Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows

Met de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows kunt u maximaal vier draadloze headsets en vier draadloze controllers op een computer met Microsoft Windows XP en Service Pack (SP2) of een hogere versie van Windows aansluiten.

Op deze pagina

De ontvanger aansluiten op een pc met Windows 10

1. Verwijder het groene label van de USB-aansluiting op de ontvanger.
  2. Bevestig de USB-aansluiting aan een bruikbare USB 2.0- of 3.0-poort op de computer.
  3. Windows 10 installeert automatisch stuurprogramma's voor de ontvanger. Wanneer u de pop-upmelding ziet dat de stuurprogramma's zijn geïnstalleerd, kunt u verbinding maken met uw draadloze accessoire.

Een groen lampje op de ontvanger betekent dat de eenheid werkt.
  4. Schakel het draadloze Xbox 360-accessoire in dat u met de ontvanger wilt gebruiken.
Een vinger reikt om op de Guide-knop op een Xbox 360-controller te drukken.
  1. Druk op de connect knop van de ontvanger. Het lampje knippert groen.
Een tekening benadrukt de verbindingsknop op de Xbox Gaming Receiver voor Windows.
  1. Druk op de verbindingsknop van het draadloos accessoire. Op de draadloze controller bevindt de verbindingsknop zich bijvoorbeeld aan de achterkant.
Een vinger reikt naar de verbindingsknop aan de voorkant van een Xbox 360-controller.

Groene knipperende lampjes op het accessoire en op de ontvanger geven aan dat het apparaat een verbinding tot stand probeert te brengen. Wanneer de lampjes niet meer knipperen en blijven branden, is er verbinding met het accessoire. Op een draadloze controller blijft bijvoorbeeld een van de lampjes rond de Guide-knop branden.

Een van de lampjes rond de Guide-knop op een Xbox 360-controller brandt, wat erop wijst dat de controller is verbonden met een Xbox 360-console.
  1. Open een game of de Xbox-app en test uw accessoire door op een knop te drukken, aan een trekker te trekken of een stick op de draadloze controller te bewegen.

Opmerking Als u problemen hebt om de ontvanger aan te sluiten, ga dan hieronder naar Problemen met de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows 10 oplossen.

De ontvanger aansluiten op andere versies van Windows

Stap 1: Sluit de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver aan op uw computer

1. Verwijder het groene label van de USB-aansluiting op de ontvanger.
  2. Bevestig de USB-aansluiting aan een bruikbare USB 2.0- of 3.0-poort op de computer.
Een tekening toont de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver die wordt aangesloten op een USB-poort aan de voorkant van een desktopcomputer. Een tekening toont de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver die wordt aangesloten op een USB-poort aan de achterkant van een desktopcomputer.

Opmerking De USB-poorten aan de voorkant van uw computer zijn waarschijnlijk geen bruikbare USB 2.0- of 3.0-poorten. Probeer een USB-poort aan de achterkant van de computer te gebruiken.

Een groen lampje op de ontvanger betekent dat de eenheid werkt.

1. Als de wizard Nieuwe hardware toevoegen automatisch wordt gestart, selecteert u De software automatisch installeren (aanbevolen) en selecteert u daarna Volgende.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Wanneer de wizard de software heeft geïnstalleerd, selecteert u Voltooien en gaat u hieronder naar Stap 3: sluit een draadloos Xbox 360-accessoire aan op uw computer.
    • Als de wizard er niet in slaagt de software te installeren, gaat u verder met het volgende deel, "Stap 2: Installeer de software van de Wireless Gaming Receiver".

Stap 2: Installeer de software van de Wireless Gaming Receiver

Opmerking Voordat u draadloze accessoires met uw computer kunt gebruiken, moet u misschien bepaalde software op de computer installeren.

De software van de disc installeren

1. Plaats de installatiedisc in het cd- of dvd-station van uw computer.
  2. Als Setup niet automatisch start, gaat u naar het cd- of dvd-station en voert u daar het Setup-programma uit.
  3. Volg de stappen in de wizard om de software te installeren. Start desgevraagd de computer opnieuw op.

Stap 3: Sluit een draadloos Xbox 360-accessoire aan op uw computer

1. Schakel het draadloze Xbox 360-accessoire in dat u met de ontvanger wilt gebruiken.
Een vinger reikt om op de Guide-knop op een Xbox 360-controller te drukken.
  1. Druk op de connect knop van de ontvanger. Het lampje knippert groen.
Een pijl wijst naar de verbindingsknop op een draadloze ontvanger.
  1. Druk op de verbindingsknop van het draadloos accessoire. Op de draadloze controller bevindt de verbindingsknop zich bijvoorbeeld aan de achterkant.
Een vinger reikt naar de verbindingsknop aan de voorkant van een Xbox 360-controller.

Groene knipperende lampjes op het accessoire en de ontvanger geven aan dat het apparaat een verbinding tot stand probeert te brengen. Wanneer de lampjes niet meer knipperen en blijven branden, is er verbinding met het accessoire. Op een draadloze controller blijft bijvoorbeeld een van de lampjes rond de Guide-knop branden.

Een van de lampjes rond de Guide-knop op een Xbox 360-controller brandt, wat erop wijst dat de controller is verbonden met een Xbox 360-console.

