Probleemoplossing Game DVR op Windows 10

Overzicht

Als u problemen hebt om gameclips op te nemen met Game DVR op Windows 10, kan deze pagina u helpen de nodige informatie te vinden om het probleem op te lossen.

Opmerking Voordat u begint met het oplossen van de volgende problemen, moet u eerst controleren of u de nieuwste versie hebt van de Xbox-app in Windows 10.

Gebruikers in de Europese Unie en Korea met Windows 10 N of Windows 10 KN die dit onderdeel willen gebruiken moeten ook het Media Feature Pack voor N- en KN-versies van Windows 10 installeren.

Probleemoplossing

Hoe kan ik een game opnemen als ik in volledig scherm speel?

Voor pc-games in volledige schermmodus ziet u geen gamebalk, maar kunt u de Windows-logotoets + Alt + R  gebruiken om opnamen te starten en te stoppen. U ziet het scherm knipperen bij het begin en einde van de opname. Als Achtergrondopname al is ingeschakeld, kunt u ook de Windows-logotoets + Alt + G gebruiken om de laatste 30 seconden (of een andere tijd als u die hebt geselecteerd) op te nemen.

Als de sneltoetsen niet werken voor een game in volledig scherm, druk dan op Win + G. U ziet het scherm twee keer knipperen ter bevestiging dat de game wordt herkend. Hierna kunt u de game weer in volledig scherm spelen en de Windows-logotoets + Alt + R en de Windows-logotoets + Alt + G gebruiken.

Wat moet ik doen als de gamebalk en de sneltoetsen niet werken?

• Zorg dat u de nieuwste updates op uw pc met Windows 10 hebt geïnstalleerd. Kies Start en Instellingen. Ga naar Update en beveiliging en selecteer Controleren op updates.
  • Controleer de Game DVR-instellingen: Selecteer Instellingen in de Xbox-app en vervolgens Game DVR. Zorg dat Gameclips en schermopnames opnemen met Game DVR is ingesteld op Aan.
  • Wanneer u een game speelt, drukt u op de Windows-logotoets + G om de gamebalk te openen. Er wordt mogelijk een scherm geopend met de vraag of u de gamebalk wilt openen. Selecteer Ja, dit is een game.
  • De game wordt mogelijk in volledig scherm afgespeeld. Zie Hoe kan ik een game opnemen als ik in volledig scherm speel? hierboven.
  • Misschien blokkeert de game aangepaste toetsenbordsneltoetsen. Zie Waarom werken mijn aangepaste toetsenbordsneltoetsen voor de gamebalk niet? hieronder.
  • Controleer of de grafische stuurprogramma’s zijn bijgewerkt. Zie Hardwarevereisten voor Game DVR op Windows 10.

Waar zijn mijn gameclips en schermopnames?

Om te zien waar uw opnamen worden opgeslagen, opent u de Xbox-app, selecteert u Instellingen en vervolgens Game DVR. Selecteer Map openen onder Opnames opslaan om uw opnamen in Verkenner te zien.

Standaard worden gameclips en schermopnamen opgeslagen in uw map Video’s in de map Opnames. Deze map kan naar verschillende plaatsen op uw pc worden verplaatst, en ook naar uw harddisk of een externe schijf.

Opname heeft slechts één of twee keer gewerkt. Hoe kan ik dit oplossen?

Soms eindigt een opname niet helemaal correct. Als dat gebeurt, moet u Game DVR opnieuw starten om het probleem op te lossen:

1. Sluit de game.
  2. Typ Taakbeheer in het zoekvak op de Windows-taakbalk en selecteer de desbetreffende bureaublad-app.
  3. Selecteer Meer details.
  4. Selecteer in de lijst met actieve processen het proces DVR-server uitzenden (bcastdvr.exe) (als dat nog aanwezig is) en selecteer Taak beëindigen.
  5. Start de game opnieuw en probeer opnieuw op te nemen.

Waarom werken mijn aangepaste toetsenbordsneltoetsen voor de gamebalk niet?

Sommige games blokkeren toetsen. In die games zullen uw aangepaste toetsenbordsneltoetsen dus wellicht niet werken. Sneltoetsen op basis van de Windows-logotoets werken altijd met de nieuwste update van Windows 10. Controleren op updates voor apps en games van Windows Store en installeer de nieuwste update van Windows 10 om de gamebalk in alle games te gebruiken.

Hoe gebruik ik de gamebalk op mijn tablet-pc?

Sneltoetsen op de gamebalk op basis van de Windows–toets werken niet op tablets zonder fysiek toetsenbord. U kunt wel uw eigen sneltoetsen maken die gebruikmaken van de toetsen op het virtuele toetsenbord. Open de Xbox-app en selecteer Instellingen. Selecteer Game DVR en voer de gewenste toetsenbordsneltoetsen in.

Hoe kan ik de gamebalk mijn naam laten vergeten?

Wanneer u de gamebalk hebt laten weten dat iets een game is door op de Windows-logotoets + G te drukken en Ja, dit is een game te selecteren, onthoudt de gamebalk dit wanneer u de game opnieuw start. Als u de gamebalk niet meer wilt gebruiken bij een game die u op deze manier hebt aangeduid, start u de game, opent u Gamebalk, selecteert u Instellingen en schakelt u Dit als game onthouden uit.

Mijn gameclips zijn leeg. Wat is er gebeurd?

Sommige games staan geen opnames toe. Als dat zo is, zijn uw opnames leeg.

Waarom kan ik geen schermopname maken?

Als er beveiligde content geopend is op uw pc, kan de schermopname een leeg scherm te zien geven.

Waarom kan ik bepaalde games niet opnemen wanneer ik mijn meerdere GPU’s ineen configuratie met een Linked Display Adapter (LDA) gebruik?

Sommige games gebruiken een pixelindeling die momenteel niet compatibel is met Game DVR in een configuratie met Linked Display Adapter (LDA).