NAT-type Xbox-app in Windows 10 geeft "Teredo kan niet kwalificeren" weer

Als u uw vrienden online niet kunt horen of als u niet kunt deelnemen aan een Xbox Live-multiplayergame of deze niet kunt hosten, ga dan naar Netwerk > Instellingen in de Xbox-app en controleer het NAT-type.

Als er Teredo kan niet kwalificeren staat, kan uw pc geen Teredo IP-adres verkrijgen.

Teredo is een netwerkprotocol dat wordt gebruikt om beveiligde communicatie tussen clients en servers tot stand te brengen en verbinding te maken tussen apparaten achter routers die NAT (Network Address Translation) gebruiken.

U kunt wellicht geen Teredo IP-adres verkrijgen als er een probleem is met uw Teredo-adapter, als een apparaat op uw netwerk het Teredo-protocol blokkeert of als er software op uw pc is geïnstalleerd die de Teredo-functie uitschakelt. Zonder Teredo IP-adres kunt u partychat niet gebruiken en kunt u niet meedoen aan multiplayergames op Xbox Live.

Opmerking Het Teredo IP-adres is alleen nodig voor de functies Xbox Live-partychat en -multiplayer. Als uw game de Xbox Live-service niet gebruikt, raadpleeg dan de site met ondersteuning voor die game voor hulp over problemen met chatten en multiplayer.

Op het scherm Netwerkinstellingen staat de waarschuwing 'Er zijn problemen met sommige services'. De services Aankoop en gebruik van content en Sociaal en Gamen staan vermeld. Op het scherm staat ook het bericht 'Je ondervindt wellicht problemen met multiplayer en partychat'.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen in de aangegeven volgorde. Ga pas naar de volgende oplossing als het probleem niet is opgelost met de vorige oplossing.

Oplossing 1: controleer of u een internetverbinding hebt

1. Start de Xbox-app op uw pc.
  2. Selecteer Instellingen > Netwerk.
  3. Controleer of Internetverbinding onder Netwerkstatus Verbonden is.

Als u geen internetverbinding hebt, moet u dat probleem oplossen met eventuele aanvullende probleemoplossing.

Oplossing 2: verwijder de Teredo-adapter en installeer de adapter daarna opnieuw

Zo kunt u de Teredo-adapter verwijderen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Start en selecteer Opdrachtregel (administrator).
  2. Voer de volgende opdracht uit vanaf de Admin-opdrachtregel:

netsh interface Teredo set state disable

3. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Start en selecteer Apparaatbeheer.
  4. Selecteer Weergeven > Verborgen apparaten weergeven.
  5. Selecteer Netwerkadapters.
  6. Zoek eventuele adapters die "Teredo" bevatten, zoals Teredo Tunneling Pseudo-Interface of Microsoft Teredo Tunneling Adapter. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de adapter en selecteer Verwijderen.
  7. Start uw pc opnieuw.

Zo kunt u de Teredo-adapter weer inschakelen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Start en selecteer Opdrachtregel (administrator).
  2. Voer de volgende opdracht uit vanaf de Admin-opdrachtregel:

netsh interface Teredo set state type=default

Opmerking De Microsoft Teredo Tunneling Adapter wordt automatisch opnieuw geïnstalleerd. Installeer de Teredo Tunneling Pseudo-Interface adapter niet handmatig in Apparaatbeheer, want dat kan problemen met de functies van Teredo veroorzaken.

Oplossing 3: controleer of Teredo in het register is uitgeschakeld door een programma of door een handmatig geconfigureerde registerwaarde

Sommige programma's kunnen de netwerkinstellingen van uw pc aanpassen, met als doel netwerkcomponenten van IPv6 (Internet Protocol versie 6) uit te schakelen, soms inclusief de adapter voor Teredo-tunneling. Voer de volgende opdrachten uit om te bepalen of Teredo is uitgeschakeld.

Controleer het registerpad iphlpsvc:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Start en selecteer Opdrachtregel (administrator).
  2. Voer de volgende opdracht uit vanaf de Admin-opdrachtregel:

reg query HKLM\System\CurrentControlSet\Services\iphlpsvc\Teredo

Als de volgende regel in het resultaat staat, is Teredo uitgeschakeld:

Typ REG_DWORD 0x4

3. U kunt Teredo weer inschakelen door de volgende opdracht in te voeren via de Admin-opdrachtregel:

netsh interface Teredo set state type=default

Controleer het registerpad TcpIp6:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Start en selecteer Opdrachtregel (administrator).
  2. Voer de volgende opdracht uit vanaf de Admin-opdrachtregel:

reg query HKLM\System\CurrentControlSet\Services\TcpIp6\Parameters

Als de volgende regel in het resultaat staat en de weergegeven waarde niet 0x0 is, is Teredo wellicht uitgeschakeld:

DisabledComponents REG_DWORD 0x8e

3. U kunt Teredo weer inschakelen door de volgende opdracht in te voeren via de Admin-opdrachtregel:

reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip6\Parameters /v DisabledComponents /t REG_DWORD /d 0x0

Sommige toepassingen stellen deze registerwaarden in om Teredo uit te schakelen wanneer de toepassing is geïnstalleerd, andere stellen ze in telkens wanneer de toepassing start. Als één van deze toepassingen op uw pc is geïnstalleerd, zorg dan dat u de meest recente versie hebt of zie de ondersteunende documentatie van de toepassing om te weten te komen hoe u Teredo-tunneling kunt inschakelen bij deze software.

* Asus Game First Service: Update naar de recentste versie of neem contact op met ondersteuning op http://asus.com/support.

