Vrienden, volgers en favorieten beheren in de Xbox-app

Lees hoe u een vriendenlijst kunt maken en beheren met de Xbox-app.

• Vrienden krijgen updates uit uw activiteitsfeed en kunnen contact met u opnemen via partychat en berichten. Als u gamers toevoegt als vriend, wordt u hun volger totdat ze u ook als vriend toevoegen.
  • Volgers zijn mensen die updates uit uw activiteitsfeed willen zien. Ze hebben u toegevoegd als vriend. Maar ze verschijnen pas als volgers in uw lijst als u hen ook toevoegt als vriend. Op dat moment verandert hun status van volger naar vriend in jouw lijst.
  • Favorieten zijn de personen met wie je het vaakst speelt (je kunt immers wel 1000 vrienden hebben).

Op deze pagina

Vrienden toevoegen

Een van de beste functies van Xbox Live is dat je vrienden kunt vinden voor een online game. Ook al wordt uw vriendenlijst groter naarmate u vriendverzoeken stuurt en accepteert, u ziet altijd dezelfde lijst, welke game u ook speelt. U kunt tot wel 1000 vrienden hebben. Als mensen in uw vriendenlijst staan, kunt u ze snel online vinden en samen nieuwe games beleven.

Personen zoeken om als vriend toe te voegen

Via het vak Personen of clubs zoeken boven de vriendenlijst aan de rechterkant kunt u snel bestaande vrienden vinden aan de hand van hun gamertag of hun echte naam, als u die weet. U kunt ook op de naam van de game zoeken om snel te zien welke vrienden een bepaalde game spelen.

Als de gamertag die u zoekt, niet van een a gamer in uw vriendenlijst is, krijgt u een melding dat er geen overeenkomende vrienden zijn. Gebruik eventueel zoekknop om in de complete lijst met Xbox-gebruikers te zoeken.

Bericht 'Geen overeenkomende vrienden...'
  1. Selecteer Personen of clubs zoeken naast het zoekpictogram.
  2. Typ de gamertag van de vriend. Als een gamer met die gamertag wordt gevonden, wordt het profiel van de betreffende gamer weergegeven.
  3. Selecteer Vriend toevoegen om deze gamer te volgen.

Deze gamer verschijnt direct in uw vriendenlijst, maar de gamer ziet u pas als volger als hij of zij u als vriend heeft toegevoegd.

Vrienden van vrienden

U kunt ook nieuwe vrienden zoeken door de volgers van uw huidige vrienden weer te geven:

1. Selecteer een van uw vrienden in uw vriendenlijst. Het profiel van die vriend wordt weergegeven.
  2. Selecteer het tabblad Volgend om de lijst met vrienden, volgers en favorieten van uw vriend weer te geven.
Het tabblad Volgende toont de lijst van een vriend met vrienden, volgers en favorieten.
  1. Selecteer de vriend die je wilt toevoegen. Het profiel van die gamer wordt weergegeven.
  2. Selecteer Vriend toevoegen om deze gamer te volgen. Gamers die u zo selecteert, verschijnen direct in uw vriendenlijst, maar zij zien u pas als volger als ze u hebben toegevoegd als vriend.

Suggesties voor vrienden

Boven in uw vriendenlijst staat een klein aantal suggesties voor vrienden. Dit zijn mensen die je kent, met wie je onlangs samen hebt gespeeld of die jou onlangs zijn gaan volgen. Hier staan ook belangrijke Twitch-bijdragers bij. Je kunt de gamers uit de suggestielijst heel gemakkelijk als vriend toevoegen of ze uit je suggestielijst verwijderen.

Een scherm toont een lijst met suggesties voor vrienden.

Je kunt het volgende doen met de suggestielijst:

• Selecteer X om de suggesties te verbergen.
  • Selecteer + (plusteken) om een gamer aan uw vriendenlijst toe te voegen.
  • Selecteer (minteken) om aan te geven dat u Geen interesse hebt.
  • Selecteer Meer weergeven om meer suggesties te zien.

De relatie met vrienden aanpassen

Doe het volgende om de relatie met vrienden aan te passen vanuit de Xbox-app:

1. Selecteer de vriend in uw vriendenlijst. Het bijbehorende profiel wordt dan weergegeven.
  2. Selecteer Meer en selecteer Vriendschap wijzigen.
Een scherm toont de vriendenlijst met één vriend geselecteerd. Boven de gegevens van die vriend staat een contextmenu met opties voor 'Vriendschap wijzigen', 'Dempen bij chatten' en 'Blokkeren'.
  1. Geef aan of je deze gamer als vriend of als favoriet wilt instellen. U kunt ook wijzigen of de betreffende gamer uw echte naam kan zien, of u kunt de gamer helemaal uit uw vriendenlijst verwijderen.
Op een scherm krijgt u de opties om de geselecteerde gamer een vriend of favoriet te maken, en om die vriend te verwijderen.

Opmerking Als u vrienden uit uw vriendenlijst verwijdert, betekent dit niet automatisch dat u ook uit hun vriendenlijst wordt verwijderd. Als u niet wilt dat een bepaalde gamer uw activiteiten kan zien of u kan contacteren, kunt u die gamer blokkeren.

Een gamer blokkeren of rapporteren:

Indien nodig kunt u een gamer vanuit de Xbox-app Blokkeren of Rapporteren. Gamers die door u zijn geblokkeerd, kunnen uw activiteitsfeed niet zien en geen contact met u opnemen. Rapporteren is een manier om Xbox attent te maken op een gamer die zich niet aan de regels houdt. Zie de volgende richtlijnen voor meer informatie: