Veelgestelde vragen over Xbox-apps op Windows 8 en Windows RT

Hier krijgt u antwoorden op veelgestelde vragen over Xbox-apps op Windows 8 en Windows RT.

Xbox op Windows

Wat zijn Xbox-apps op Windows 8 en Windows RT?

Xbox-apps op Windows 8 en Windows RT omvatten de Video-, Music-, Games en SmartGlass-apps. Deze apps zijn ontworpen zodat u toegang krijgt tot en kunt communiceren met het Xbox-systeem vanaf uw computer.

Welke functies zijn beschikbaar in de Xbox SmartGlass-app?

Met de gratis Xbox SmartGlass-app krijgt u toegang tot content voor entertainment via uw Xbox Live-account met uw computer of tablet met Windows 8 of Windows RT en kunt u deze content via de Xbox 360-console afspelen op uw tv. U kunt alle beschikbare invoer gebruiken, via het aanraakscherm, de muis of het toetsenbord, om door content te navigeren en deze af te spelen met de app. Bovendien toont de app u gedetailleerde informatie over de films, tv-programma's, games en muziek waarvan u kunt genieten.

Games, muziek en video

Wat zijn de tegels "Music" en "Video"?

De tegels Music en Video in Windows 8 en Windows RT zijn Xbox Live-apps die u kunt gebruiken om uw lokale mediabestanden af te spelen.

Ik heb reeds een gamertag. Zal deze werken met de Music-, Video- en Games-apps in Windows 8 en Windows RT? Moet ik een nieuwe account aanmaken?

U moet geen nieuwe account aanmaken, maar u kunt het wel doen als u dat wilt. Als u op uw computer naar Computerinstellingen gaat en u aanmeldt met de Microsoft-account voor uw gamertag, wordt u automatisch aangemeld bij alle Xbox Live-apps die u op uw pc met Windows 8 of Windows RT opent.

Hoe kan ik een Xbox-profiel voor mijn kind in Windows 8 aanmaken?

U en uw kind hebben elk een (gratis) Microsoft-account nodig. Laat uw kind lid worden van Xbox Live (er is een gratis lidmaatschap beschikbaar). U moet zich aanmelden met uw Microsoft-account om het proces te voltooien. Wanneer uw kind lid is van Xbox Live, kan het kind zich aanmelden en de Xbox-apps in Windows 8 gebruiken. Denk eraan dat u de toegang van uw kind tot online content kunt beheren. Zie Xbox Live en Zune online veiligheid en privacy voor informatie over ouderlijk toezicht.

Hoe kan ik zien wat er overblijft van mijn maandelijkse limiet voor streaming?

1. Start de Xbox Music-app in Windows 8 of Windows RT.
  2. Veeg vanaf rechts of ga naar de rechterbovenhoek of -onderhoek om de balk met emoticons te openen.
  3. Tik of klik op Instellingen en tik of klik op Voorkeuren.
picture
  1. Onder Maandelijkse limiet voor streaming ziet u een balk met de resterende tijd.
    Opmerking De grafiek op de balk verschijnt alleen als u geen actieve Xbox Music-pas hebt.

Hoe kan ik muziek toevoegen aan de Music-app?

Muziek toevoegen aan de Music-app in Windows 8 of Windows RT:

1. Tik of klik op de tegel Bureaublad op het Startscherm op uw computer of apparaat met Windows 8 of Windows RT. U gaat dan naar de klassieke bureaubladweergave.
  2. Kies Windows Verkenner (de map naast het pictogram van Internet Explorer).
  3. Kies Muziek onder Bibliotheken.
  4. Klik met de rechtermuisknop op Muziek en kies Eigenschappen.
  5. Klik op Toevoegen.
  6. Voeg de mappen toe waarin uw muziek is opgeslagen.
  7. Klik op OK.
  8. Sluit de Music-app en open ze opnieuw.

Opmerking Als u uw muziek op een extern opslagapparaat hebt opgeslagen (bijvoorbeeld op een USB-flashstation of een externe harddrive), dan kunt u de content kopiëren of verplaatsen naar een map in het veld Bibliotheeklocaties. De Music-app zal de content dan oppikken.

Als u muziek hebt opgeslagen op een netwerk of NAS-station (Network Access Storage): op dit moment ondersteunt de Music-app alleen content die opgeslagen is op gedeelde netwerken gehost door Windows-besturingssystemen. De functies Zoeken en Bureaubladbelevenis van Windows moeten geïnstalleerd zijn en indexering moet ingeschakeld zijn om te kunnen delen. Wanneer deze geïnstalleerd en ingeschakeld zijn, moet u wellicht de index opnieuw uitvoeren opdat de functie netwerk delen correct zou werken met de Music-app.

