparaat of Telefoon in de linkerbovenhoek en klik vervolgens op Synchronisatiegroepen in de lijst aan de linkerkant.

Uw Zune-speler of Windows Phone 7 als gast met een andere computer synchroniseren

Wanneer u uw Zune-speler of Windows Phone 7 voor het eerst aansluit op een computer, wordt het apparaat gekoppeld aan die computer als primaire computer. Als u uw apparaat op een andere computer aansluit (bijvoorbeeld op uw computer op het werk), wordt het apparaat op die computer aangesloten als gast.

Deze relatie bepaalt wat u kunt doen, namelijk:

• Gekoppeld: Wanneer een apparaat aan een computer is gekoppeld, worden de instellingen en de geschiedenis van dat apparaat onthouden op die computer. U kunt een back-up van uw Windows Phone 7 maken en deze herstellen. Bovendien kunt u de instellingen voor synchronisatieopties, de naam van het apparaat, de gekoppelde Zune-tag of gamertag, draadloos synchroniseren en gereserveerde ruimte wijzigen.
  • Gast: Wanneer een apparaat is aangesloten als gast, kunt u items handmatig synchroniseren tussen de computer en uw apparaat. Die computer zal uw synchronisatiegeschiedenis niet registreren, informatie over uw nummers of albumhoes niet bijwerken, uw Windows Phone 7 niet bijwerken en geen van de andere voordelen bieden die u krijgt op uw gekoppelde computer.

U kunt de relatie tussen een computer en uw apparaat wel wijzigen.

De relatie tussen uw apparaat en de huidige computer bekijken

1. Sluit uw Zune-speler of Windows Phone 7 aan op uw computer.
  2. Klik in de Zune Muziek- + videosoftware op Apparaat of Telefoon bovenaan op het scherm en klik vervolgens op Overzicht.

Op de overzichtspagina is te zien of het apparaat is gekoppeld aan uw primaire computer of is aangesloten als gast.

picture

De relatie van uw apparaat wijzigen van gast naar gekoppeld

1. Sluit uw Zune-speler of Windows Phone 7 aan op uw computer.
  2. Klik in de Zune Muziek- + videosoftware op Apparaat of Telefoon bovenaan op het scherm en klik vervolgens op Overzicht.
  3. Klik op Synchronisatierelatie wijzigen en volg de instructies op het scherm.

Opmerking Wanneer u uw apparaat aansluit op een andere computer, worden eventuele met DRM beveiligde video's die u hebt gesynchroniseerd met de vorige computer verwijderd van het apparaat.

De relatie van uw apparaat wijzigen van gekoppeld naar gast

1. Sluit uw Zune-speler of Windows Phone 7 aan op de computer.
  2. Klik in de Zune Muziek- + videosoftware op Instellingen bovenaan op het scherm.
  3. Klik op Apparaat of Telefoon in de linkerbovenhoek en klik vervolgens op Synchronisatieopties in de lijst aan de linkerkant.
  4. Klik op Dit apparaat vergeten of Deze telefoon vergeten en klik op OK om te bevestigen.

Tips om uw apparaat aan te sluiten als gast

• Wanneer u uw apparaat op een nieuwe computer aansluit, worden alle media op uw apparaat door de Zune Muziek- + videosoftware beschouwd als inhoud van een gast.
  • U kunt met DRM beveiligde inhoud niet synchroniseren naar een gastcomputer, maar alleen naar een gekoppelde computer.
  • Wanneer u uw Windows Phone 7 bijwerkt, wordt er automatisch een back-up gemaakt op een gekoppelde computer en u kunt uw telefoon indien nodig herstellen vanaf een back-up. Een back-up wordt echter niet gemaakt wanneer u uw telefoon als gast aansluit.
  • Als u uw apparaat met een nieuwe computer synchroniseert, worden de items van uw apparaat toegevoegd aan de Zune-collectie op de nieuwe computer (als u de synchronisatieopties instelt op Alles synchroniseren).
  • Als u besluit om uw apparaat aan een nieuwe computer te koppelen en daarna op de gebruikelijke manier te synchroniseren - vanaf uw collectie naar uw apparaat - herkent de Zune-software duplicaten van inhoud (items die zowel op uw computer als op het apparaat staan) en werkt deze uw collectie overeenkomstig bij.
  • Items die u als gast met uw apparaat synchroniseert, blijven op uw apparaat staan tenzij u ze handmatig verwijdert.

Uw muziekcollectie synchroniseren met meerdere apparaten

U kunt zoveel Zune-spelers en Windows Phones 7 als u wilt aansluiten op elke computer met de Zune Muziek- + videosoftware. De software synchroniseert inhoud met alle gekoppelde spelers en telefoons volgens de synchronisatieopties van elk apparaat.

Niet alle nummers en albums kunnen echter gesynchroniseerd worden naar meerdere spelers en telefoons. Om te bepalen welke content u kunt synchroniseren met meer dan één speler of telefoon, moet u de gebruiksrechten voor die content kennen.

• Music-pasitems: Nummers en albums die u downloadt met een Music-pas kunnen worden gedownload en gesynchroniseerd naar een beperkt aantal computers en apparaten. Gekochte muziek: Nummers en albums die u koopt, inclusief wat u hebt gekocht met uw Microsoft-account of met krediet voor nummers, kunnen worden gesynchroniseerd naar alle apparaten.
  • Geripte muziek: Nummers die u van cd's naar uw computer ript kunnen naar alle apparaten worden gesynchroniseerd, tenzij dat is verboden door de uitgever van de muziek.
  • Beveiligde muziek: Met DRM beveiligde nummers van andere downloadservices dan Zune worden niet ondersteund. Deze nummers verschijnen niet in uw Zune-muziekcollectie en u kunt ze niet synchroniseren met Zune-apparaten.

Synchroniseren van uw apparaat naar uw collectie

Normaal synchroniseert u mediabestanden van uw collectie op uw computer naar uw Zune-speler of Windows Phone 7. U kunt echter ook in de andere richting synchroniseren - van uw apparaat naar uw collectie.

Items synchroniseren van uw apparaat naar uw collectie

1. Sluit uw Zune-speler of Windows Phone 7 aan op uw computer.
  2. Klik in de Zune Muziek- + videosoftware op Apparaat of Telefoon bovenaan op het scherm. Of klik op het apparaatpictogram.
  3. Sleep alle gewenste items van de collectie op uw apparaat naar het collectiepictogram (het computerpictogram in de linkerbenedenhoek van het scherm). Het synchroniseren start onmiddellijk.