De Xbox draadloze adapter voor Windows instellen

Je kunt je Xbox draadloze Adapter voor Windows 10 instellen op elk apparaat met Windows 10, en je kunt je Xbox draadloze adapter voor Windows instellen op elke tablet, laptop of desktopcomputer met Windows 10, 8.1 of 7. Je stelt de adapter in met twee stappen: de adapter aansluiten op je apparaat en je controller koppelen.

De adapter aansluiten op je apparaat

Zorg ervoor dat je Windows-apparaat up-to-date is en dat je bent verbonden met internet.

Sluit de adapter aan op de USB 2.0- of 3.0-poort op je Windows-apparaat en de installatie gaat automatisch van start. Stuurprogramma's voor de adapter zijn ingebouwd in het Windows-besturingssysteem.

Opmerking Zie Functionaliteit van Xbox draadloze controller in besturingssystemen voor meer informatie.

Tekening van een laptopcomputer met een Xbox draadloze adapter voor Windows die is aangesloten op een USB-poort aan de zijkant

Als je de adapter op een desktop of ander apparaat gebruikt waarbij de USB-poort niet naar de controller is gericht of wordt geblokkeerd door metalen voorwerpen, gebruik je de bijgeleverde USB-extender zodat je geen last hebt van draadloze interferentie en goed zicht hebt op je controller.

De Xbox draadloze adapter voor Windows staat afgebeeld op een bureau naast een monitor en is via de USB-verlengkabel aangesloten op een computer onder het bureau

Uw controller koppelen

Als je al eerder een Xbox One draadloze controller hebt gebruikt, weet je al hoe je een controller koppelt met een console, of in dit geval de Xbox draadloze adapter voor Windows.

In deze tekening geeft een stippellijn een Xbox-controleer aan die communiceert met een laptopcomputer via de Xbox draadloze adapter voor Windows

Volg deze stappen om je controller te koppelen met de Xbox draadloze adapter voor Windows:

1. Sluit de Xbox draadloze adapter aan op je Windows 10-apparaat (zodat de adapter stroom krijgt) en druk op de knop op de Xbox draadloze adapter.
  2. Zorg ervoor dat de controller aan staat en druk op de verbindingsknop van de controller. Het lampje van de controller knippert terwijl de verbinding tot stand wordt gebracht. Zodra de controller is verbonden, blijven de lampjes op de adapter en op de controller branden.

Op sommige pc's, zoals Microsoft Surface Studio, is draadloze ondersteuning ingebouwd. Hiermee kun je jouw draadloze controller aansluiten via Een apparaat toevoegen in Instellingen. Je kunt deze methode ook gebruiken om verbinding te maken met behulp van je Xbox draadloze adapter voor Windows. Je hoeft dan niet op de knop van de adapter te drukken.

1. Ga op je pc naar Instellingen > Apparaten.
  2. Kies Bluetooth- of ander apparaat toevoegen.
  3. Selecteer Alle overige apparaten.
  4. Selecteer Xbox draadloze controller.
  5. Klik op Gereed.

Zie Problemen met de Xbox draadloze adapter voor Windows oplossen als je problemen hebt met het instellen van je adapter of controller.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "De Xbox draadloze adapter voor Windows instellen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?