Wat kan ik doen als muziekcontent niet wordt weergegeven nadat ik deze heb toegevoegd aan mijn muziekcollectie?

Volg deze stappen om dit probleem op te lossen:

1. Druk op het toetsenbord tegelijk op de toets met het Windows-logo en de E-toets om Windows Verkenner te openen.
  2. Klap Muziek uit onder Bibliotheken.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Mijn muziek en klik op Eigenschappen.
  4. Klik op Geavanceerd.
  5. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als het keuzevakje De inhoud en de eigenschappen van bestanden in deze map mogen worden geïndexeerd is aangevinkt, gaat u naar stap 6.
    • Als het keuzevakje De inhoud en de eigenschappen van bestanden in deze map mogen worden geïndexeerd niet is aangevinkt, gaat u naar stap 10.
  6. Vink het keuzevakje De inhoud en de eigenschappen van bestanden in deze map mogen worden geïndexeerd af.
  7. Klik op OK en vervolgens op Toepassen.
  8. In het dialoogvenster Wijzigen van kenmerken bevestigen klikt u op Wijzigingen op deze map, onderliggende mappen en bestanden toepassen en daarna op OK.
  9. Klik in het venster Eigenschappen van Mijn muziek op Geavanceerd.
  10. Selecteer het keuzevakje De inhoud en de eigenschappen van bestanden in deze map mogen worden geïndexeerd, klik op OK, en klik op Toepassen.
  11. In het dialoogvenster Wijzigen van kenmerken bevestigen klikt u op Wijzigingen op deze map, onderliggende mappen en bestanden toepassen en daarna op OK.
  12. Klik op OK.
  13. Herhaal stappen 2-12 voor elke map die onder Muziek staat.
    Opmerking De titel van het venster wordt de naam van de map.

Nadat u dit hebt uitgevoerd voor de mappen in uw muziekbibliotheek, sluit u de Music-app en opent u deze opnieuw.

Wanneer de Music-app is geopend, begint deze de muziekbibliotheek te inspecteren en zouden de gegevens over albums en artiesten moeten worden ontvangen.

Opmerking In Windows 8 en Windows RT worden apps meestal onderbroken wanneer ze op de achtergrond worden uitgevoerd. Als u wilt dat de Music-app de muziek blijft verwerken, moet u deze op de voorgrond of aan de zijkant plaatsen.

Hoe kan ik video's toevoegen aan de Video-app?

Video's toevoegen aan de Video-app in Windows 8 of Windows RT:

1. Op het Startscherm van Windows 8 of Windows RT op het computer klikt u op de tegel Desktop. U gaat dan naar de klassieke bureaubladweergave.
  2. Kies Windows Verkenner (de map naast het pictogram van Internet Explorer).
  3. Kies Video onder Bibliotheken.
  4. Klik met de rechtermuisknop op Video en kies Eigenschappen.
  5. Klik op Toevoegen.
  6. Voeg de mappen toe waarin uw video's zijn opgeslagen.
  7. Klik op OK.
  8. Sluit de Music-app en open ze opnieuw.

Opmerking Als u uw video's op een extern opslagapparaat hebt opgeslagen (bijvoorbeeld op een USB-flashstation of een externe harddrive), dan kunt u de content kopiëren of verplaatsen naar een map in het veld Bibliotheeklocaties. De Video-app zal de content dan oppikken.

Als u videocontent hebt opgeslagen op een netwerk of NAS-station (Network Access Storage): op dit moment ondersteunt de Video-app alleen content die opgeslagen is op gedeelde netwerken gehost door Windows-besturingssystemen. De functies Zoeken en Bureaubladbelevenis van Windows moeten geïnstalleerd zijn en indexering moet ingeschakeld zijn om te kunnen delen. Wanneer deze geïnstalleerd en ingeschakeld zijn, moet u wellicht de index opnieuw uitvoeren opdat de functie netwerk delen correct zou werken met de Video-app.

Wat kan ik nog meer doen in de Video-app?

• Bladeren door de stores met films en tv-programma's om (in ondersteunde regio's) de episode van het tv-programma of de film naar keuze te kopen
  • De video's in uw persoonlijke collectie bekijken en afspelen via aanraken
  • Play to Xbox gebruiken om de film of de episode van het tv-programma op uw Xbox 360-console af te spelen
  • De functie Share Charm gebruiken om uw favoriete video's met uw vrienden te delen