Problemen met de Xbox draadloze adapter voor Windows oplossen

Op deze pagina

De automatische installatie van de adapter is niet voltooid

De stuurprogramma's voor de Xbox draadloze adapter voor Windows maken deel uit van het besturingssysteem Windows 10, daarom zou de adapter automatisch moeten worden geïnstalleerd. Als dat niet werkt, probeer dan de volgende oplossingen:

• Zorg ervoor dat uw apparaat met Windows 10 verbonden is met het internet.
  • Zorg dat uw apparaat met Windows 10 up-to-date is. Ga hiervoor naar Windows Update op uw apparaat en controleer of er updates beschikbaar zijn.
  • Start uw apparaat opnieuw en probeer het nogmaals.
  • Zorg dat uw USB-poorten niet zijn uitgeschakeld in uw Apparaatbeheer.
  • Probeer een andere USB 2.0- of 3.0-poort.
  • Probeer de stuurprogramma's opnieuw te installeren als ze slechts gedeeltelijk zijn geïnstalleerd. Daarvoor moet u de stuurprogramma's verwijderen. Volg deze stappen om deze procedure te voltooien:
  1. Ga naar uw Apparaatbeheer.
  2. Zoek Xbox draadloze adapter voor Windows in het deel Netwerkadapters.
Het venster Apparaatbeheer van Windows waarin de categorie Netwerkadapters is uitgevouwen en 'Xbox draadloze adapter voor Windows' is geselecteerd
  1. Klik op Xbox draadloze adapter voor Windows om het venster Eigenschappen te openen.
  2. Klik op het tabblad Stuurprogramma.
Het tabblad Stuurprogramma van het venster Eigenschappen in Windows voor de Xbox draadloze adapter voor Windows, waarbij de optie Stuurprogrammagegevens is gemarkeerd
  1. Klik op de knop Verwijderen op het tabblad Stuurprogramma.
  2. Selecteer De stuurprogramma's voor dit apparaat verwijderen op het venster voor bevestiging.
Het bevestigingsvenster voor 'De stuurprogramma's voor dit apparaat verwijderen', waarbij de knop OK is gemarkeerd
  1. Ontkoppel de Xbox draadloze adapter voor Windows en start uw apparaat met Windows 10 opnieuw. Sluit de adapter aan wanneer het apparaat weer is opgestart.
  2. Als de Xbox draadloze adapter voor Windows nog steeds niet wordt geïnstalleerd, volgt u alle bovenstaande stappen nog één keer nauwgezet. Als dat niet werkt, moet uw adapter worden vervangen. Zie Hoe u uw Xbox draadloze adapter voor Windows kunt laten repareren.

De adapter werkte maar reageert nu niet meer

Als uw adapter was geïnstalleerd en werkte, maar niet meer reageert nadat u uw computer hebt geactiveerd vanuit slaapstand, is het mogelijk dat de functie Activeren op draadloos niet standaard is ingeschakeld. U kunt deze functie meestal beheren via het stuurprogramma van de USB-controller.

Er zijn twee oplossingen voor dit probleem:

1. Ontkoppel het apparaat en sluit het weer aan terwijl uw apparaat met Windows 10 is ingeschakeld.
  2. Als dat niet werkte, kunt u de eigenschappen aanpassen om Activeren op draadloos in te schakelen. Zorg dat u Apparaat toestaan om de computer te activeren hebt geselecteerd in het venster Eigenschappen van de Xbox draadloze adapter voor Windows. Volg hiervoor deze stappen:
  1. Ga naar uw Apparaatbeheer.
  2. Selecteer Draadloze adapter voor Windows in het deel Netwerkadapters.
Het venster Apparaatbeheer van Windows waarin de categorie Netwerkadapters is uitgevouwen en 'Xbox draadloze adapter voor Windows' is geselecteerd
  1. Klik op Xbox draadloze adapter voor Windows om het venster Eigenschappen te openen.
  2. Klik op het tabblad Energiebeheer.
  3. Selecteer Dit apparaat toestaan de computer te activeren en selecteer OK.
Het tabblad Energiebeheer van het venster Eigenschappen in Windows voor de Xbox draadloze adapter voor Windows, waarbij de optie 'Dit apparaat mag de computer uit de slaapstand halen' is geselecteerd en de knop OK is gemarkeerd

De controller koppelt niet met de adapter

Probeer de volgende oplossingen als de instructies voor koppelen niet werken:

• Zorg dat u zich binnen het bereik van de adapter (maximaal 6 meter) en in het zicht van de controller bevindt.
  • Als u een Xbox-controller hebt, probeer uw controller dan opnieuw te koppelen met de console; druk hiervoor op de verbindingsknop op de console en daarna op de verbindingsknop op de controller. De lampjes knipperen en blijven branden wanneer het koppelen is geslaagd. Als uw controller niet wordt gekoppeld, ligt het probleem bij de draadloze adapter voor Windows. Zie De Xbox draadloze adapter voor Windows instellen als uw controller niet koppelt met uw console.
  • Koppel uw adapter los, start uw apparaat opnieuw, sluit de adapter weer aan (indien mogelijk op een andere poort) en probeer het opnieuw.

Problemen met geluid van headset via de controller

Als u problemen met geluid ervaart met uw controller die is gekoppeld met uw Xbox draadloze adapter voor Windows, probeer dan de volgende oplossingen:
  • Zorg dat u zich binnen het bereik van de adapter (maximaal 6 meter) en in het zicht van de controller bevindt.
  • Controleer of uw controller is bijgewerkt:
    • Op een Xbox One-console: Ga naar Instellingen en daarna naar Accessoires. Selecteer uw controleer en kijk of er een update beschikbaar is. Installeer de update als deze beschikbaar is. Zie Uw Xbox One-controller updaten voor meer informatie.
    • Op een apparaat met Windows 10: (Beschikbaar vanaf 12 november 2015) Download de "Xbox Accessoires"-app in de Windows Store.  Dit is een andere app dan de Xbox-app. Met de app kunt u uw controller updaten.

Opmerkingen
      • Deze app is alleen beschikbaar in Windows 10.
      • De app is beschikbaar voor 12 november, maar de functie om controllers te updaten zal pas beschikbaar zijn vanaf 12 november.
    • Zorg dat er geen draadloze interferentie is. Interferentie kan uw draadloze signaal verzwakken, wat de prestaties voor geluid kan beïnvloeden.

De verbinding tussen de controller en de adapter wordt vaak verbroken

Als de verbinding tussen uw controller en de Xbox draadloze adapter voor Windows vaak wordt verbroken, is dat meestal te wijten aan problemen in de omgeving, zoals geen goed zicht (tussen de controller en de adapter) of veel interferentie, bijvoorbeeld van metalen voorwerpen. Probeer deze suggesties om de verbinding tussen uw controller en adapter te verbeteren:

• Zorg dat u zich binnen het optimale bereik van de adapter bevindt (maximaal 6 meter).
  • Gebruik de USB-extender om de adapter dichter bij uw controller te plaatsen.
  • Zorg dat u een goed zicht hebt tussen uw adapter en uw controller. Gebruik de USB-extender indien nodig voor hulp. Opdat deze twee apparaten met succes zouden kunnen communiceren, moeten ze daartoe de kans krijgen met zo weinig mogelijk hindernissen.
  • Verplaats de adapter uit de buurt van metaal en plaats deze niet direct op een metalen oppervlak.

Andere problemen met controllers

Zie Xbox One draadloze controller werkt niet goed als uw probleem met de controller niet in de bovenstaande lijst staat.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen met de Xbox draadloze adapter voor Windows oplossen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?