Adapter voor Xbox One-stereo-headset met Windows 10 gebruiken

Met de adapter voor Xbox One-stereo-headset kunt u een compatibele headset voor chatten of geluid in stereo aansluiten op de Xbox One-controller, zodat u uw geluid op een Windows 10-apparaat kunt regelen zonder dat u de handen van de controller af moet nemen.

In het pakket van de adapter voor Xbox One-stereo-headset zit het volgende:

• Adapter voor Xbox One-stereo-headset
  • Adapter van 2,5 mm naar 3,5 mm
  • USB-kabel om de controller bij te werken
  • Beknopt overzicht en handleiding
Een illustratie van de adapter voor Xbox One-stereo-headset

Opmerkingen

• Vanaf juni 2015 omvat de Xbox One draadloze controller een poort van 3,5 mm waarop u een standaard audiokabel van 3,5 mm rechtstreeks kunt aansluiten.
  • Niet alle headsets zijn compatibel met de adapter voor Xbox One-stereo-headset. Zie Een compatibele headset aansluiten op Xbox One voor meer informatie.
  • Bluetooth ondersteunt geen aangesloten apparaten, inclusief headsets. Voor het beste resultaat kunt u uw headset direct op de audio-aansluiting van uw pc aansluiten wanneer u verbinding maakt via Bluetooth.

Aantal Xbox-controllers die tegelijk kunnen worden verbonden

Platform

Via Xbox draadloos en USB

Via Bluetooth

Xbox One-console

Alleen Xbox draadloze controller - 8

Xbox draadloze controller en Xbox-chatheadset - 4

Xbox draadloze controller en Xbox-stereo-headset - 2

Niet ondersteund

Windows 10

Alleen Xbox draadloze controller - 8

Xbox draadloze controller en Xbox-chatheadset - 4

Xbox draadloze controller en Xbox-stereo-headset - 2

Opmerking Voor draadloze verbinding is de Xbox draadloze adapter voor Windows vereist.

Alleen Xbox draadloze controller - 1

Opmerking Windows 10 Anniversary Edition en Xbox draadloze controller vereist voor Bluetooth.

Windows 8.1

Alleen Xbox draadloze controller - 4

(audio via controller is niet ondersteund)

Opmerking Voor draadloze verbinding is de Xbox draadloze adapter voor Windows vereist

Niet ondersteund

Windows 7

Alleen Xbox draadloze controller - 4

(audio via controller is niet ondersteund)

Opmerking
Voor draadloze verbinding is de Xbox draadloze adapter voor Windows vereist

Niet ondersteund

Op deze pagina

Adapter voor stereo-headset en een headset instellen

Volg deze stappen om de adapter voor Xbox One-stereo-headset met een headset te installeren:

1. Volg de stappen in Uw Xbox One-controller bijwerken om te controleren dat uw controller klaar is voor gebruik met de adapter voor stereo-headset.
  2. Sluit de adapter voor stereo-headset aan op de onderkant van de Xbox One-controller.
  3. Sluit de audioaansluiting van de headset aan op de onderkant van de adapter voor stereo-headset. De volgende soorten headsets van 3,5 mm worden ondersteund door de adapter:
    • Een enkele headset met een audiokabel van 3,5 mm.
    • Een dubbele headset met een audiokabel van 3,5 mm met CTIA-audiokabels van 3,5 mm.
    • Een headset met audio voor chatten via een audiokabel van 3,5 mm en game-audio via een aparte kabel met RCA- of optische aansluitingen. (Alleen audio voor chatten wordt ingeschakeld via de adapter voor stereo-headset. Voor RCA/optische aansluitingen [game-audio] volgt u de instructies van de fabrikant voor aansluiting op de console.)
    • Een bekabelde Xbox 360-headset met een audiokabel van 2,5 mm. Sluit de adapter voor stereo-headset aan via de adapter van 2,5 naar 3,5 mm die bij de adapter voor Xbox One-stereo-headset is geleverd.

