Hoe u uw Xbox 360-controller kunt instellen voor uw pc met Windows

Tal van pc-games kunt u spelen met een controller in plaats van gewoon een toetsenbord of muis. U kunt de Xbox 360 controller voor Windows van Microsoft snel een eenvoudig installeren op een computer met een vrije USB-poort en met het Windows XP Service Pack 2 of een recentere versie van Windows.

Opmerking Deze informatie is alleen van toepassing op de Xbox 360 controller voor Windows. Zie de website of het servicecentrum van de fabrikant voor hulp bij andere gamepads of joysticks. Zie de website of het servicecentrum van de fabrikant van de game voor informatie over hoe u een specifieke game kunt configureren zodat u de game kunt spelen met een controller.

Xbox 360 controllers voor Windows

Een bedrade controller instellen

Stap 1: Installeer de software van de Xbox 360 controller voor Windows

Gebruik de installatie-cd die bij uw Xbox 360 controller voor Windows werd geleverd voor u de controller voor Windows aansluit op uw computer:

1. Plaats de installatieschijf in het cd- of dvd-station van uw computer. Als het Setup-programma niet automatisch start, gaat u naar het cd- of dvd-station en voert u het Setup-programma uit.
  2. Klik op Installeren op het Setup-scherm.
  3. Het programma Setup Xbox 360 Accessoires installeert de nodige bestanden op uw computer.

Opmerking Mogelijk wordt u gevraagd de computer opnieuw op te starten wanneer de installatie is voltooid.

Als u geen installatieschijf voor uw Xbox 360 controller voor Windows hebt, kunt u de software online downloaden en installeren:

1. Ga naar het gedeelte Softwaredownloads van de website Microsoft Hardware.
  2. Selecteer Gaming als producttype.
  3. Selecteer Xbox 360 controller voor Windows als het product.
  4. Selecteer de versie van Microsoft Windows die u op uw computer gebruikt, selecteer de taal van uw besturingssysteem en klik op Downloaden.
  5. Klik op Uitvoeren.
  6. Het programma Setup Xbox 360 Accessoires installeert de nodige bestanden op uw computer.

Opmerking Mogelijk wordt u gevraagd de computer opnieuw op te starten wanneer de installatie is voltooid.

Stap 2: Sluit de controller aan op uw computer

Nadat u de software hebt geïnstalleerd, sluit uw de USB-aansluiting van uw Xbox 360 bedrade controller aan op de USB 2.0-poort van uw computer.

Stap 3: Test de controller

Volg deze stappen om uw Xbox 360 bedrade controller te testen op uw computer:

1. Klik op de computer op Starten, typ Uitvoeren, typ joy.cpl en druk op ENTER.
  2. Selecteer Xbox 360 controller en klik op Eigenschappen.
  3. Test uw Xbox 360 bedrade controller door op een knop te drukken, aan een trekker te trekken of een stick op de controller te bewegen. Als de controller correct werkt, zal u zien dat de overeenkomstige actie gemarkeerd wordt in de toepassing. Als de toepassing uw controller niet herkent, zie Problemen met uw Xbox 360 controller voor Windows oplossen.

Een draadloze controller instellen

Stap 1: Sluit de Xbox 360 wireless gaming receiver aan op uw computer

1. Verwijder het groene label van de USB-aansluiting op de ontvanger.
  2. Bevestig de USB-aansluiting aan een bruikbare USB 2.0-poort op de computer.
picture

Opmerking De USB-poorten aan de voorkant van uw computer zijn wellicht geen bruikbare USB 2.0-poorten. Probeer een van de poorten aan de achterkant van de computer te gebruiken.

Een groen lampje op de ontvanger betekent dat de eenheid werkt.

1. Als de wizard Nieuwe hardware toevoegen automatisch wordt gestart, selecteert u De software automatisch installeren (aanbevolen) en klikt u op Volgende. Als de software met de wizard is geïnstalleerd, klikt u op Voltooien en gaat u door naar "Stap 3: Een draadloos Xbox 360-accessoire aansluiten op de computer", hieronder.

Als de software niet kan worden geïnstalleerd via de wizard, gaat u door naar "Stap 2: De software van de Xbox-ontvanger installeren", hieronder.

Stap 2: De software van de Xbox-ontvanger installeren

Voordat u draadloze accessoires met uw computer kunt gebruiken, moet u misschien bepaalde software installeren. Als u de installatieschijf hebt die bij de Xbox 360 wireless gaming receiver is meegeleverd, kunt u de software vanaf deze schijf installeren. Als u deze schijf niet hebt, kunt u de software online downloaden en installeren.

De software van een schijf installeren:

1)   Plaats de installatieschijf in het cd- of dvd-station van uw computer. Als het Setup-programma niet automatisch start, gaat u naar het cd- of dvd-station en voert u het Setup-programma uit.
2)  Volg de stappen in de wizard om de software te installeren.

Opmerking Mogelijk wordt u gevraagd de computer opnieuw op te starten wanneer de installatie is voltooid.

De software installeren door deze online te downloaden:

1. Ga naar het gedeelte Softwaredownloads van de website Microsoft Hardware.
  2. Selecteer Gaming als producttype.
  3. Selecteer Xbox 360 Wireless Controller voor Windows als het product.
  4. Selecteer de versie van Microsoft Windows die u op uw computer gebruikt, selecteer de taal van uw besturingssysteem en klik op Downloaden.
  5. Klik op Uitvoeren.
  6. Het programma Setup Xbox 360 Accessoires installeert de nodige bestanden op uw computer.
  7. Opmerking Mogelijk wordt u gevraagd de computer opnieuw op te starten wanneer de installatie is voltooid.

Stap 3: Een draadloos Xbox 360-accessoire aansluiten op de computer

1)  Schakel het draadloze Xbox 360-accessoire in dat u met de ontvanger wilt gebruiken.

Als u bijvoorbeeld een controller wilt inschakelen, houdt u de Guide-knop in het midden van de controller ingedrukt. Lees de documentatie bij het accessoire als u niet weet hoe u het moet inschakelen.

picture

2)  Druk op de connect knop van de ontvanger. Het lampje knippert groen.

picture

3)  Druk op de connect knop van het draadloos accessoire. Op de controller bevindt de connect knop zich bijvoorbeeld aan de achterkant.

picture

Groene knipperende lampjes op het accessoire en op de ontvanger geven aan dat het apparaat een verbinding tot stand probeert te brengen. Wanneer het lampje niet meer knippert en blijft branden, is er verbinding met het accessoire. Op een draadloze controller zal bijvoorbeeld één van de lampjes rond de Guide-knop blijven branden. Zie Problemen met uw Xbox 360 controller voor Windows oplossen als het draadloos accessoire geen verbinding kan maken.

picture