Een Xbox One draadloze controller aansluiten op een Windows-pc

Tal van pc-games kunt u spelen met een Xbox draadloze controller in plaats van een toetsenbord of muis. U kunt uw controller op een Windows-pc aansluiten via een USB-kabel, de Xbox draadloze adapter voor Windows of Bluetooth. Sommige pc's worden ook geleverd met Xbox draadloos ingebouwd, zodat u een controller direct zonder een adapter kunt verbinden.

Pc met Windows 10

Optie 1: USB

Sluit een USB-oplaadkabel aan op de voorzijde van de controller en steek de stekker aan de andere kant in een USB-aansluiting op uw pc.

Met USB-aansluitingen kunt u 8 Xbox draadloze controllers tegelijk aansluiten of 4 controllers waarop Xbox-chatheadsets zijn aangesloten. Als de controllers stereo Xbox-headsets hebben, kunnen er slechts 2 tegelijkertijd zijn aangesloten.

Optie 2: Xbox draadloos (ingebouwd of met Xbox draadloze adapter voor Windows)

1. Ga op uw pc naar Instellingen > Apparaten.
  1. Kies Bluetooth- of ander apparaat toevoegen.
  1. Selecteer De rest.
  1. Selecteer Xbox draadloze controller.
  1. Klik op Gereed.

Met Xbox draadloze aansluitingen kunt u 8 Xbox draadloze controllers tegelijk aansluiten of 4 controllers waarop Xbox-chatheadsets zijn aangesloten. Als de controllers stereo Xbox-headsets hebben, kunnen er slechts 2 tegelijkertijd zijn aangesloten.

Als u wilt controleren of u de nieuwste firmware voor uw controller en headset gebruikt, leest u Uw Xbox One-controller bijwerken.

Zie De Xbox draadloze adapter voor Windows instellen voor meer informatie. Deze adapter wordt afzonderlijk of in een bundel met een Xbox draadloze controller geleverd.

Opmerkingen

• De Xbox draadloze adapter voor Windows is wellicht niet overal verkrijgbaar.
  • Wanneer de vliegtuigstand is ingeschakeld, is de Xbox Accessoires-radio standaard uitgeschakeld. U moet deze weer inschakelen als u deze functie wilt gebruiken terwijl de vliegtuigstand is ingeschakeld.

Optie 3: Bluetooth

Xbox One draadloze controllers kunnen verbinding met uw pc via Bluetooth ondersteunen. Uw controller heeft deze functie als de controller eruitziet als de onderste controller in deze afbeelding:

Op Bluetooth-controllers maakt het plastic rond de Xbox-knop deel uit van de voorzijde van de controller. Op controllers zonder Bluetooth maakt het plastic rond de Xbox-knop deel uit van de bovenkant, waar de bumpers zich bevinden.

Opmerkingen

• Voor Bluetooth is een pc met de Windows 10 Jubileumupdate vereist. Zie Windows Update: Veelgestelde vragen voor informatie over hoe u de nieuwste versie van Windows krijgt.
  • Werk uw controller bij voor de beste prestaties. Zie Uw Xbox One-controller in Windows 10 bijwerken.
  • Bluetooth wordt ondersteund op pc's, tablets en laptops. Het wordt niet ondersteund op mobiele apparaten.
  • Bluetooth ondersteunt geen aangesloten apparaten, zoals headsets, chatpads of de Xbox-stereo-adapter.
  • Het wordt aanbevolen slechts één controller tegelijk aan te sluiten wanneer u Bluetooth gebruikt.

Volg deze stappen om uw controller via Bluetooth te koppelen met uw pc:

1. Zorg dat u uw pc hebt bijgewerkt naar de Windows 10 Jubileumupdate. Zie Windows Update: Veelgestelde vragen voor informatie over hoe u de nieuwste versie van Windows krijgt.
  2. Werk uw controller bij voor de beste prestaties. Zie Uw Xbox One-controller in Windows 10 bijwerken.
  3. Druk op de Xbox-knop om uw Xbox draadloze controller aan te zetten.
  4. Houd de verbindingsknop op de controller drie seconden ingedrukt.
  1. Selecteer Start op uw pc en selecteer Instellingen > Apparaten > Bluetooth- en andere apparaten.
  2. Schakel Bluetooth in zodat uw pc Bluetooth-apparaten kan detecteren.
  1. Selecteer Xbox draadloze controller > Koppelen.

Windows 8.1 en Windows 7

Wanneer u een Xbox draadloze controller via een micro-USB-kabel aansluit op uw pc met Windows 8.1 of Windows 7, zal Windows de stuurprogramma's voor de controller automatisch downloaden en installeren. Als Windows is ingesteld om apparaatsoftware niet automatisch te downloaden, kunt u op updates controleren via Apparaatbeheer.

Stuurprogramma's bijwerken via Apparaatbeheer

Handmatig controleren op updates in Apparaatbeheer:

1. Wijs naar de rechterbenedenhoek van het scherm, verplaats de muisaanwijzer omhoog en selecteer Zoeken.
  2. Voer Apparaatbeheer in het zoekvak in en selecteer Apparaatbeheer.
    Opmerking Windows kan u vragen een beheerderswachtwoord in te voeren of uw keuze te bevestigen.
  3. Zoek Microsoft Xbox One-controller en klap dit uit.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de uitgeklapte Microsoft Xbox One-controller en selecteer Stuurprogramma's bijwerken.
  5. Selecteer Automatisch naar bijgewerkte software zoeken.

Met Xbox draadloze verbindingen of USB-verbindingen kunt u 4 Xbox draadloze controllers tegelijk aansluiten. Er wordt geen audio geleverd via de controller, dus u hoeft geen headset aan te sluiten. Bluetooth-verbindingen worden niet ondersteund.

Opmerkingen

• Als de controller niet reageert, probeer dan een andere micro-USB-kabel.
  • Om uw Xbox draadloze controller bij uw console te gebruiken nadat u de controller bij een pc hebt gebruikt, moet u de controller opnieuw synchroniseren met de console. U kunt dit doen via de knop voor draadloos synchroniseren of via een USB-kabel. Zie Een Xbox One-controller aansluiten op uw console voor meer informatie.
  • Deze informatie is alleen van toepassing op Xbox One draadloze controllers. Raadpleeg de website van de fabrikant voor hulp met andere gamepads of joysticks of voor informatie over het configureren van een specifieke game, zodat u deze kunt spelen met een controller.