Opmerkingen

• Xbox 360 draadloze hoofdtelefoons zijn niet compatibel met Xbox One.
  • Oudere edities van de Xbox 360-headset met de volgende adapter werken niet omwille van het ontwerp van de aansluiting.
Een illustratie van een oudere adapter voor Xbox 360-headset

Adapter voor stereo-headset gebruiken

Knoppen op de adapter voor Xbox One-stereo-headset
Een illustratie van de adapter voor Xbox One-stereo-headset, met de bediening genummerd volgens de tekst die volgt na de afbeelding
  1. Balans game
  2. Balans chatten
  3. Volume omhoog
  4. Volume omlaag
  5. Dempen

Balans game/chatten: Deze twee knoppen passen de mix van het geluid in de game en het chatgeluid aan. Standaard is de mix 50/50, maar u kunt deze aanpassen van 100/0 tot 0/100. Als u bijvoorbeeld meer volume in de game dan volume voor chatten wilt, drukt u op de knop met het controllerpictogram tot u het gewenste volume bereikt. Er klinkt een signaal wanneer u 100 procent hebt bereikt.

Dempen: Met deze knop dempt u uw geluid tijdens het chatten, zodat andere gebruikers u niet kunnen horen. Hiermee wordt het geluid van de game/muziek/app niet gedempt. Deze knop heeft een oranje lampje om aan te duiden dat u gedempt bent. Dit lampje brandt alleen als er een headset is aangesloten op de adapter.

Volume: Met de knoppen volume omhoog en volume omlaag regelt u alle geluid naar uw headset, inclusief geluid in de game en tijdens het chatten. Als u het geluid van de game en het chatten niet evenveel wilt verhogen, past u gewoon de balans geluid game/chatten aan (zie "Balans game/chatten" hierboven).

Problemen en vragen over adapter voor stereo-headset

Zie de volgende onderwerpen als u een vraag of probleem hebt over de adapter voor stereo-headset.

Adapter voor stereo-headset werkt niet

Controleer het volgende als uw adapter voor stereo-headset niet goed werkt:

• Hebt u de software van uw controller bijgewerkt ter ondersteuning van de adapter voor stereo-headset?
  • Zorg dat er nieuwe batterijen in uw controller zitten. Als de batterijen bijna leeg zijn, worden bepaalde functies van de controller, zoals geluid en trillen, uitgeschakeld om het resterende vermogen te sparen.
  • Zorg dat uw adapter voor stereo-headset goed is aangesloten op de controller en dat de kabel van 3,5 mm van uw stereo-headset goed is aangesloten op de adapter. U kunt controleren dat deze goed is aangesloten als u op de dempknop drukt en het lampje gaat branden. Als het lampje voor dempen gaat branden en u uw controller hebt bijgewerkt maar uw headset niet werkt, raadpleegt u de handleiding of de fabrikant.
  • Probeer uw adapter voor stereo-headset indien mogelijk op een andere controller. Als de adapter werkt op de tweede controller, probeert u de eerste controller opnieuw bij te werken. Als dat niet lukt, moet de controller worden vervangen. Ga naar Apparaatondersteuning om een vervangend exemplaar te bestellen.
  • Bluetooth ondersteunt geen aangesloten apparaten, inclusief headsets. Voor het beste resultaat kunt u uw headset direct op de audio-aansluiting van uw pc aansluiten wanneer u verbinding maakt via Bluetooth.

Mijn controller maakt geen verbinding nadat ik mijn adapter voor stereo-headset heb aangesloten

Als uw Xbox One-controller niet werkt of de verbinding wordt verbroken wanneer u uw adapter voor stereo-headset hebt aangesloten, koppel de adapter dan los en werk uw controller bij zonder de adapter. Sluit de adapter voor headset weer aan op de controller wanneer de controller is bijgewerkt. Als u wordt gevraagd een andere update voor de adapter te installeren, installeer die update dan ook.

Opmerking Deze oplossing werd bijgewerkt in de systeemupdate voor Xbox One van juni 2014. Als u eerder had geprobeerd de controller bij te werken, maar dat niet is gelukt, probeer het dan opnieuw.

Als de verbinding met uw controller nog steeds wordt verbroken wanneer u de update hebt uitgevoerd, moet u de controller vervangen. Ga naar Apparaatondersteuning om een vervangend exemplaar te bestellen.

Er is te veel geluid van de game of chatten

Als u zowel geluid van de game als chatten hebt aangesloten op de adapter, gebruikt u de knop Balans game of Balans chatten om het geluidsniveau naar wens te verhogen of te verlagen.

Uw adapter voor stereo-headset is kapot

Als uw Adapter voor Xbox One-stereo-headset kapot is, kunt u een vervangende adapter bestellen in Apparaatondersteuning.