Gameclips opnemen met Game DVR op Windows 10

Maak gameclips en schermopnamen van de games die u graag speelt, op Xbox Live, Steam of andere services, en deel ze met al uw sociale netwerken.

Druk op de toets met het Windows-logo + G op uw pc met Windows 10 om schermopnames en gameclips te maken.

Gameclips en schermopnames die u hebt gemaakt met Game DVR, zijn te vinden in de Xbox-app > Game DVR > Op deze pc. Standaard worden de opnames opgeslagen in uw map Video's, in de map Opnames. Elke video en schermopname wordt geïdentificeerd met de titel en metagegevens van de game, waar u kunt zien wanneer de opname is gemaakt.

Op deze pagina

Game DVR gebruiken om een gameclip op te nemen op Windows 10

Terwijl u een game speelt, drukt u op de toets met het Windows-logo + G om de gamebalk te openen. Als een programma al is geïdentificeerd als een game, verschijnt de gamebalk, zoals hieronder te zien:

Een tekening van de Gamebalk, met bedieningselementen van 1 tot 6, wat overeenkomt met de volgende beschrijvingen
  1. Via de Xbox-knop wordt de Xbox-app gestart, die afwisselend met uw gamerafbeelding wordt weergegeven.
  2. Druk op het camerapictogram om een schermopname te maken.
  3. Met de knop Dat opnemen worden de recentste momenten van de game opgenomen in een gameclip als opnemen op de achtergrond is ingeschakeld. Ga naar Gamebalk > Instellingen > Game opnemen op de achtergrond om dit in te schakelen.
  4. Met de knop Opnemen kunt u een opname starten en stoppen. Tijdens de opname toont een timer de lengte van de clip.
  5. Via de knop Instellingen wordt een pop-upvenster geopend waarin u de Game DVR-instellingen kunt regelen. Zie De Game DVR-instellingen in Windows 10 aanpassen voor meer informatie.
  6. Met de knop Verplaatsen kunt u wijzigen waar de Gamebalk verschijnt op het scherm.

Als u de Gamebalk voor het eerst gebruikt bij een bepaalde game, wordt u gevraagd of u de Gamebalk wilt openen. Vink het keuzevakje aan om te bevestigen dat dit programma een game is.

Sommige games kunnen opnames blokkeren. Als dat zo is, krijgt u de melding ‘Deze app kan niet worden opgenomen’.

Opmerkingen

• De Gamebalk verschijnt niet voor sommige pc-games in volledig scherm. Als u opnames wilt starten en stoppen zonder de Gamebalk te gebruiken, kunt u de combinatie van sneltoetsen Windows-logo + Alt + R gebruiken om de opname te starten en te stoppen. Het scherm knippert bij het begin en einde van de opname. Als opnemen op de achtergrond is ingeschakeld, kunt u met de toets met het Windows-logo + Alt + G de laatste momenten van de game opnemen.
  • Als de snelkoppelingen niet werken voor een game in volledig scherm, druk dan op de toets met het Windows-logo + G. Het scherm knippert twee keer ter bevestiging dat de game wordt herkend. Open dan de game opnieuw in volledig scherm.

Sneltoetsen

Sneltoetsen voor Game DVR zijn onder meer:

• Toets met Windows-logo + G: de Gamebalk openen
  • Toets met Windows-logo + Alt + G: de laatste momenten van de game opnemen (u kunt de opnametijd wijzigen in Gamebalk > Instellingen).
  • Toets met Windows-logo + Alt + R: opname starten/stoppen
  • Toets met Windows-logo + Alt + Print Screen: een schermopname van uw game maken
  • Toets met Windows-logo + Alt + T: de timer van de opname weergeven/verbergen
  • Toets met Windows-logo + Alt + M: microfoonopname starten/stoppen

Druk op de toets met het Windows-logo + G, selecteer Instellingen > Snelkoppelingen en wijzig de instelling als u aangepaste sneltoetsen wilt gebruiken.