De Game DVR-instellingen in Windows 10 aanpassen

Om de video, audio en schermopnamen naar uw wens vast te leggen, hebben we instellingen voor toetsenbordsneltoetsen, achtergrondopname, videocodering en meer gemaakt. In dit artikel worden de beschikbare instellingen via de Xbox-app en de gamebalk beschreven.

Op deze pagina

Game DVR-instellingen in de Xbox-app

Open de Xbox-app om de Game DVR-instellingen in de Xbox-app te openen. Selecteer Instellingen en Game DVR om de volgende categorieën te zien:

Toetsenbordsneltoetsen
Achtergrondopname
Gameclips
Opnames opslaan
Audio
Videocodering

Toetsenbordsneltoetsen

Er zijn standaardsneltoetsen voor Game DVR in Windows 10 en u kunt ook uw eigen voorkeuren instellen. Wanneer u zelf een sneltoets instelt, blijft de standaardsneltoets ook werken.

U kunt onder andere de volgende sneltoetsen instellen:

Met Gamebalk openen opent u de gamebalk tijdens het gamen.
Met Dat opnemen slaat u de laatste momenten van de game op als een video-opname, als Achtergrondopname is ingeschakeld.
Met Opname starten/stoppen begint een video-opname of stopt een opname.
Met Schermopname maken wordt een schermopname gemaakt.
Met De opnametimer tonen/verbergen ziet u de lengte van de huidige opname of verbergt u deze om afleidingen te vermijden.
Met Microfoonopnamen aan/uit kunt u audio opnemen via de microfoon, zodat u commentaar onder uw video kunt zetten.

Aangepaste toetsenbordsneltoetsen opslaan:

1. Als u zelf een sneltoets wilt instellen, selecteert u het veld Je sneltoets en drukt u op de toetsen die u voor deze functie wilt gebruiken. Sneltoetsen moeten minstens Control (Ctrl), Shift of Alt plus minstens één andere toets bevatten.
  2. Als u op toetsen drukt die al aan een standaardfunctie zijn toegewezen, bijvoorbeeld Control + C (kopiëren), worden deze niet in het veld weergegeven.
  3. Als u een van uw sneltoetsen wilt verwijderen, selecteert u het pictogram Annuleren naast de sneltoets.
  4. Selecteer Opslaan aan het eind van het gedeelte Toetsenbordsneltoetsen om uw sneltoetsen op te slaan.

Opmerking
Als u uw sneltoetsen op de gamebalk wilt zien of wijzigen, opent u deGamebalk, daarna Instellingen en selecteert u vervolgens de tab Sneltoetsen. Ga naar Game DVR-instellingen op de gamebalk.

Achtergrondopname

Achtergrondopname is voor die momenten dat er iets leuks gebeurt en dat u wilde dat u aan het opnemen was. Wanneer u deze functie inschakelt (standaard is deze uitgeschakeld), worden de laatste momenten van een game gevolgd, zodat u het onvergetelijke moment kunt opnemen voordat het voorgoed verdwenen is.

Opmerking
Achtergrondopname kan de game trager maken, doordat er wat hulpbronnen van de pc nodig zijn om de game te registreren op de achtergrond.

Wanneer Achtergrondopname is ingeschakeld, kunt u het volgende aanpassen:

• Hoe lang de clip wordt, door de optie Opname van de laatste [tijdsperiode] aan te passen. Selecteer een tijdsperiode om de beschikbare opties te bekijken.
  • Of u Achtergrondopname wilt inschakelen wanneer u op de batterij werkt, omdat het meer stroom gebruikt dan bij gewoon opnemen.
  • Of u Achtergrondopname wilt inschakelen wanneer u een draadloos scherm gebruikt, aangezien hiervoor resources van de GPU worden gebruikt.

Opmerking
Open Gamebalk om de instellingen voor Achtergrondopname te zien of te wijzigen. U vindt Achtergrondopname op het tabblad Algemeen. Ga naar Game DVR-instellingen op de gamebalk.

Gameclips

Stel de maximale opnametijd voor een clip in, zodat deze automatisch wordt opgenomen wanneer deze lengte wordt bereikt. Selecteer een tijdsperiode om de beschikbare opties te bekijken.

Opmerking
Open Gamebalk om de maximale opnametijd op de gamebalk te wijzigen. U vindt Clips op het tabblad Algemeen. Ga naar Game DVR-instellingen op de gamebalk.