U kunt het probleem ook omzeilen door de service uit te schakelen en Teredo opnieuw in te schakelen met de volgende stappen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Start en selecteer Opdrachtregel (administrator).
  2. Voer de volgende opdrachten in via de Admin-opdrachtregel om de AsusGameFirstService uit te schakelen, de AsusGameFirstService te stoppen en Teredo weer in te schakelen in het register:
    • sc config AsusGameFirstService start= disabled
    • sc stop AsusGameFirstService
    • reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip6\Parameters /v DisabledComponents /t REG_DWORD /d 0x0

Oplossing 4: controleer of de service IP Helper wordt uitgevoerd

Opdat Teredo normaal zou kunnen werken, moet de service IP Helper ingesteld zijn om automatisch te starten en te worden uitgevoerd. Zo kunt u dit controleren:

1. Voer Services in het zoekvak op uw werkbalk in (Cortana).
  2. Selecteer Services in de zoekresultaten.
  3. Controleer het Opstarttype van de volgende service om te controleren of de standaardwaarde is ingesteld:

IP Helper, Opstarttype: Automatisch

Als het standaard opstarttype van de service is gewijzigd, kunt u de standaardwaarde weer herstellen:

1. Dubbelklik op IP Helper in de toepassing Services.
  2. Selecteer Automatisch in de vervolgkeuzelijst Opstarttype in het venster Eigenschappen.
  3. Klik op de knop Starten onder Servicestatus.
  4. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.

Sommige toepassingen herconfigureren de pc-instellingen om de prestaties te optimaliseren en schakelen Windows-services uit als onderdeel van dat proces, wat soms invloed heeft op de service IP Helper. Als u één van deze toepassingen voor optimalisatie van uw pc gebruikt, noteer dan eventuele configuratiewijzigingen die deze toepassing maakt; u zal deze instellingen wellicht moeten herstellen om Xbox Live-partychat en -multiplayer te gebruiken.

Oplossing 5: controleer of de naam van de Teredo-server is ingesteld op een ongeldige waarde

Om normaal te werken, moet Teredo een geldige Teredo-servernaam gebruiken. Zo kunt u dit controleren:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Start en selecteer Opdrachtregel (administrator).
  2. Voer de volgende opdracht uit vanaf de Admin-opdrachtregel:

netsh interface Teredo show state

De standaardwaarde voor de parameter servernaam op Windows 10 is win10.ipv6.microsoft.com.

Als een andere waarde wordt weergegeven en Teredo geen IP-adres kan ophalen, kunt u deze waarde herstellen naar de standaardwaarde. Voer de volgende opdracht uit op de Admin-opdrachtregel:

netsh interface Teredo set state servername=default

Oplossing 6: controleer of er een hosts-bestandsinvoer is gebeurd, wat de verbinding met de Teredo-servers blokkeert

Sommige toepassingen blokkeren de verbinding tussen uw pc en Teredo-servers door invoeren toe te voegen aan het hosts-bestand onder C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts.

Zo kunt u controleren of Teredo de servernaam niet kan oplossen omwille van een invoer van het hosts-bestand:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Start en selecteer Opdrachtregel (administrator).
  2. Voer de volgende opdracht uit vanaf de Admin-opdrachtregel:

netsh interface Teredo show state

Als de volgende tekst wordt weergegeven, is er wellicht een hosts-bestand dat problemen veroorzaakt:

kan de servernaam niet omzetten

Zo kunt u de invoeren van uw hosts-bestand controleren:

1. Typ de volgende opdracht vanaf de Admin-opdrachtregel:

notepad.exe c:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts

2. Klik in de Kladblok-toepassing op Bewerken > Zoeken. Typ win10.ipv6.microsoft.com en klik op Volgende zoeken.
  3. Als er een invoer met die servernaam wordt gevonden, verwijder dan die invoer en sla het hosts-bestand op.

Oplossing 7: controleer of de Teredo-verbinding wordt geblokkeerd door de home-router wanneer een IPv6-verbinding wordt gedetecteerd

Sommige home-routers blokkeren de Teredo-verbinding als ze detecteren dat een IPv6-verbinding aanwezig is op de WAN-interface van de router. Opdat Teredo normaal zou kunnen werken, moet de router geconfigureerd zijn om Teredo-verbinding in te schakelen. Als u één van deze home-routers hebt, zorg dan dat u de recentste firmware voor de router hebt en zie de ondersteunende documentatie om te bepalen hoe u Teredo-tunneling kunt inschakelen op de router. Voor Apple AirPort- en FRITZ!box-routers, zie:

Oplossing 8: controleer of de Teredo-verbinding wordt geblokkeerd wanneer een VPN-client is verbonden of wanneer een VPN-netwerkadapter is geïnstalleerd

Sommige VPN-clients schakelen de Teredo-verbinding uit terwijl de VPN-client is verbonden en sommige VPN-clients die een netwerkadapter installeren, schakelen Teredo uit totdat de VPN-adapter wordt verwijderd. Als u een VPN-client hebt geïnstalleerd en Teredo nog steeds is uitgeschakeld, hoewel de verbinding van de VPN-client is verbroken, controleer dan of u een netwerkadapter met de naam TAP-Windows Adapter V9 hebt geïnstalleerd:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Start en selecteer Apparaatbeheer.
  2. Selecteer Weergeven > Verborgen apparaten weergeven.
  3. Selecteer Netwerkadapters.
  4. Zoek eventuele adapters met een naam zoals TAP-Windows Adapter V9. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de adapter en selecteer Verwijderen.

Opmerking Hoewel de Teredo-verbinding niet meer geblokkeerd zal zijn wanneer u de VPN-netwerkadapter hebt verwijderd, zal dit waarschijnlijk problemen met de VPN-clientsoftware veroorzaken. Als u naast Teredo-ondersteuning ook de VPN-functie nodig hebt, zie dan de ondersteunende documentatie voor de VPN-client.

5. Start uw pc opnieuw.