Problemen met de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows 10 oplossen

Het groene lampje op de ontvanger brandt niet

Wanneer u de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows aansluit op een USB 2.0- of 3.0-poort, gaat het groene lampje op de ontvanger niet branden. Dat kan gebeuren in de volgende gevallen:

• De Wireless Gaming Receiver is niet goed aangesloten op de USB-poort.
  • Het apparaatstuurprogramma voor de Wireless Gaming Receiver werkt niet zoals verwacht of Windows 10 is verouderd.
  • De USB-hub is overbelast.
Oplossingen
  • Controleer de USB-verbinding. Zorg dat de Wireless Gaming Receiver voor Windows is aangesloten op een bruikbare USB 2.0- of 3.0-poort op de computer. De beste manier om de verbinding te controleren is de Wireless Gaming Receiver los te koppelen van de USB-poort en deze daarna weer aan te sluiten. Als het lampje nog steeds niet brandt, probeert u de ontvanger aan te sluiten op een andere USB 2.0- of 3.0-poort op de computer.
  • Controleer of er updates van Windows 10 zijn:
    1. Selecteer Instellingen in het Startmenu.
    2. Selecteer Update en beveiliging.
    3. Selecteer Controleren op updates. Als er updates beschikbaar zijn, zal Windows deze automatisch installeren.
    4. Probeer de ontvanger opnieuw te gebruiken wanneer uw apparaat de update heeft gedownload en toegepast.

Opmerkingen

• Raadpleeg de documentatie van uw game voor informatie over hoe u accessoires kunt configureren voor een specifieke game.
  • Stuurprogramma's voor Xbox-controllers en -accessoires zijn inbegrepen in Windows 10, u hoeft dus geen andere software dan updates voor Windows 10 te downloaden of te installeren.

Problemen met de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor andere versies van Windows oplossen

Het groene lampje op de ontvanger brandt niet

Wanneer u de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows aansluit op een USB 2.0- of 3.0-poort, gaat het groene lampje op de ontvanger niet branden. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

• De Wireless Gaming Receiver is niet goed aangesloten op de USB-poort.
  • Het apparaatstuurprogramma voor de Wireless Gaming Receiver werkt niet zoals verwacht of het stuurprogramma is verouderd.
  • De USB-hub is overbelast.

Oplossingen

• Controleer de USB-verbinding. Zorg dat de Wireless Gaming Receiver voor Windows is aangesloten op een bruikbare USB 2.0- of 3.0-poort op de computer. De beste manier om de verbinding te controleren is de Wireless Gaming Receiver los te koppelen van de USB-poort en deze daarna weer aan te sluiten. Als het lampje nog steeds niet brandt, probeert u de ontvanger aan te sluiten op een andere USB 2.0- of 3.0-poort op de computer.
  • Controleer het apparaatstuurprogramma. Volg deze stappen om te controleren of u het recentste stuurprogramma hebt:
    1. Open Apparaatbeheer. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

Voor Windows 8 en Windows RT

1. Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en tik op Zoeken. Of als u een muis gebruikt, wijst u naar de rechterbenedenhoek van het scherm en klikt u op Zoeken.
        2. Voer devmgmt.msc in en tik of klik op Apparaatbeheer in de zoekresultaten.

Voor Windows 7 en Windows Vista

1. Klik op Start en vervolgens op Uitvoeren.
        2. Typ devmgmt.msc in het vak Uitvoeren en klik op OK.
    2. Zoek XBOX 360 Randapparatuur in de lijst met verschillende apparaten.
    3. Tik of klik op het plusteken (+) links van XBOX 360 Randapparatuur om alle randapparatuur voor Xbox 360 die is aangesloten op de computer weer te geven.
    4. Zoek Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows en dubbelklik erop. Het dialoogvenster Eigenschappen van Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows wordt geopend.
    5. Controleer dat in het gedeelte Apparaatstatus van het dialoogvak de tekst "Apparaat werkt correct" wordt weergegeven.
      Het dialoogvenster Eigenschappen van Xbox 360 Wireless Receiver

Als het apparaat niet verschijnt in Apparaatbeheer of als in het gedeelte Apparaatstatus niet staat dat het apparaat werkt, controleert u dat de software correct is geïnstalleerd. Zie Stap 3: Sluit een draadloos Xbox 360-accessoire aan op uw computer hierboven.

• Controleer de USB-poort. USB-hubs kunnen slechts een beperkt aantal USB-apparaten van stroom voorzien. Het is mogelijk dat uw USB-hub niet genoeg stroom kan bieden voor alle apparaten die erop zijn aangesloten.
        Opmerking De USB-poorten aan de achterkant van een pc zijn meestal bruikbare poorten. De USB-poorten aan de voorkant van een pc zijn wellicht onbruikbaar.

Volg deze stappen om te voorkomen dat u het maximale vermogen overschrijdt dat de USB-hub kan leveren:
        1. Sluit de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver voor Windows rechtstreeks aan op een bruikbare USB 2.0- of 3.0-poort aan de achterkant van de computer.
        2. Controleer dat het groene lampje op de Wireless Gaming Receiver brandt.

Als het probleem is opgelost met deze stappen, raden we aan dat u de andere USB-apparaten verplaatst naar een bruikbare USB 2.0- of 3.0-hub.