Opnames opslaan

Met Opnames opslaan ziet u de map waarin uw schermopnamen en gameclips worden opgeslagen. Selecteer Map openen om deze bestanden weer te geven.

Audio

Audio biedt u de optie om met of zonder geluiden uit de game en met uw microfoon op te nemen, en om de audiokwaliteit te selecteren.

• Als u gamegeluiden bij uw gameclips wilt opnemen, schakelt u Audio opnemen als ik gameclips opneem in.
  • Als u een andere geluidskwaliteit dan de standaardkwaliteit wilt kiezen, selecteert u de optie naast Audiokwaliteit.
  • Als u uw commentaar via de microfoon wilt opnemen, schakelt u Mijn microfoon opnemen wanneer ik een gameclip opneem in.

Opmerking Open Gamebalk om de audio-instellingen op de gamebalk te wijzigen. U vindt de audio-instellingen op het tabblad Audio. Ga naar Game DVR-instellingen op de gamebalk.

Videocodering

Met Videocodering kunt u de videokwaliteit en resolutie selecteren. Videokwaliteit bepaalt het aantal frames per seconde (fps) en de bitsnelheid (mbps, megabits per seconde). De kwaliteit van gameclips is standaard 10 mbps bij 1080p en 4,5 mbps bij 720p, met een framesnelheid van 30 fps.

Selecteer de opties voor Videokwaliteit: Standaard (30 fps, lagere bitsnelheid), Hoog (30 fps, hogere bitsnelheid) of Zeer hoog (60 fps, hogere bitsnelheid). Opnemen op 60 fps is alleen beschikbaar in de Windows 10 Anniversary Edition.

Voor een hogere kwaliteit en resolutie moet de pc in het algemeen harder werken, waardoor hij trager kan worden. De optie Zeer hoog wordt alleen aanbevolen voor krachtige gamecomputers. U kunt de verschillende instellingen uitproberen om de beste instellingen voor uw pc te vinden.

De maximale videoresolutie is de gameresolutie: tot 1080p. Gameclips worden opgenomen in de resolutie die in de game is opgegeven, tot maximaal 1080p. Voor games die in een hogere resolutie worden gespeeld, worden de gameclips naar het geselecteerde niveau verlaagd.

Hoe videokwaliteit en videoresolutie samenwerken:

Resolutie

720p

1080p

Kwaliteit

Standaard
(30 fps, lagere bitsnelheid)

​4,5 mbps

​10 mbps

Hoog
(30 fps, hogere bitsnelheid)

​9 mbps

​20 mbps

Zeer hoog
(60 fps, hogere bitsnelheid)

​9 mbps

​20 mbps

Game DVR-instellingen op de gamebalk

Als u instellingen op de gamebalk wilt openen, drukt u op het Windows-logo + G en selecteert u Instellingen. De gamebalk bevat enkele instellingen die u ook tegenkomt in de instellingen van de Xbox-app. Het maakt niet uit waar u de instellingen wijzigt: ze gelden op beide locaties.

Op het scherm Instellingen bevinden zich drie tabbladen: Algemeen, Sneltoetsen en Audio.

Algemeen

De instellingen voor Achtergrondopname op de gamebalk zijn dezelfde als de instellingen in de Xbox-app. Deze worden verderop beschreven. Ga naar Achtergrondopname voor meer informatie.

De instelling voor Clips op de gamebalk is dezelfde als de instelling voor Gameclips in de Xbox-app. Deze is eerder beschreven. Ga naar Gameclips voor meer informatie.

Selecteer Tips tonen als ik een game start voor meer informatie over het gebruik van de gamebalk wanneer je de game start.

Selecteer Open de gamebalk met op een controller als u met één knop toegang wilt tot de gamebalk vanaf uw Xbox One-controller.

Selecteer Show Game bar when I play full-screen games Microsoft has verified als u de gamebalk op het scherm wilt zien als u een game in volledig scherm speelt.

Selecteer Dit als game onthouden als de gamebalk moet herkennen dat het programma waarmee u deze hebt geopend, een game is die met de gamebalk kan worden opgenomen.

Sneltoetsen

Sneltoetsen op de gamebalk zijn hetzelfde als de instellingen voor Sneltoetsen in de Xbox-app. Deze zijn eerder beschreven. Ga naar Toetsenbordsneltoetsen voor meer informatie.

Audio

De instellingen voor Audio op de gamebalk zijn dezelfde als de instellingen voor Audio in de Xbox-app. Deze zijn eerder beschreven. Ga naar Audio voor meer informatie.